icon

Kolik dětí je nekojených a proč?

ivulinda
1. čer 2008

Ahojte maminky 🙂 zajímalo by mě kolik dětí je nekojených a proč!
Naše Adélka kojená není od začátku jelikož se mi vůbec nevytvořilo mléko a jsem po císaři,takže to bylo nejspíš tím,ale taky ne.

Tak pište budu se těšit 🙂

svoma
3. čer 2008

Sis,asi už byl tam toho přejedenej.Mě malá ke konci taky nechtěla moc Nutrilonu,přejeli jsme na Sunar a zase jí normálně. 😉

sisstin
3. čer 2008

svoma: on hlavně jí veškerý příkrmy..takže už zná chutě..a to hořký mu už fakt nejede 😔

svoma
3. čer 2008

A divíš se mu? 😉 Je chytrej. 😉

sisstin
3. čer 2008

jo..a taky ten normoš je fakt tak 3x tekutější..ten comfort je zasycenej a je to jak lepidlo 🤐

svoma
3. čer 2008

Lepidlo? My měli Nutrilon extra,ten normální jsme měli jednou,měla po něm strašně brzo hlad.

lyn
3. čer 2008

Ahoj holky, taky se přidávám..

Porod byl klešťový a zřejmě kvůli velké krevní ztrátě se mi nevytvořilo mlíko, a tak už v porodnici malý plakal hlady a já mu na lžičce dávala glukozu a sestry dokrm. Pak dostal žloutenku a v kombinaci s mými plochými bradavkami kojení nestálo za nic. Neuměl sát, a to ani přes klobouček. Doma se mi mlíko začalo dělat, ale nezvládala jsem techniku a tak jsem za pár dní měla bradavky tak rozpraskané, že malýmu tekla do pusinky moje krev ☹ Já, která u porodu ani necekla, jsem u kojení vzlykala bolestí, ale i tak jsem doufala, že se to nějak časem zahojí a zvládne. Měla jsem tu laktační poradkyni, ta mi ukázala polohu, dala mastičku a ochranné kloboučky a když jsem se to začala učit a prsa se začaly hojit, přišlo to nejhorší - na 17 dnech neměl syn zpět ani porodní váhu, dokonce 100 g zhubnul.. Takže sestra u dr nařídila dokrm a jak hltal, to vidím dodnes. A jak pak spokojeně spinkal🙂 No a jak čuchnul k flašce, po 6 týdnech se přestal chtít přisávat, dostal doslova hysterák pokaždé, když jsem ho jen přiložila. Takže jsme od té doby na flanděře a prospívá až moc dobře😀

Akorát mě moc mrzí rýpavé poznámky a rádoby dotazy okolí, jestli ještě kojím.. 😒

Siss, můžu se zeptat, pročpak nechceš druhé dítko? Měla jsi těžký porod nebo to souvisí s něčím jiným? Jestli je to osobní, neodpovídej, nechci být zvědavá 😉 Jen se ptám, protože moje kamarádka měla těžký porod a šestinedělí taky a už je to pět let a o druhým dítěti nechce ani slyšet..

sisstin
3. čer 2008

svoma: jj..ten comfáč je fakt hustáckej...takže to i blbě teklo..a tygr je dost línej sát..jak mu to neteče samo do pusy..tak ho to nebaví jíst.. a radši nejí 😅

svoma
3. čer 2008

Tak by třeba potřeboval ještě větší dírku. 😉 Je pěkně vychytralej,co by se namáhal. 😉

sisstin
3. čer 2008

svoma: ta Tomee Tipee má nejvíc 6+..a to už máme.. 😅

elischqa
3. čer 2008

Ondřík byl kojený asi týden.. Vytratilo se mi mléko. Bylo to stresem, také tím, že se narodil císařem, mým vážným zdr. stavem, vyřízenou psychikou a především tím, že byl hrooozně pozdě přiložený k prsu.. Poslední den už jsem z obou modrofialových a doslova vytřesených prsou odsála asi 5 ml za celý den.. Tak jsme přešli na UM Hero Baby Lactum. Bylo po křiku, po hladu, po stresu.. 😵
Co se protilátek týče - dodnes nebyl ani jedinkrát nemocný, ani chřipka, rýma, nic podobného 😉

svoma
3. čer 2008

já mám aventky a teprve minulý týden jsme přešli na 3plus,předtím měla ty nejmenší,ale nestěžovala si,jen potřebovala nové dudlíky na flašky,tak jsem si řekla,že by mohla mít větší dírku konečně. 🙂

lyn
3. čer 2008

Elisch - taky jsem měla šílený stres, pořád jsem tu jen bulela, jak řve (a on chudák řval hlady..) a jak mě bolela prsa.. stejně jsem to ukončení kojení obrečela a doteď mi je to líto. Možná to je tou "masáží", která k nám ze všech stran doléhá, že kojení je jediné a nejlepší a kdo nekojí, je skoro macecha.. ať žije kult kojení, já mám z něj akorát depky..

