Kolik ml mléka potřebuje novorozenec?
Ahoj holky,
mam pětidenního chlapečka, při porodu 4,3kg a byl dokrmován um už v porodnici. Me se mléko spustilo až 3 dny po porodu. Na UM jsme 4.den odcházeli s 60ml co 3 hodiny. Ja ted doma dávám MM a maly pořad place asi hlady. Ted jsem dala 70ml a stále plac, nakonec jsme se po hodine řeči dostali na 120ml a až potom usnul. Je možné, ze by zadal tolik? Mela jste nekdo taky tak?
Dík za rady, Veruna
Nemam tušení kolik mi děti pily. Nikdy jsem je nevážila. Ale u prvního se mi mléko rozjelo až čtvrtý den, až co jsme byli doma z porodnice. U druhého hned, to jsem kojila normálně od prvního dne, šel z porodnice se solidním přírůstkem. Ale u třetího se rozjelo taky až po 72h. Není to nic neobvyklého. Všichni byli půl roku plně kojeni a flašku mi do pusy nevzali ( ani dudlík). Ale kojila jsem často. Klidně i 20 minut a po 10 minutách dokojit. Až pak bylo dost. Laktační poradkyně je dobrý nápad.
Neřešila bych žádné mililitry 🙂 Každé miminko je jiné, není potřeba to takhle moc sledovat a stresovat. Je to úplně v pořádku, dá si kolik potřebuje ❤
A jak často ho krmiš?Zkus 90 ml po 3 hodinách a uvidíš.Kdyby měl v noci delší pauzu tak mu udělej rovnou 120 ml.
Syn byl na prsu skoro pořád. Mateřským mlíkem se nemůže přepít. Prostě kojte kdykoliv a jak dlouho mimi chce. Není nutné nad tím přehnaně špekulovat. Pokud teda chcete kojit a ne dávat UM. Když se laktace spustila, tak už UM nedávejte.
Moje dcera taky chtěla vždy nadprůměr, takže myslím, že pátý den klidně těch 120ml by taky dala. Tu jsem vážila a všelijak se s ní crcala, protože i když jedla nadprůměr, přibírala dost málo (kojila jsem klidně i 1,2 litru za den... jiným stačilo cucnutí a hned přibrali kilo). Snaž se sama taky hodně jíst. Já za první tři měsíce klesla s vahou skoro o 8 kilo oproti mému desetiletému průměru (na 54 kg při 177 cm), tak moc mě vysála.
Kluka už jsem potom nevážila, ale mám pocit, že měl větší tah a rychleji se napil potřebného množství. Plus jsem na něj potom měla trochu jinou metodu, protože jsem opět nechtěla řešit, proč je takový hubňour.
@veruna95 neřešte mililitry UM, spíš si pozvěte domů laktační poradkyni (seznam podle regionů je na webu Mamila SK), ta vám pomůže doladit kojení...
@monaluza UM neřeším, jen jsem zmínila, že než se mi spustilo moje mléko, byl na něm v porodnici. Spis mi šlo o MM. Laktační poradkyni využiji. Diky za radu. 🙂
Syn byl na prsu skoro pořád. Mateřským mlíkem se nemůže přepít. Prostě kojte kdykoliv a jak dlouho mimi chce. Není nutné nad tím přehnaně špekulovat. Pokud teda chcete kojit a ne dávat UM. Když se laktace spustila, tak už UM nedávejte.
@20190418 um jsem vyřadila hned co jsem mela svoje mléko. Jen me překvapilo tom množství, nebo spis ten skok o jednou tolik. Diky za odpoved 🙂

já jsem měla po prvním dítěti, co nevypilo skoro nic, druhé dítě, které už v porodnici vypilo jednou 90 a podruhé 110, sestřičky tomu ani nechtěly věřit. a pak jedla po delší době - většinou tak po 4h