Miminko kroutí hlavou při kojení. Je to normální?

kapecko22
1. zář 2023

Dobrý den. Potřebovala bych poradit, zda je to normální a přejde to... Nebo kde by mohl být problém. S kojením byl od začátku celkem problém. Ale nakonec jsme se nějak sehrály a fungovalo to. Posledních 14 dní ale dost bojuji s tím, že malá pri kojení kroutí hlavou (nekroutí se celá, že by to byly třeba prdíky, ty nás netrápí). Ale prostě hlavou. Samozřejmě s prsem v puse. Z toho ji prso vypadává a ona jej znovu nacucává, takže vytváří dost bolestivý podtlak a přisává se špatně. Tohle je schopná dělat od začátku kojení klidně půl hodiny, tak ji prso vezmu, protože už se to nedá vydržet. Po 14 dnech tohohle několikrát denně mě to už fakt bolí. Laktační poradkyně mi řekla, ať spojím kojení s pohybem. No tak to se absolutně nedá, když musím malou pořád držet i s hlavou, aby mi to prso nezmordovala úplně. Malá má 5 měsíců... Nevíte, co by mohlo být problémem? Jsem z toho už dost zoufalá. Nerada bych skončila s kojením, ale už to takhle dlouho nevydržím... 😔

pampeliska1313
1. zář 2023

Syn to děla doteď občas. Asi nějaká asociace. Kroutí hlavou ze strany na stranu, jsou mu dva roky. ) možná to je tohle.)

palja
3. zář 2023

@kapecko22 může to být mírný bojkot kojení, u nás to bylo vždy při růstovém spurtu. Laktační má pravdu, mně se nejvíc osvědčilo kojit ve stoje nebo za chůze, to byly pak holky v klidu. U nás ty bojkoty byly velmi silné u obou holek.