Mám jít na paragraf, když má dcera zlomený prst?
Prosím poraďte, máte-li podobné zkušenosti... Mám syna, čtyři a půl měsíce, který má přibližně od dvou a půl měsíců ekzém - začalo to na tvářích a krku, pak se přidala červená krupička po těle. Nejprve jsem tedy před dvěma měsíci vyřadila na radu lékařky mléčné výrobky, když se ani po měsíci nic moc neměnilo, vyřadila jsem i vše vaječné a pšeničné, dále ryby, sójové výrobky, ořechy, některé ovoce a zeleninu, zkrátka podle hypoalergenní diety. Během prvního měsíce se malý obsypával jako na houpačce, chvíli jo, chvíli ne, po dalších čtrnácti dnech se ale krupička ztratila a teď má"jen" suchou kůži a občas se mu ekzém objeví na tvářích. A teď to hlavní - byli jsme na testech u doktora Fuchse v Immunoflow, zatím nemám výsledky krevních testů, ale podle kožních se alergie ani na mléko kravské, ani na vejce, pšenici, nebo třeba lískové oříšky a arašídy neprokázala. Je ale prý téměř jisté, že mu ty nejhlavnější alergeny, tedy mléko a vejce, vadí, a je prý ale také možné, že mu vadí bílkovina mateřského mléka. Navíc v průběhu diety se naopak u mě totálně rozjel ekzém, takže jsem obsypaná od hlavy k patě. A ten koktejl alergických látek mu prý předávám v mléce, což mu tedy paradoxně nemusí vůbec prospívat. Takže teď se mám rozhodnout, zda zkusím dál kojit s přísnou dietou, což ale nemá podle lékaře valné účinky, nebo jestli najedeme na speciální umělé mléko. Jsem na vážkách 😧, chtěla jsem kojit výlučně do půl roku a pak postupně zavádět příkrmy jako u staršího syna. Ale teď opravdu nevím. Jak jsem osypaná opravdu si nejsem jistá, že mu dávám to nejlepší, navíc když spoustu věcí nejím... Zažil jste to někdo? Díky za každý poznatek 😉
Trochu se to tady zvrtlo... Ale mohly bychom se třeba shodnout na tom, že kojení je super, ale když to nejde, střílet se z toho nebude, co? Děkuju 😉
@horseska19 ta dieta mi vlastně už ani nijak drastická nepřipadá, najím se i vcelku dobře, i když třeba jogurty a sýry a kefíry mi pořád chybí. Problém je holt v tom, že narozdíl od malého mi to bohužel nesvědčí, něco ze stravy mi chybí. A souhlasím, docházím pomalu k závěru, že je asi potřeba přejít na scénář leteckých katastrof a "podat kyslíkovou masku" nejprve matce, aby se ona mohla adekvátně postarat o dítko 😉
@petaska reknu ti jak to vidim ja (i kdyz ne kazdy se mnou samozrejme bude souhlasit). Pokud se citi matka jakymkoliv zpusobem z kojeni frustrovana, vycerpana, psychicky nevyrovnana, unavena nebo ma nejaky zdravotni problem, ktery by byl bez kojeni lepe resitelny, pak neni duvod v kojeni pokracovat a ubijet se tim a byt nestastna. V kojeni je na prvnim miste vzdy matka, pak dite.
Ja dvojcata kojila do 6 mesicu, byla jsem z toho strasne vycerpana, frustrovana a nestastna. Bojovala jsem s tim od zacatku, takze da se rict, ze jsem pro to udelala maximum (6 mesicu je dle meho na snahu o zachovani kojeni uctyhodna delka), ale dele to uz proste neslo. A opravdu NESKUTECNE se mi ulevilo. Akorat jsem nejakou dobu nemohla cist clanky typu, jak UM skodi zdravi, protoze to mi fakt nedelalo dobre.
@zdenkarud to jste na tom podobně, řekla bych, že s příznaky u malé tedy typické pro alergie na potraviny. To je právě to, co mě trochu mate u syna... nemá a neměl krev ani hlen ve stolici, bříško bolelo, ale vyměnili jsme Vigantol za jiné Déčko, nevrací, přibírá... trápila ho "jen" ta vyrážka. Chápu, že ve vašem případě opravdu dieta nemohla projít, to byste se ztratila! Jen doporučuji pozor na to ovoce, jak píšete, že vylepšuje hořkost mléka... Taky držím palce!
@alcar je to tak, nikdy se nevyplatí lámat něco přes koleno a věřím, že se ti vážně ulevilo. Já tedy ještě počkám na celkové výsledky a pak se definitivně rozhodnu.

Ahoj, mám podobný problém. Dcera od 1 měsíce hlenovitá stolice, bolení bříška, málo přibývá, i krvavé nitky ve stolici. Bezmléčnou a bezsójovou dietu držím, bez efektu. Potíž je v tom, že na přísnou eliminační dietu, nemám váhové rezervy (mám 47kg při 157cm). S těžkým strdcem jsem tedy se rozhodla kojení ukončit. Dostali jsme Alfamino, koupili lahvičku. Výsledek? Kojím dál, protože je to nedobré a ten náš drobek to pít nebude (za celý den jsme do ní přes vydatný řev dostali 50ml, tak jsem rozhodla, že nakojím, protože takto ji dehydratujeme). Máme doma 3 lahvičky, 3 "nemléka" Alfamino, Neocate a Nutrilon alergy care při alergii na bílkovinu kr. mléka nepije nic. Tak lžičkou řádně vylepšené ovocem. Takže se trápí dál (ale už se to trochu zlepšilo, bylo hůř), málo přibývá (v 5,5 měsících má 5,4kg, por. váha 2,6kg) a my ji učíme na jídlo. To je jediné, co krom mého mléka je ochotná sníst. Modlím se, aby se brzo rozjedla, protože se začíná přetáčet, brzy poleze a zásoby tuku fakt moc nemá. Držím palce, ať to úspěšně vyřešíte.