icon

Kojení v porodnici. Jak to bylo u vás?

1. led 2021

Dobry den
Chci se zeptat na vasi zkusenost

Narodil se mi syn v porodnici jsem kojila 3 dny vzdy 40 ml jenze 4 jsem v noci nemela mleko maly porad rval kojila jsem 2h a maly vypil sotva 20ml
Sestra mi vynadala ze je to moje vina ze ho mam nechat vyspat jenze jak kdyz brecel tak mi dala neochotne mleko
Jenze ani dalsi den jsem nemohla nejak kojit a maly furt brecel tak jsem kojila kojila ale stejne kdyz jsem ho dala pryc brecel
A me tak napada hlavne do budoucna
Zda bude v poradku ? Zda mu nemuze nic byt ?
Cetla jsem hodne maminek jak nemohli kojit a jak jejich prckove byli bez mleka tak se chci zeptat zda mate nejakou zkusenost jak to bylo u vas ?
Zda jste taky den nemohli treba kojit a mimi je v poradku
Dekuji moc

Strana
z3
somalicats
2. led 2021

@puhelin Ony by asi ty sestry i chtely (alespon ta, kterou jsem o to zadala), ale strikackou pry maji narizeno dokrmovat jen ony, pokud si chtela matka dokrmit sama na pokoji, tak jen s flaskou. A i tu mi daly bez kecu az poto., co jsem jim oznamila, ze u ctvrteho ditete na dokrmu s flaskou fakt zachazet umim. Ja je na jednu stranu chapu, kdyz maji nejaky predpis, i kdyz nesmyslny, od vedeni, tak s tim samy nic neudelaji. To je spis o komunikaci s vedenim nasledne, i kdyz si nemyslim, ze tam v tom molochu jedna zenska neco zmuze. Ale napsala jsem jim.

puhelin
2. led 2021

@somalicats To je fakt hloupy predpis. Jak se to ty maminky maji naucit? Udelala jsi dobre s tou zpetnou vazbou.

somalicats
2. led 2021

@puhelin No ja se tam hlavne v kvetnu chystam rodit znova, pokud tedy vse klapne, tak budu muset vymyslet, co s tim, pac prevest dite na flasku hodlam ja sama ve chvili, kdy uz to s mym mlikem nepujde, a ne uz v porodnici. Hlavne s tou stimulaci pres cevku mam sama dobre zkusenosti, tak proc to delat jinak, ze...

puhelin
2. led 2021

@somalicats Kdyz to budes mit v porodnim prani, vezmou to na vedomi?

somalicats
2. led 2021

@puhelin To si nedelam iluze. Uvidime, jak to dopadne, ambulantni porod umoznuji, takze v krajnim pripade vyuziju tuhle variantu.

2hanah
2. led 2021

@puhelin Bohužel to nešlo poznat nijak, jak zaplakala, dala jsem ji k prsu a ona prostě sála nebo dudlala, a pak prostě usnula jako nakojené dítě, bylo to tenkrát hrozný, ale už si to tolik napamatuji, je to přes 10 let.

puhelin
2. led 2021

@2hanah A kolik zhubla? Mrzi me to. Driv to s tou laktacni pomoci bylo strasny.

jakreb
2. led 2021

@puhelin Ja som mala super laktacnu pomoc dokonca rovno v pôrodnici pred 13.rokmi. Tak zase "nekecaj". 😀😉 Nic v zlom. 😉 Ešteže teraz su same "odbornicky" s víkendovým kurzom v Tatrach na mamila co ti odporucia pit, fajčiť, fetovat,...ale dojčiť a dojcit....

puhelin
2. led 2021

@jakreb To ti fakt z mamily doporucily?

jakreb
2. led 2021

@puhelin Ano uprimne a fakt. Z recesie som sa spýtala. No hroza. Preto je pre mna mamila jeden ....dojcoweb. Nic viac.
Take su tam odborníčky ze ich strcim do vrecka.

puhelin
2. led 2021

@jakreb A davat caj 2mesicnimu miminku ti doporucila mamina, nebo ta laktacni pomoc v pprodnici?

jakreb
2. led 2021

@puhelin Nikdo. Dala som sama. Som svojpravna. Mam vlastny rozum.😉 Samozrejme dieta nevypilo mega ml. Si cuclo. Dieťa moze byt aj smadne nielen hladne. Ano,ano mala som vytiahnuť prsnik. Ja viem.😉

puhelin
2. led 2021

@jakreb Vazne neverim, ze ti mamila doporucila pit, kourit a fetovat.

jakreb
2. led 2021

@puhelin Laktačná v pôrodnici mi asi pomohla primárne s dojcenim, napr.ked som si myslela že mam malo mlieka tak ma vysmiala ze mam "tuzexove" mlieko. A ine. Urcite sme v pôrodnici neriesili caj pre 2mesacne. Btw.ked uz ide o to "nachytavanie"- nie dvojmesačne ale od 2.tyzdna.😅🤪

jakreb
2. led 2021

@puhelin To je tvoj problém.Mne je uprimne fuk ci tomu veris. Mailovu komunikáciu ti kopírovať nemienim.

