Co s malým lenochem?

b91
11. lis 2018

Dobrý den,
Chci poprosit o jakoukoliv radu, nápad 🙏🏼.
Mám 7mi týdenního chlapečka.
Poslední 4týdny jsem jo měla na prsu nonstop. Kojil by se co hodinu, což není v mých silách. Při odsání jsem zjistila, že odsaji maximálně 40ml mlíčka, je to teda jasný, stačilo mu to na chvilku a pak zase hlad. Kolikrát mi chytal hrozný amoky u prsa, když nic neteklo. Byl vážně nespokojené mimčo a já už psychicky na dně, na zhroucení, jak jsem hrozná máma. Navíc, jak selhávám, když svoje miminko nedovedu pořádně nakojit.
Vyndala jsem teda zásoby zmraženého a začala mu dávat z lahvičky s tím, že ho sem tam přiložím k prsu, aby ode mě nezapomněl pít.
Během toho jsem nasadila Homeopatika, kojo čaje, začala hooodně jíst, odsávat odsavačkou a hle - už odsaju cca 130ml v průměru.
Včera jsem malýho šoupla opět k prsu - pil 30minut ALE vypil pouze 20ml (vážila jsem ho).
Poradíte někdo, jak mu pomoci, aby těch 130 opravdu vypil z prsa?
Když jsem odsávala těch 40ml, říkala jsem si, že kojení dám poslední šanci, teď mám šílenou radost, že se mlíčko tvoří víc a miminko je spokojené a vydrží 2,5-3hodiny mezi jídly.
Napadá vás někoho něco?
Děkuji všem ♥️

kittyy17
11. lis 2018

Vydrž, je malý, on na to přijde. Omez tu láhev s odstrikanym mlékem na večer a noc, ať se vyspíš, a nech ho ať se snaží sám přes den. Hlad je sviňa 😉

hanve
11. lis 2018

@b91 a pribira? Pokud pribira, uplne bych to nehrotila, je maly, prijde na to. Teda pokud chcete kojit.

lv
11. lis 2018

Množství odsateho mléka není nijak vypovidajici, neodsala jsem nikdy nic 🙂 jo a dcera jedla po hodine a třičtvrtě, i ted ji často 🙂

vikinkav
11. lis 2018

@b91 uplne normalni, ja asi prvni 3 mesice kojila hodinu pokazde nez se najdl, pokud pribira a uz hlady neplace, nebi duvod se stresovat 🙂 neznam nikoho kdo by nemel stejne pochybnosti ale za chvili se laktace ustali, malemu se zvetsi brisko a bude papat lepe 🙂

no_title
11. lis 2018

Překvapuje mě, kolik maminek hodnotí množství svého MM podle odsávačky, která nedokáže tak dobře sát, jako miminko.
Já kojím už 15 měsíců a i tak jsem nikdy neodsála víc než 30 ml (a to mám odsávačku opravdu dobrou). Dle odsávačky se nemůžeš řídit.
Předně - pro úspěšné kojení je třeba odbourat dudlíky, lahve, kloboučky, dokrm stříkačkou. Pak nebude mít problém vypít, kolik potřebuje. Dudlík mate techniku kojení, saje se tam jinak a pokud tento způsob použije na prso, tak vypije málo.
Vážením před a po kojení se taky nezjistí úplně přesný údaj. Ty váhy váží +/-30 g. Takže pokud to je před kojením -30g a po kojení + 30 g odchylka, může se to zmýlit až o 60 g. (zkoušela jsem ty odchylky tím, že jsem tam syna dávala opakovaně a opravdu, často to byl 30 g rozdíl...
Poradila bych po zkušenosti asi takto: dudlíky, lahve apod. zahodit... koj ho kdykoliv chce, i kdyby to bylo co půl hodiny. Pokud potřebuješ něco udělat, dá se kojit v šátku, při tom se dá i vařit, jíst, uklízet, co potřebuješ. Dítě se umí samoobsloužit 😀

olga_
11. lis 2018

Naprostý souhlas s @no_title. Dalším nabízením lahvičky by šla laktace s největší pravděpodobností do háje. Takto časté kojení je u takto malých miminek normální. Měla by to být prostě priorita nejvyššího stupně, pokud o kojení stojíš. Nepopírám, že je to náročné. Kojit se naučíte oba dva jedině kojením, lahvička nic neřeší.

b91
autor
11. lis 2018

@hanve za 7 týdnů má navrch 2kg 🤷🏽‍♀️

hanve
12. lis 2018

@b91 tak to je slusny priirustek, evidentne hlady netrpi. Pokud chcete kojit, kojte podle potreby miminka. Kdyz byla holka novorozene, mela jsem ji na prsu defacto nonstop. Napila se, pak chtela docuc, pak dalsi a za hodinu znovu. Zadna lahvicka, zadne vazeni pred a po kojeni (taky nejite pokazde stejne porce, je to lidska bytost ne stroj) to je akorat stresujici. A zapomente na poucky o kojeni z porodnice, viz 3hodinove intervaly a max 5 minut na prsu a nevim co jeste. Kojeni neni jen o jidle.

cuuza
12. lis 2018

@b91 S takovým přírůstkem bych kojení vůbec neřešila... Užívejte si mimčo