Kombinace kojení a umělého mléka. Má to smysl?
Maminky už jsem bezradná..🥺
Kojím ale mléko mi mizí takže ráno dám 100ml ale pak až třeba v 5h zase mléko mám cca 60ml. 🥺
1 dávka má být 70ml 🥺
Tak jsem dokrmovala Hippem
Třeba v 7:00,13:00,19:00 jsem dávala MM
A pak v 10:00,16:00,22:00 dávala UM
Ale pak dr řekla že to nemám míchat proto malá nekadi a ma zácpu. A kadí dlouhý kabel tuhý.. Tak jsem vyřadila MM protože ho mam málo.. Ale je mi to tak líto 🥺 Je tu někdo kdo michal? Je mi to líto odsat a vylejt za dnešek to mám ještě v lednici 🥺🥺 ale to nevydrží dlouho.
Narážky ať se rozkojim a kolem toho prosím vynechte.Děkuji
Uz jsme psaly, at to nemichas. Proste prestan kojit, davej jen UM a mas klid. Vim, ze asi kojit chces, ale pokud to nejde, tak to nelamej pres koleno. ♥️
Ja taky nasi male zezacatku mixovala. Stridala jsem to - jednou prso, podruhe UM. Takhle blbe me to naucili v porodnici, az doma jsem UM odbourala a kojila do samoodstavu. Ale pokud ti kojeni nejde, byly u tebe 2 laktacni, tak se na to vykasli. Nebudes ve stresu z mililitru a nebudes male v zaludku delat neplechu. Pokud ji toto mleko nesedne, muzes zkusit jine a pozorovat, jestli ji sedne. ☺️
@alex97 já normálně kdysi míchala, problém nebyl, jestliže má dítě zácpu a pod., je to spíš z umělého mléka, nikoli mateřského. Stolice z umělého mléka je o dost tužší než z mateřského. Pak je tu ještě fakt, že po mateřském mléce prakticky nemusí být stolice, respektive může být v docela dlouhých intervalech (konkrétně mám zkušenost s plně kojeným prospívajícím dítětem se stolicí max co 2 týdny), aniž by to znamenalo, že má dítě zácpu, když kadí za tak dlouho. Já používala na dokrm Bebu (HA) ta je známá tím, že je po ní stolička zelená, ale jelikož dcera tehdy byla částčně i na mateřském mléce (později pouze odstříkaném podavaném společně s UM) tak bylo vidět i jak stolice byla nakombinovaná a čast z mateřského mléka si zachovávala barvu i cca konzistenci hořčice.
Ahoj, taky jsem měla málo mléka, snad mě tu nikdo neukamenuje, připravila jsem si lahvičku, dala nejdřív prsa, co jsem zvládla to jsem dala, pak dokrm, takhle pokaždé co si dvojčata řekli, zácpu jsem řešila změnou UM mléka. Myslím, že dokud to jde, je to to nejlepší co může dítě dostat. Klukovi víc seděl Nutrilon a holčičce kozí Babybio, nebo jak se to jmenovalo.
Držím palce, ale jestli to tak necítíš s kojením to nevzdávej.
@xcassiopea Zkusím změnit ..Ale zkusím to ještě s MM ..Děkuji
@oklementieva mala jde k prsu a cumlá na prázdno..Nic neteče a při odsátí mi jde málo..Jen ráno a v noci to teče..Z porodnice jsem šla rozkojená i když mi mimko prso odmitalo tak jsem odsavala jak pominutá.. 😞
@alex97 vůbec není za co, jestli teče jen ráno a večer, nezapomínáš když je toho moc dost pít? Já si s dvojčaty dávala upomínky na telefon na pití 🙂
@alex97 ja třeba zkoušela odsavat,protoze se mi malý trhal a neodsala jsem téměř nic. Vydrželi jsme tak asi 2 týdny,protoze doktorka měla dovolenou,ukázalo se,že nepribiral a začali jsme dokrmovat Hippem. ten mu hned sedl,takže jsme jeste asi 2 měsíce kojili i dokrmovali. Pak jsme bohužel skončili po očkování v nemocnici,protoze nechtěl pít vůbec nic a už jsem se znovu nerozkojila,malý to odmítl uplne. Taky jsem chtěla kojit,takze te chapu,ale ten stres byl hrozný,kdyz jsem nic neodsala,byla jsem zoufalá a když se malý prisal a vzápětí odtrhnul,tak jsem byla zase vyřízena a pomalu se bála dalšího kojení. Teď na UM si to užíváme,mladý napapkany, ja v klidu. Bohužel občas to prostě nejde,kluci jsou navíc linejsi, zkus třeba změnit to UM a uvidíš,třeba to bude lepší. A když ne,neves hlavu,to že nekojis z tebe horší matku nedela 🙂 budu ti držet pesticky
@alex97 já teď také kojím a neodsaju vůbec nic. Mlíko se spouští pouze když je malá přisátá. Docela dobře tě dokážu pochopit. Prošla jsem to se starším synem. Bohužel jsem o bojkotu kojení nic nevěděla a po třech měsících jsem musela kojení ukončit. Pak jsem v pohodě odkojila druhé dítko a teď kojím třetí.
