Mohou antibiotika ovlivnit chuť mateřského mléka?

kacika87
3. únor 2013

Dobry den, beru ant. 3dny malý 3měs. nechce pít mateřské mléko. Malý je plně kojený.....už jsem zoufalá pořád jen brečí a nechce se přisát, ani když se mi ho podaří uklidnit.
Malý jinak krásně pije, dobře se přisává, jen teď nechce

Mohou antibiotika ovlivnit chuť mléka,?

veruska007
4. únor 2013

Myslim, ze muzou - ale zavolala bych nejake laktacni poradkyni, hodne jich radi i po telefonu nebo aspon detske dr. Ja mela pri kojeni otravu krve a v nemocnici mi antibiotika kvuli kojeni odmitli dat! A to byl teda dost krok vedle, mela jsem pul roku brutalni zanety vsude po tele, az jsem pak dostala antibiotika na ORL a konecne se zdravila. Maly teda pri antibiotikach pil normalne, ale myslim, ze je to individualni.

rolnicek
4. únor 2013

Já měla atb na zánět zubu a musela jsem na týden přerušit kojení. Malý se mezitím úplně odstavil ☹

pablinka
4. únor 2013

taky bych zkusila nějakou laktační poradkyni. Jinak jste určitě uvedla, že kojíte, tak vám určitě dali ATB, která se při kojení mohou (mně takhle jedny na angínu nepomohly, tak jsem dostala druhé, celkem jsem je brala 17 dní, malá pila normálně). Mně zas dcerka třeba nechtěla moc pít při první menstruaci. Zašla bych s dítětem radši k doktorce, taky je možné, že to není kvůli chuti mléka, ale že je třeba taky nemocné nebo že se mu třeba klubou zuby. Jinak teda dál zkoušet kojit a pro jistotu převažovat, abyste zjistila, jestli vůbec něco vypije.