Málo mateřského mléka a pláč. Co vám pomohlo?

zrzinda
18. čer 2021

Hezky den, moc prosím, nemá někdo z vás podobnou zkušenost jako já?
Mám tříměsíční miminko - kojene.
Přes den kojim úplně v pohodě. Ale problém je večer - to je prý nejméně mleka a pomalu teče. Mala se u kojeni hrozne rozčiluje a pláče. Tak jsem ji vždycky dávala mléko z lahve, které jsem měla odsate. Bylo na ni vidět, ze má ještě hlad a z prsu proste nestačí. Pokazde vypila celou láhev. Mě to nijak nevadilo, protože byla najezena a neplakala.
S odsavanim jsem problém nikdy nemela - vždycky jsem během par minut odsala kolem 100-150ml. Mléko jsem si schovávala do zásoby i kdybych potřebovala někam odejít. Teď ale poslední dny proste nejsem schopna odsavat, max 40ml a to horko těžko 🙄
Před odsavanim prsa nahrivam, beru ricinus communis na podporu kojení, ale nic.
Neřešila jste to některá? Co vám pomohlo? 🙏

emamaira
18. čer 2021

Zkus odsávat kolem třetí hodiny ráno, to je mléka nejvíc a laktace se tím nejvíc podpoří. Je to otrava takhle v noci, taky jsem tak odsávala a bylo mléka opravdu dost.

zrzinda
autor
18. čer 2021

@emamaira To jsem dneska zkoušela a taky nic moc 😭

aevintyri
18. čer 2021

to se rozjede, jen musite vydrzet! zkuste se s miminkem i tulit naha, prikladat vice i pres den kvuli stimulaci. Co kojici caje nebo kterakoliv bila kava-pijete?

zrzinda
autor
18. čer 2021

@aevintyri Hihi, z kojicich čajů se mi už zvedá kufr 😄

anet_98
18. čer 2021

@zrzinda já Teda měla v noci prsa nejvíc nalitá a na prasknutí 😅 a to mi malej vstával kazdou 1-2h. Jinak já na začátku kupovala tyčinky nutrimama, které pomáhají k rozkojení a střídala různé kojící čaje. Taky jsem už před porodem brala kapky gynex na srovnání MS a po porodu jsem si přečetla, že také podporují tvorbu mléka.

maminakarol
18. čer 2021

@zrzinda nejvíce mléka se tvoří přez noc. Takže je dobré v noci buď odsávat třeba 2x nebo jestli malá spí celou noc nebála bych se jí vzbudit a přiložit.
Také zkuste koupit homeopatika na podporu kojení.

aevintyri
18. čer 2021

@zrzinda chapu =D ja je pit zase vubec nemuzu. V kazdem pripade, kde je poptavka - je nabidka. Zkuste se prolevat tim carem nebo jinou obilnou kavou, mne se dost mlicka tvori i po tvarohu (palacinky s tvarohem a marmeladou =) a taky - proste vydrzte, ono to zase najede. Mazlete se, prikladejte, muzete spolu vlezt i do vany ;)

mika88
18. čer 2021

Pozdeji se mi taky nedarilo odsavat vetsi mnozstvi mleka. Kazdopadne podle veku miminka to vypada na rustovy spurt. U nas to tak taky bylo - par dni plac a pak najednou telo zareagovalo a zacalo tvorit vic mleka.
Na podporu kojeni Caro, jahly, kmin do kazdeho slaneho jidla, fenyklovy caj. Ricinus bych dlouho neuzivala - spis se poradte s odbornikem.

jjasmina
18. čer 2021

@zrzinda malá taky řvala, vztekala se, možný menší tok mléka, spurt, bojkot.. Ja jsem teda neodsala nikdy nic a kojim už víc jak 16 měsíců, jinak dle mého jsou největší zlo právě láhev a dudliky, malá mi prso odmítala. Takže toho bych se zbavila a kojit a kojit.