icon

Kojení při první menzes. Kojit i nadále?

annamaty
21. lis 2020

Dobrý den. Mám dotaz ohledně kojení. Jsem necelé 4 měsíce po porodu mojí princezny a včera dorazila první menstruace. Nevím jestli mám pořád kojit nebo jestli už mám přestat? Holčička včera mlíčko nechtěla,šklebila se,ale dneska se přisaje a normálně pije. Tak nevím jestli jí mléko stále dávat.Poradíte?

jakreb
21. lis 2020

@annamaty Dovod preco nedavat?

madbetka
21. lis 2020

A proč bys jí ho neměla dávat?
Je možné, že při MS se bude miminko občas odtahovat, protože se může vlivem hormonů chuť mléka trochu měnit, ale to není důvod přestat kojit.

annamaty
autor
21. lis 2020

Děkuji za radu. Mám první miminko a nevěděla jsem co a jak. Myslela jsem si, že při příchodu MS se končí s kojením.

verysucha
21. lis 2020

Určitě koj dal. Menstruace není důvod přestat kojit

annamaty
autor
21. lis 2020

Moc vám všem děkuju❤

calvac
21. lis 2020

@annamaty jasne, kazdopadne normalne kojit dale.

puhelin
21. lis 2020

Jelikoz se materske mleko tvori z krve, muze pri menstruaci byt sani narocnejsi. I chut mleka se pry pri menstruaci meni. Nicmene vse je v poradku, urcite kojit neprestavejte.

moncicakhj
21. lis 2020

@annamaty Určitě kojit dál 🙂 není důvod přestat, levnější a jednodušší než kupované mlíko :D Může se stát, že některým dětem nemusí mlíko chutnat nebo může hůř téct. Caparti si jen vymýšlí, chce to jen trpělivost 🙂

palja
21. lis 2020

Určitě kojit dál. Dcera se při ms chtěla kojit víc, někdy byla protivná, asi jinak mléko chutnalo. Ale toto trvalo jen dva první dny při ms. Buďte trpělivá, je škoda kvůli tomu skončit s kojením ❤️🍀

prezdivka
21. lis 2020

Koj normálně dál. Důvodů nekojit je jenom pár, jako např. závažný onemocnění (ne třeba chřipka nebo angína), po narkóze (sdělí dlktor) a tak.

me_druhe_ja
21. lis 2020

Jeee, já dostala MS hned po konci šestinedělí. Poprvé byl s kojením boj, ale pak už v pohodě. Si vem, že některé kojí i 3-4 roky. A dřív nebo později MS přijde. 😀

annamaty
autor
23. lis 2020

Podle vašich rad kojím dál. Malá se u jednoho prsu vzteká víc a u druhého méně, ale s tím zápasíme delší dobu. Snad se to zlepší až budu mít po MS.

palja
23. lis 2020

@annamaty já dceru kojím ještě teď, má přes 2,5 roku a už asi rok a půl kojím jen z jednoho prsu. Najednou prostě ten druhý nechtěla, tak se kojí jen z jednoho. Nijak mi to nevadí, dokonce ani nemám jedno prso větší než to druhé.
Ono se to srovná, chce to trpělivost 🍀