Kojení nejde a nejde
Ahoj maminky,prosím o radu. Mám 14týdenního chlapečka a poslední dobou mi nejde vůbec kojit. Malý mi odmítá jedno prso a v tom druhém už toho mlíčka taky moc nemám. Piju kojící čaje,beru homeoparika Ricinus communis 5Ch a Lac caninum 5Ch,jím pískavici i benedikta a furt nic. Snažím se kojit jak si malý řekne (2-4h) ale bez efektu o nějaké navýšení,piju meltu a sem tam i černé pivo. Připadá mi že když kojím za 2h i míň že se mi stačí vytvořit strašně málo mléka (malý pořad brečí a vzteká se). Každý tvrdí přikládat co nejčastěji,ale mně spíš přijde že čím častěji přikládám tím mám míň mléka...musím dávat příkrm což vždycky obrečím. Nevíte jak bych mohla laktaci podpořit? Chtěla bych kojit co nejdéle,ale takhle to vypadá že mě malý za chvíli dostaví úplně ☹
@radka8888 a jak je tedy možné že u nás odstranění dudlíku vedlo ke klidnému kojení a spokojenemu dítěti? Kojíme v pohodě dál a je nám 14 měsíců.
Toto mi můžete vysvětlit?
@viktorkaja já myslím, že kdyby tohle někdo vysvětlil, tak zkrachují výrobci umělých výživ a kojíme děti do 10 let. Je to prostě o dítěti. U některého to dudlíkem je, u některého ne. Stačí pozorovat své dvě děti, jak jsou individuální, natož tak srovnávat s dalšími...
@radka8888 tak on rok popravde ndni zas az tak dlouho..... ale pravda, nekdy je stesti, ze dudlik nevadi. Svagrova ma tez deti dudlikove a jedno kojila do 28 m a druhe jeste teda koji, protoze mu je teprve rok.
@jjustyna samozrejme ze vyrobce dudliku a lahvi nebude rikat ze to kazi kojeni ze. Naopak napise ze dudlik i lahev se muze pouzivat pri kojeni. No a my matky tomu verime a nekdy je to cesta presrat kojit protoze nektere deti to proste neumi.
@viktorkaja nemám na to odpověď. Jen, že všichni zde uvádí svoje zkušenosti a moje zkušenost je, že mým dcerám to nevadilo. Ja jsem mohla kojit i po roce samozřejmě, ale za mě to stačilo. Dám příklad moji mámu, která kojila bratra do 4 let a taky s dudlikem.
@radka8888 ano každý sem dává svoji zkušenost, ale vy píšete, že si nemyslíte, že to je dudlíkem. Bohužel dítě zakladatelky problémy má a tyto problémy dělá dudák.
@viktorkaja z mojí zkušenosti dudlík neovlivňuje kojení. Z MOJI, z VASI ovlivňuje. Nic víc nic míň. Ten problém asi není černobílý ne.
Rozhodla sem se nevzdat to...ještě to zkouším odsávačkou opět rozjet...včera po kojení sem ji opět dala do provozu a odsála sem něco přes 50ml. Dnes ráno sem měla nalitá prsa (po pár hodinách spánku),malý se napil,pak usnul a já sem ještě odsála kolem 90ml. Nevíte proč ode mě už nechce pít i když evidentně v prsou mléko je a radši řve?
S kloboučkem sem kojit začínala a po pár tydnech sem ho úspěšně odbourala. Zase se k němu vracet?-to by byl krok zpátky,né?
@akmeja bojkot kojeni. Nedavat zadne lahvicky a dudlik. spat spolecne skin to skin, nosit. a nabizet a nabizet. Casto se deti prisaji pri spolecne koupeli ci prave pri spani. bojkot pri kojeni stlacuj prso, tok mleka muze byt pomalejsi.
Kloboucek pri bojkotu opravdu NE! @akmeja
Ono není tak jednoduchý dudel odbourat...jinak fakt nevím jak ho utišit. I když mu ho nedám a chovám,zpívám atd. tak řve
@akmeja ano brečí protože potřebuje sát- dejte mu prso a né dudák- bude sát prso a uspokojí svou potřebu sání. Naučí se sát nenutritivně a nebude mu vadit, že z prsu něco teče.
Bohužel jiná rady není.
Odsávačka nedokáže navýšit tak dobře tvorbu mléka jako kojení- bohužel.
@viktorkaja máte pravdu s tou odsávačkou,ale díky ní mě aspoň neodstaví tak brzo. Mám mu nechat prso i po ukončení kojení? Kolikrát mám pocit že je mu prso úplně ukradený (najednou uprostřed kojení řve a řve a prso nechce ani vidět)
@akmeja protoze vi ze dostane dudak tak rve. Az dudak nebude tak bude dudat prso. Prikrm hlavne ne pres lahev ani tu pro kojene deti.

Obě dcery jsem kojila rok, dudlík mely. Mladší jsem ve třech měsících mesic krmila lahvičkou a kojila jen v noci - prace a kojila pak normlane plné dál. Ja myslím, ze buď to jde nebo to nejde a ví jen to mimino proč. Ale nemyslím si, že je to dudlíkem.