Kojení předčasně narozeného miminka. Kolik má vypít za jedno kojení?

12. čer 2020

Ahoj holky. Miminko se mi narodilo 36+5 s váhou 2670. Nyní jsme v nemocnici už 5 den a jsem popravdě zoufalá s kojení. Říkala mi, že bych měla už nakojit aspoň 40, ale pokaždé se mi to nedaří. Miminko vyblijr příkrmy. Při kojení usíná. Už jsem tu nešťastná, v noci nespim,miminko brečí já se snažím, co 2h k němu stavam, pak si tu chci přez den lehnout a furt sem někdo lozi. Poraďte kolik má miminko vypít teda na jedno kojení? Říkali nám krmte po 3h. Jenže malá je moc malá. Asi se jí moc pit nechce. Bojím se že tu budeme i dýl jak 7 dní. Co dělám špatně?

dávku kojení a jak casto. Říkaly mám kojit po 3h.

zuzita15
12. čer 2020

Mam dcerku narozenou 34tt, nez se mi udelalo mliko, trvalo to 6 dni, do te doby dostavala darcovske z banky, pak uz jen moje odstrikane, byla slaba, nesala, taky u toho usinala. Poradne sat zacala az v podstate na puvodni termin porodu. Jinak tabulkove by dite melo vypit cca 120-150ml na kilo sve vahy a den. Nemusi vypit vzdy pri kojeni stejne, dulezite je, aby vypilo za den “svoji” davku. Dcerka treba kolem poledne nevypila skoro nic, zato se napucla na noc. Taky mi v porodnici rikali, abych kojila po 3h, ale je urcite lepsi kojit dle potreb ditete, tj. V sestinedeli klidne non stop. Kdyz dcerka usinala, simrala jsem ji na paticce, nekdy lehce stipala. Idealne kojit kuze na kuzi. Nevzdavat! Drzim palce

siocka
12. čer 2020

Váhu má krásnou, moji dva měli daleko menší. U provozované mě též tlačili do kojení po 3 hodinách. Je to blbost. Vykřičela se a neměla pak sílu sat. Prostě jsem šla domů,i když nepribirala, doma kojila že začátku s kloboučky na požádání. Vážila jsem ji a pokaždé si vytáhla jinak, ale za den to dohromady dávku dalo. S druhým už jsem věděla, že ho musím mít u sebe a kojit na požádání a opět s kloboučky. Prso bylo větší než jeho hlava a nebyl schopný se správně přisát. Po týdnu kloboučky nebyly potřeba,kojila jsem, jak si řekl a během třech měsíců nabral 4kg. Někdy chtěl po půlhodině, jindy po čtyřech. Taky ho nechtěli pustit se mnou kvůli váze, tak jsem řekla, že podepíší rezerz a jdeme oba. I vám doporučuji, abyste šli domů co nejdříve, pokud nemá jiné problémy

sudylichozrout
12. čer 2020

Popros si o strikacku a odsavej. Odsate mleko dej do strikacky a pres prst krm. A plus porad prikladej.

amazonkajanik
12. čer 2020

Syn měl 2,66 a hodně mi zhubl. Taky jsem dávala po 3h a dnes bych si nafackovala,že jsem nedávala častěji,udělalo by se mi snad víc mléka. Z porodnice jsme šli s prikrmem UM. Sestra dělala ofuky,ale dětský primář to posvětil s tím,že doma je to lepší,bude klid. V nemocnici jsem byla už na nerva z toho vážení,až jsem si připadala jako debil,že to dělám špatně. Teď je malému rok a dnes si jeden pán myslel,že je starší,jak je velký. Při tom má tolik,kolik roční dítě má mít 😊(80cm 11,20kg)

iris92
12. čer 2020

Urcite nekojte po 3 hodinach, to je blbost. Ridte se miminkem a prikladejte casto. I vy i miminko se ucite kojit kojenim a cim casteji budete prikladat, tim vam to pujde lip. Provozujte skin to skin, miminko i sebe vysvlecte a proste budte spolu. Je to tezke pokud po vas chteji, abyste ho vazila a dokladala presne davky. Ono uz to vazeni je prekonane, ale ve spouste porodnic se to porad drzi 😒 zkuste se kdyz budete mit chvilicku podivat na stranky mamila.sk
Urcite tam najdete spoustu rad jak postupovat u kojeni nedonoseneho miminka, podivejte se na zacatky kojeni, skin to skin... A v pripade potreby vam nic nebrani pozvat si do porodnice certifikovanou laktacni poradkyni (snad nekecam, netusim jak je to ted s navstevami).

