Přestat kojit přes den v 10 měsících, dát umělé mléko?

karlajasmine
2. zář 2016

Ahoj,
Musim maleho od poloviny zari prestat kojit pres den (zmeni se nam od rijna rezim a kojeni pres den uz nebude mozne), tak se chci zeptat, jestli mam kojeni pres den nahradit UM a pripadne jakou znacku byste doporucili? V soucasne dobe kojim pres den 2x (pred spanim, aby usnul), tak bych mu idealne misto toho chtela dat flasku tepleho mlicka. Usne i bez kojeni, ale je na to zvykly, tak kdyz uz musim prestat kojit, nechci mu to mlicko odeprit uplne.. Jinak je normalne na prikrmech a papa pekne a pije vodu.
Vecer a v noci budu nadale kojit.
Mate nekdo zkusenost nebo radu? Diky 🙂

ladyhacek
2. zář 2016

do roka by mělo mít dítě mléko. Takze osobně bych tu UM pred spaním dala 🙂. Značka - záleí co bude malý pít > sunar nebo malý mi pil i babylove (kdyz hlídala babička)

mysonek
2. zář 2016

Pokud budeš dál kojit večer a v noci, případně k ránu, tak UM není nutné, určitě má přes den nějaký jogurt a pokud jinak pije dost tak ho mít nemusí . Záleží na Tobě a taky na tom jestli si UM vezme, moje mladší třeba UM nikdy nestrčila do pusy, vždy řev, jen když viděla lahev s něčím bílým 🙂 Takže můžeš mu ho zkusit dát a když mu bude chutnat, tak dávej, pokud chtít nebude, tak bych nenutila.

mysicka_lb
2. zář 2016

Ahojky, UM bych dala, ale může to být problém. Pokud jsou děti v tomto věku zvyklé jen na kojení, tak UM často odmítají, a to jakoukoli značku. Obvykle se doporučuje Sunar, že jim nejvíce chutná, ale je to individuální. Věnovala bych teď to září k tomu, že bych si sehnala vzorky od všeho, co jde (buď přímo z lékárny, nebo od kamarádek a dalších maminek) a vyzkoušela, jestli vůbec něco z toho prcek přijme. Pokud ne, ještě není nic ztraceno, ale musí si postupně zvykat, dávat mu to nejdřív třeba na lžičce nebo přidávat do jiného jídla (např. kaše). Určitě bych nezačala s UM až 1.10. a nespolehla se na značku, kterou tady nejčastěji doporučí maminky.

mysonek
2. zář 2016

@mysicka_lb ale vždyť píše, že bude dál kojit, tak mi přijde zbytečné zkoušet všechny možné druhy UM. V 10m stačí kojit 2x denně, já v tuto dobu kojila ráno, večer a v noci. Kdyby se mi malá spala celou noc tak bych kojila jen ráno a večer. Kdyby psala, že kojit přestane tak je to jiné, ale pokud bude alespoň 2x denně kojit, tak je UM zbytečné. 10 měsíční dítě už jí skoro všechno.

jipe
2. zář 2016

Mně už to přijde zbytečné dávat UM, podle mě stačí jogurt, případně mléčná kaše, kort pokud budeš kojit v noci. Já ukončila noční kojení ted ve 13 měsících a UM bych ani neměla kam zařadit, protože přes den jedl už dlouho jen jídlo (zelenina, ovoce, maso, vajíčka, kaše, jogurt,.. pestrá strava stačí)

lajla
2. zář 2016

Taky bych UM nedávala je to zbytečné...a spíš si jsem jistá že tak velké dítě ho do pusy už nevezme, když je zvyklé na mlicko...a proč teda nekojit před spaním,jdyz můžete..

karlajasmine
autor
2. zář 2016

Pred spanim kojit budu ale az vecer 🙂 Takze budu kojit vecer, v noci a rano.
Pres den spi 2x a to nebudu moct kojit.. Dekuju za rady 🙂 Zkusim mozna UM jestli mu bude chutnat a pokud ne tak to nebudu resit... vody a caje pije dost.

mysicka_lb
2. zář 2016

@mysonek Myslela jsem kvůli tomu spaní. Pokud je dítě zvyklé usínat u mlíčka, tak ho bude vyžadovat i na spaní přes den.

yelowangel
2. zář 2016

Taky bych už UM nedávala přijde mě to zbytečný, krom toho že kojíš určitě bude mít každý den jogurt, ale pokud chceš vyzkoušet my jsme na sunaru ale je to dítě od dítěte, může mu víc zachutnat hipp nebo nutrilon...spíš asi vyzkoušet jak tu bylo už psáno...

vercik83
3. zář 2016

Dávala jsem jiz kravské. Mudra mi řekla, že od cca roka klidně. Zpočátku jej moc nechtěla. v roce jsem kojila ráno a večer a přestala jsem kojit ráno asi ve 13 ti měsících a v roce a půl jsem přestala kojit i večer. Moje hodně jedla a po velkě večeři už jsem ji nechtěla tláskat mlíkem. Hale a dobrý, jednu noc poplakala a pak jakobych ji nikdy nekojila....

vercik83
3. zář 2016

@karlajasmine dost jsem si oddychla, když jsem přestala kojit na noc - konečne jsem mohla být večer volná na nejakou kulturu 🙂