Nechápu ale ten nátlak ze všech stran kojit za každou cenu. Důležitý je psychická pohoda maminky! Vůbec se tím netrap. Buď tebou přejdu v klidu na UM. Uleví se tí. Je to tvoje první dítě a snaž se to mateřství užít. Rychle to letí. To že malé dáš UM z tebe opravdu nedělá horší matku. 🙂
Rozhodnutí je na tebe ale souhlasím s holkami že střídáním UM a MM si to zbytečně komplikuješ. Vždyť o nic nejde. Hlavně že je malá zdravá a ty také.
Já moc nechápu dotaz. U maleho miminka michat UM a MM podle me dost nejde, protože driv nebo později to skončí kompletnim přechodem na UM. Takže buď na UM přejdi hned anebo ho naopak vyhod a soustřed se na kojení. A pak 1) koj pořád, klidne co hodinu, klidně i půl hodiny dítě na prsu 2) neměř, nevaž dítě... Od toho jsou kontroly u pediatra 3) vykasli se na odsávání - to neni žádný indikátor množství mléka. Ja kojila bez problemu a moc toho neodsala a kdyz něco tak jen, kdyz syn zároveň sál z druhého prsa...ale nejdůležitější ze všeho je kojit na vyžádání, i kdyby to bylo skoro pořád. Poptavkou po mléku vzniká jeho nabídka. A pak taky ty musíš hodně pít a kvalitně (není nutné predem vynechávat nějaká jidla) - hodně bílkovin - jist.
@oklementieva jj přesně tak, jinak já jsrm neodsala ani kapku
@alex97 mít doma um, tak na nem malý skončí taky. V porodnici taky výplach že málo přibírá, já nemám moc mléka.. Doma pak stresy, hlídání času (kdy pil, kdy má pít). Ze sebe jsem dostala odsat max 80 ml, když jsem to dělala z důvodu hlídání/doktor. Takže buď si pozvi třeba laktační (pokud u tebe ještě nebyla), nebo v klidu prejdi na um. A kašli na ml, g,.. Pokud budeš vše pořád vážit, měřit, tak budeš ve stresu pořád. Ono doktor nemá vždy patent na rozum.. Ještě přijde hodně věcí x které nebudou třeba podle tabulek (lezení, sezení, příkrmy, mluvení, nočník...) za sebe kojim 21 m, protože jsem na všechny "rady" Kaslala(jasně, jsem živý dudlík, jasně budu kojit do puberty..) . Řídit se dr, tak nekojim už tak od 9 m, kdy řekla, ať mu vezmu noční kojení.
@chrystyanna pěkně napsáno, já kdyby poslouchala dr nekojim už v šestinedělí
@jjasmina taky jsi mela kojit co tři hodiny?max 10 minut? ;)
U prvního syna jsem dala na ,,rady" z porodnice. Kluk se narodil s váhou 2000g a protože neměl sílu sát dostala jsem v porodnici láhev a dokrmovala jsem odsátým mm, hlavně režim po třech hodinách, že jo. Jenže když poznal láhev tak už se nenaučil z prsu pít. A já postupně odsávala míň a míň, ve třech m. byl komplet na um. Teď mám dceru tři měsíce, narodila se s váhou 2100g a také neměla sílu pít. Odmítla jsem láhev, dokrmovala jsem stříkačkou po prstu. Celé šestinedělí jsem pak prokojila a i teď kojím po menších dávkách co hodinu. Neodsaju nic, mléko se mi na odsavačce nespouští, zkoušela jsem to i za asistence LP a i ta řekla že někdy to tak je, že někdo potřebuje k tomu to miminko aby se mléko spouštělo. Když se mi zdá že laktace i přes neustálé kojení klesá tak beru pár dní homeo ricinus comunis 9ch. Když to shrnu, ,, výhodou" u syna na UM byl pravidelný režim, dceru teď kojím ale za cenu že to absolutně žádný režim nemá a vše se podřizuje kojení. Určitě bych si vybrala jedno nebo druhé. Buď přejít na UM a nebo zapracovat na kojení.
@chrystyanna u nás taky tak, nejdříve po 2,5 h ale času jsme dostaly víc, 15minut max.😀 Na bolesti bříška mě bylo řečeno že je to častým kojením, že když já budu jíst co hodinu taky mě bude břicho bolet 🤔 Mám kojit dle ,,harmonogramu" a mezi dát dudlík. Jenže malá dudlík stále odmítá a když vidím jak je na prsu spokojená tak je mi líto jí přesvědčovat že tak to být prostě nemá, že.
@chrystyanna tak nějak, rady na dvě věci.

@alex97 podle čeho prosím soudíte že mlíko Vám mizí? Malá nepřibírá?