squezy
12. čer 2020

Dej miminku tolik, kolik si vytáhne. Ja porodila dvojčata, jeden mel 1890g a druhy 2270g a meli zloutenku, takze byli spaví a přesto jsem plně kojila do 11 měsíců. Neni tak malinka. Vyprdni se na 3hodiny a na 40ml a davej klidně i méně po 2 hodinach. Pokud usina, simrej mimco pod bradickou. Me taky usinala, tak jsem simrala pod bradou, hladila ousko a celkove jsem jim povidala. Když budete v porodnici více jak 7 dní, tak se taky prd stane. Zkus se nestresovat, malá to může vycitit a taky nebude moc v pohodě. Držím palce!

lenka0703
12. čer 2020

Naše malá měla při narození ve stejném týdnu 2100 g. Pít nechtěla, usínala, do toho žloutenka. Kojila jsem po dvou hodinách třeba i jen 30 ml. Vždycky pila míň. Dokonce maximum, co kdy vypila bylo 120 ml a to někdy v roce a půl, nicméně Do tří měsíců všechno dohnala. Za 14 dní ji budou dva roky a přerostla stejně staré děti... Chce to jen obrnit se trpělivostí a řídit se potřebou miminka. Porod jsem měla vyvolávaný a mléko se mi začalo dělat až 5. den po porodu, takže malá byla na UM. V porodnici jsem odstrikavala a krmila přes injekční stříkačku a přes prst. Přeju hodně zdravíčka a pevné nervy.

puhelin
12. čer 2020

Jestli jste s miminkem na pokoji, tak si ho dejte na sebe, oba nazi a nechte ho, at se prisaje k prsu. V polospanku klidne. Na druhe prso si dejte odsavacku a odsavejte. Nejde o odsate mnozstvi, ale o dignal, ze je poptavka po mleku a je potreba vytvaret vic a vic. Postupne to pujde lepe, miminko si bude brat po troskach a bude pri tom spat. I spanek pomaha pribirani. Pri tom prilozeni na prso se laktace krasne rozjizdi, hormony pracuji na plne obratky. A diky hormonum mame laktaci. Hlavne zadne kojeni po 3 hodinach, to je cesta k umelemu mleku. Kdyby byla moc spava, malickem ji trochu mackejte pod bradovou kosti, to ji povzbudi k sani. Taky pomaha, pokud miminko neni moc v teple, to se jim chce vic spat. Chce to klid, ktery ted moc nemate. Ale bude to brzo lepsi.
Dcera se narodila jen o 10 g tezsi a mela jsem ji na sobe porad, protoze jsem nezvladala kdyz zacala plakat, hned jsem ji prilozila a ona porad jedla a jedla 🙂 Domu sla s porodni vahou.
Drzim pesti!

krupka3
13. čer 2020

Odejdi domu z porodnice, doma budes v klidu lezet naha s miminkem telo na telo, nabizet mu prso kdykoliv si rekne, a behem 2 dni bude vse jak ma byt. A zadnou vahu si neporizuj a neprikrmuj. Cim dele budes v porodnici, tim rychleji spejes ke zbytecnemu odstavu na zaklade jejich poskozujicich rad. Pokud si nejsi jista, domu si pak zavolej zkusenou LP, ktera ti poradi mnohem lepe. Drzim pesti.

lenka0703
13. čer 2020

Souhlasím, váhu si raději neporizij. Je to cesta do pekla. Já ji měla a byl to pořád jen stres, jestli toho mála dost vypila a když náhodou ne, tak jsem div nebrečel a, že nechce pít a že mám málo mléka...co ti mám povídat, kojení nám nakonec vydrželo jen dva měsíce. Byla jsem akorát vystresovana, ragady na bradavkách, takže že mě šlo mléko s krví, které jsem stejně vylévala. Opravdu, z vlastní zkušenosti, řiď se miminkem. Ono samo ví nejlépe co potřebuje.

me_druhe_ja
13. čer 2020

Mě malej po narození nedýchal, donesli ho až za víc než 30min a nechtěl se přisát. První 4 dny to byl boj - neuměl sat, usínal...A to byl prenosenej, váha 3,5kg. Tady ho teda nevážili po a před kojením, nikdo mi nenařizoval co a jak. Sestra mi akorát pomáhala, že při kojení jsem odsáty mlezivo dávali přes cévku do pusinky. Narodil se v pondělí odpoledne a mlíko se rozjelo ve čtvrtek večer a pátek ráno se pořádně chytnul a šli jsme domů. Od té doby saje jak drak. Bylo to šílený - vůbec jsem nespala, furt byl na prsu nebo jsem odsavala....UM dostal první noc. A protože nejsem posedlá kojenim, tak trvat to jeTe dva, tři dny, jela bych pro láhve a UM.

panksi
14. čer 2020

Mě se malá narodila s 2640g a v porodnici zhubla na 2400g. Stačilo jen aby trošku přibrala a pustili nás po 4 dnech domů. A při kojení si vytáhla pokaždý jinak. V porodnici jsem budila co 2-3h a doma co 4h. Jakmile jsem nebyla na nervy z kojení, jak v nemocnici, tak to šlo všechno líp. A podle doktora mi malá krásně přibírá. Jinak váhu jsem si radši nekupovala.