Málo mateřského mléka večer. Co pomohlo?

zrzinda
17. kvě 2021

Ahoj! Jdu pro radu, protože už jsem trochu na palici. Mám dvouměsíční miminko, které plně kojim.
Dřív jsem mleka měla až hodně, rekla bych. Teď se laktace asi ustaluje.
Přes den, když kojim, všechno je v pořádku. Problém máme večer. Mám asi k večeru málo mléka, nebo nevím, čím to je, ale když se snažím malou nakojit, řve jak blazen a odtahuje se.. Poslední dny jsem mléko vždycky odstrikala a dala ji ho z lahve, všechno vyzunkla a usnula.
Teď ten problém - většinou jsem odsavala ráno po noci, kdy jsem měla mléka nejvíc. Teď poslední dny je mléka ale čím dal tím min 😔 Dnes večer to bylo úplně akorát.
Mám strach, ze brzy mléko nebude stačit.
Měl jste to někdo taky tak? Pomohlo vám na to něco?
Máme v plánu koupit nějakou umělou výživu (úplně pro sichr, kdyby náhodou), ale strašně nechci přestat kojit. Piju caj pro kojici, ale rada bych to podpořila ještě nějak jinak. Mate někdo zkušenosti s necim, co vám pomohlo? 😊

lennus
17. kvě 2021

@zrzinda Ano, zažila jsem to a večer jsem měla prsa úplně neprázdná, každopádně u krize se mi vyplatilo pár dní počkat a vše se zlepšilo, ještě mi pomohly kapky Emulips, vyloženě se mi nalila prsa, existují i homeopatika na podporu mateřského mléka, pokračuj v častém kojení a uvidíš, že to bude v pořádku brzy, držím palce!

lennus
17. kvě 2021

@zrzinda Jinak láhev vůbec nedoporučuju, to je cesta do pekel a konec kojení, jen přikládat co nejvíc. Měla jsem nedonošence a první půlrok krize byly, pak už dobrý. Neboj, to si sedne. Ještě prý řecké seno a něco pomáhá, mrkni na net

cloo
17. kvě 2021

Mě vždy pomohl kojící čaj, a hodně, hodně, hodně pít. Měla jsem taková období sucha často, protože dost málo piji. Neplaš se, že by to nestačilo. V nejhorším případě, se bude malá častěji budit. A kdyby to fakt jako nešlo, tak existuje taky řešení.

janule1940
17. kvě 2021

@zrzinda to je normalni.nedávejte lahev,idealne ani dudlik,kontě,kdykoliv miminko chce-zadne kojení podle času,kojte v noci (zvyšuje to laktaci),brzy se to spraví.takových spurtu ještě zažijete víc.hodně pijte,dělejte si výživná jidla,skvělý je silný vývar s masa,kosti a zeleniny.muzete si dat ricinus communis 5ch(pozor musí to být 5ch),5 kuliček do 2dcl vody,míchat jen plastovou lzickou ne kovem a popíjet.držte se.

konidana
17. kvě 2021

Vecery byly narocne... s obema detma to byly 2 az 3 h kojeni stridave s revem nebo spis rev prokladany kojenim. Prostě takove obdobi...

katule1990
17. kvě 2021

@zrzinda Je to normální. Večer je laktace nejnižší, taky jsem to tak měla. Syn neměl sílu sát, tak jsem měsíc odsávala a večer jsem téměř vždycky měla problém odsát danou dávku a trvalo to strašně dlouho, než jsem něco odsála. Večer taky mimča víc bolí bříško, tak je možný, že brečí třeba i kvůli tomu. Zkoušela bych před kojením dát teplou sprchu a u kojení střídat prsa. Kojit v leže, dokud mimčo neusne a nechat si ho přes noc u sebe v posteli.

makkyv
17. kvě 2021

@zrzinda Měla jsem to úplně stejně a do teď mám, ale malá má 7 měsíců, plně kojím a krásně roste a vše je naprosto v pořádku. 😊 Já piju weledu Kojící čaj (když se mi chce teda)🙄😅 a lactil beru ráno a večer, je to na tvorbu mm😊

dixi86
17. kvě 2021

Hlavne se nestresovat, poptavka vzdy zvysuje nabidku a to plati 100%. Vynechat lahev a prikrmy, v zaloze muzete mit doma, ale jen pro vas klid, ze necim prcka mate nakrmit kdyby neco. Ale hodne prikladat, pit spousty vody, vyvary, nejsou spatne homeo, kojici caje od weledy byly skvele a asi nej, i kdyz drazsi, ale pomohly neskutecne. Odkojila sem dve deti po 2letech kazde, u mladsiho jsem mela tezke mastitidy prsou diky maximalnimu nalevani mleka, deti pribiraly skoro kilo za mesic, diky zanetu jsem byla na minimalni nabidce, ale kojila jsem dal i bez prikrmu, pila a pila a za mesic a neco, kdy dcerka pribirala jen cca par set gramu, jsem mohla kojit zase armadu. Ale stres dela nejvic. Drzim pesti. Kdyby to ale neslo, jde to i jinak. Hlavni je stastna mama, stastne a spokojene dite.

zrzinda
autor
17. kvě 2021

Dekuju moc všem za rady a uklidnění ❤️❤️

zrzinda
autor
17. kvě 2021

@makkyv Takže večer taky láhev? 🙈

makkyv
18. kvě 2021

@zrzinda Nene, my plně kojíme😊