elischqa
3. čer 2008

svomi : já taky a máme 3+ variabilní.. dneska už jede na tři čárky 😀 On si dá mlíčko jen ráno a večer 😔

sisstin
3. čer 2008

eli: ahele..kolik pije najednou? Pže tam furt píšou 800-600ml mlíka..to nemůžeme nikdy vypít..to nevypil ani když byl jenom na mlíku 😅

svoma
3. čer 2008

sis,my měli opačný problém,ještě nedávno mi vypila kolem 1200 ml mléka denně ,proto taky až moc přibrala,naštěstí už to snížila.

elischqa
3. čer 2008

lyn : Přesně tak.. ☹ A dodnes mě štvou hloupé a dloubavé otázky okolí, jestli ještě kojím a že je to škoda, že jsem nejspíš neschopná matka a podobně.. Ať mi s kojením každý skočí.. málem jsme umřeli a mně bude někdo vysvětlovat, co je pro mé dítě nejlepší.. 😖 Pro něj je nejlepší, aby měl spokojenou a vyrovnanou matku, která se o něj adekvátně s láskou postará, ne hysterku na sesypání s laktační psychozou a modřinama na hrudníku.. 🙄

elischqa
3. čer 2008

siss: Cože???NÉÉÉÉ.. vůbec ! 😀 On si dá maximálně těch 240 - to nejčastěji ráno. Jinak tak 180 ml. 😉

svoma
3. čer 2008

eli,souhlasím s tebou,já kojila,ale do jejích tří měsíců,šest neděl plně a pak do tří měsíců s dokrmováním Nutrilonem. 😉

sisstin
3. čer 2008

eli: takže těch 400ml za den? 😕 no to se nám nepovedlo už hooooooooodně dlouho 😅

elischqa
3. čer 2008

svomi : já dokrmovala již v porodce 🙄 Ale jsem šťastná za to, jak to dopadlo a že je Oník zdravý, spokojený a hodňoučký 😵

elischqa
3. čer 2008

siss: NO TAK TĚCH 350 ASI...

svoma
3. čer 2008

sis,teď to vypadá,že to i překonáte,když mu ten obyč.Nutráč chutná. 😉

sisstin
3. čer 2008

svoma: no ted jde spát..a už teda jíst nechtěl 😅 ale 240 ml za den pro začátek dobrý 😅

elischqa
3. čer 2008

moment.. jdu dovařit.. dělám gratinované brambory s chřestem . recept z Máma a já 😕

lyn
3. čer 2008

Elisch - jojo, mluvíš mi z duše, přesně tento názor zastávám i já. Ať mi někdo do očí řekne, že jsem špatná matka jen pro to, že nekojím a já mu důrazně vysvětlím, že jsem u porodu schválně odmítla epidural i jiné léky proti bolesti jen proto, že jsem svoje dítě chtěla ušetřit veškeré chemie. Takže jsem radši trpěla a to že v závěru ty kleště fakt nebyly příjemný.. Ale vydržela jsem to a vydržela bych znova a znova, jen abych měla dítě venku a ono bylo v pořádku. Taková jsem špatná matka..

No nic, jdu na Ordinaci, tak hezký večer všem 😉

svoma
3. čer 2008

Sis,co bys taky nechtěla,vždyť si mu ho dala až odpoledne,ne? Uvidíš,kolik si dá zítra. 😉

lenkazdenek
3. čer 2008

koukám,že se tady schází většina listopadovek 😉 ,je fajn že v tom nejsme holky sami
Ivulinda,no tak ve 4 měsících když byla na 1 tak 150-180 ml 5x denně dvojky pilaa 5x-6x deně 120ml
teď 4x 150 ml,ale někdy mám pocit,že by dala i občas 180ml .Je ale fakt,že máme už úplně vynahrazený oběd a k večeři dáváme kaši

sylvar
3. čer 2008

tak naše malá je na sunaru od 8 týdnů, po zánětu už jsme to bolestí nezvládly,ale hlavně, malá z prsa nechtěla.na lahvičce byla daleko spokojenější miminko...v porodnici jíst nechtěla, 3/4 hodiny řvala,pak se nemohla ani přisát vyčerpáním 😢 já bulila,ona...malá nepřibírala, pustili nás z porodnice po 9 dnech, rázem přibrala doma na mém mlíčku a lahvičce z 2550 gr za 3 týdny přibrala na 4000gr, takže se kkonečně najedla a neplakala, sem tam jsem k prsu přiložila,ale nechtěla, dvakrát si cucla a konec 😖
sunar pije pořád, chutná jí, nikdy neblinkala, spokojené mimi i bez mámina prsa, dětská dr to vzala v poho, že neva, že nekojíme, že sunar je dobrej 😎
a vyvařování lahviček mi přišlo jednodušší než pláč u prsa a já upocená 😒

elischqa
3. čer 2008

lyn : A vidíme, jak jsou naše děti krásné a spokojené.. ať mi tedy nikdo netvrdí, že SE KOLEM DVOU KOZ TOČÍ CELEJ VESMÍR.. 😉

elischqa
3. čer 2008

No to je teda alchymie, to Vám řeknu..

Strana