puhelin
2. led 2021

@jakreb Doufala jsem, ze jsi se prepsala. :( Tak to jsi me zaskocila. Das 2tydennimu kojenemu diteti caj a vodu a pak mi tu kritizujes me prispevky ke kojeni? Fakt jsem te v tomhle prestala brat vazne.
Pritom se v jinych vecech shodneme, ale tady to asi nedopadne.

puhelin
2. led 2021

@jakreb Aha, takze to ma vahu jako JPP.

jakreb
2. led 2021

@puhelin Ja ťa nikde nekritizujem len som ta upozornila že uvadzas svoje subjektívne názory ako za jedine možné. Ano vyskusala som vodu ci bylinkový caj keď bolo treba, cucol si a spal. No, nedala som mu zase prsnik po 10-30min od dojčenia. No tak ma "odsudzuj"....Tvoj problém.
Iste JPP ako aj tvoje vyjadrenia. Prečo ti mam niečo dokazovať?! Z akeho dôvodu? Co si ty? Pre mna neznama, bezvýznamná osoba s ktorou anonymne diskutujem. Asi fakt nezaspim lebo ty mi neveríš. 😀😀😀😀

puhelin
2. led 2021

@jakreb Takze tu bez dukazu pomlouvas mamilu

jakreb
2. led 2021

@puhelin Ake chces dokazy?! Ty si odkladas maily cca 6rokov stare? Co chces? Meno, telefónne cislo? Ci co? Mala som si to vytlačiť a dat orazit? A tebe nascenovat? Nikoho neohovaram. Pisem úprimne ake som dostala rady. Bodka.
Takze chod osočovať inam. Ako som ti už slušne napisala-"shodneme se, ze se neshodnem". A naozaj nemam preco Tebe nieco dokazovať. Maj sa krasne.

puhelin
2. led 2021

@jakreb Kdyz neco tvrdis, mela bys pro to mit dukaz.

jakreb
2. led 2021

@puhelin Aha, takže napisem skúsenosť a uz musim mat odložený, potvrdeny mail niekolko rokov stary aby mi verila osoba tvojho formátu inak som nikto. 😀😀😀 Dik za pobavenie. Vieš co, bola som slusna a aj budem takže mierne-chod do prdele.
Ty mas aké dokazy k svojim tvrdeniam okrem toho ze su to len tvoje tvrdenia...

puhelin
2. led 2021

@jakreb Ma doporuceni mi tu potvrzuji souhlasne prispevky jinych uzivatelek.
Tve tvrzeni je na urovni trestneho cinu pomluvy. Takze bud ji potvrd a nebo si do te p*dele zalez sama.

jakreb
Autor odpověď smazal
jakreb
2. led 2021

@puhelin Cize skus zadat podobnú otázku dnes a uvidíš. Vsetky ich odporúčania su na urovni odporúčaní-ruky umyte. Cele je to len o tom... Cize vypovedna odbornost sa rovna nule.

jakreb
2. led 2021

@puhelin Esteze mas suhlas užívateliek MK
To je super. Stačí aj mne taky súhlas? 😀😀😀😀
Cize odbornosť tvojich doporučeni potvrdzuju súhlasy iných užívateliek MK. To je fakt perfektne...
@puhelin To nie je trestný cin, ja som slusne dala otázku na mamila ci mozem dojcit ak pijem a fetujem a odpoveď bola ze ano-ze je to stále lepšie ako UM. Ja nemám najmensi dovod si vymýšľat. Nemám prečo. To je vsetko. Ci veris ci nie.

puhelin
2. led 2021

@jakreb Trestny cin pomluvy by mohlo byt, pokud bez dukazu napises "mamila co ti odporucia pit, fajčiť, fetovat".

jakreb
2. led 2021

@puhelin Ale nikto ma neobvinil. Pochopila? A ja nemám prečo tebe nieco dokazovať-co uz sa opakujem. Slusne som spomenula medzi recou ze ake mam skúsenosti a uz ma tu osocujes a napadas s trestným oznámením, lebo nemam pre teba nejaký relevantný dokaz. No nemám lebo som tu mailovu komunikáciu dávno vymazala, co je normálne. Nevedela som ze budem "musieť" niekedy nejakej na MK.... niečo dokazovať, tak ma ospravedlň ze som si to nenechala a nemám pre teba relevantný dokaz. Fakt ma to neskutočne mrzí. Co nastastie naozaj nemusím. 😀😉

jakreb
2. led 2021

@puhelin Ale ved hadam zozeniem zopar suhlasnych komentárov od užívateliek MK a to bude relevantné. 😅

2hanah
2. led 2021

@puhelin tak to už si vážně nepamatuji, matně si myslím asi půl kila, možná i kilo, ale už jen odhaduji. Ono to s tím kojením není tak úplně jednoduché, dcera byla druhé dítě a stejně jsem si takto "nevěděla rady", no u třetího už jsem byla ponaučená, ten má teď dva roky, dostal ve dvou měsících flašku s um, protože už zase docházelo mléko a úplně pohodové chytré spokojené děcko. S každým dítětem jsem odcházela z porodnice a bylo plně kojené, ale nikdy ne dýl jak 3 měsíce, i s laktační poradkyní, prostě bohužel🤷🏼‍♀️

Strana
z3