Má ještě smysl pokračovat v kojení při UM?
Ahoj, mám dotaz. Už jsem z toho úplně na dně. Moje dcera 4 měsíce chce ode mě pít třeba obden má mě spíše jako dudlík, pije třeba jen pět minut a pak nechce. Předtím než jsem nasadila UM, tak mi brečela po půl hodině, a furt pila někdy si ani neodříhla. Přišla mi hladová, což byl důvod nasazení UM jako příkrm. Poté se stalo to, že byla spokojená a najednou brek ustal a spala mi, což předtím byl zázrak. Ode mě už pak nechtěla a nebo se odtáhla po pěti minutách a brečela. Ale proč to píšu. Dnes jsem dostala léky na zastavení laktace, jelikož neustále krvácím z antikoncepce Zlynda, která je jediná, co můžu když kojim. Tak abych mohla dostat klasickou antikoncepci tak kojit nemůžu, musím teda ale nasadit ty léky. Já mám ale dilema, protože mléko stále mám (odsávačkou ale odsaju třeba jen 15 ml za dvacet minut - malá mi ale přibírala hezky, když mi ji v poradně vážili). Je mi to hrozně líto, má to cenu ještě zkoušet rozkojit, když už chce i ovocné příkrmy? Kašičku nechce, zeleninu taky ne. Nejvíc vyžaduje UM. A mě někdy taky, ale je to hrozně málo. Nevím, co mám dělat. :(

Zacala bych tim, ze si srovnas sama pro sebe, co chces. Chces se hecnout a zkusit se rozkojit? Neni to nemozne, ale asi to pujde tezko, kdyz uz je miminko zvykle na lahev s um. Pokud by pro tebe kojeni bylo hodne dulezite a stalo ti to za to, musela bys tomu venovat nejake usili. Nebo je pro tebe v pohode davat um a vlastne ti to zas tak nevadi? Pak se nemusis premahat s kojenim a davej miminku um ktere chce. Jde hlavne o tvoje rozhodnuti a abys udelala to, s cim se budes citit vnitrne srovnana a v pohode.
Co se tyce antikoncepce, ja jsem pri kojeni brala Azalii, takze urcite neni jen jedna moznost (ale taky mi moc nesedla a po par mesicich jsem vysadila). A posledni vec, ctyrmesicni miminko ma byt primarne na mleku, jedno jestli kojeni nebo um, ale na nahrazovani mleka prikrmem (ovoce, zelenina, kase) je jeste opravdu hodne brzo. Muzes zacit s ochutnavanim par lzicek, ale opatrne, po jednom druhu, a rozhodne by nemela mit jeste zavedeno tolik veci co jsi jmenovala (ovoce a kase se zavadi az posledni).