Můžu kafe, když kojím?

evikmiluna8
14. dub 2019

Nevím jestli to sem patří a mozna je to otázka kdy si poklepete ne čelo 🙂 muže se kafe při kojení dceři jsou tři týdny ale na kafe mám strašnou chuť a. Zatím se toho braním

yvarp
14. dub 2019

Kojím už rok a půl a kafe piju dvakrát denně🙂 vyzkoušej, pokud nebude malé způsobovat třeba bolení bříška, tak nevidím důvod, proč si kávičku nedopřát.

j.a.n.i
14. dub 2019

@evikmiluna8 Vyzkoušej, u mě bylo třeba kafe snad to jediné, co dítku vadilo. Takže jsem skoro 2 roky pila karo...

jana31990
14. dub 2019

Také jsem to tak měla strašná chuť na kafe ale měla jsem strach. Tak jsem to párkrát zkusila jenže malá mi pak po kojení nechtěla vůbec spát nevím asi za to mohl ten kofein. Od ty doby si dám raději Caro a nebo kafe než kofeinu. Ale občas si to obyčejný kafe stejně dám. Takže jediná rada vyzkoušet a uvidíš

cuuza
14. dub 2019

Pila jsem a bez problému. Ideální je udělat si kávu hned po kojení, tím minimalizuješ případný efekt na miminko.

drakenn
14. dub 2019

Já si dala kafe u staršího a měl problém se spánkem. Byl neklidný a ufňukaný. Takže jsem si ho odeprela

bayt
14. dub 2019

@evikmiluna8 Do půl roku by se kafe pít nemělo. Malé děti až do těch 6-9 měsíců opravdu špatně ten kofein odbourávají, a tak se jim hromadí v těle a má na ně pak dost nepříjemné účinky. Teď už kafe piju, syn má přes rok, ale nepřeháním to.

zelenaesmolda
14. dub 2019

@evikmiluna8 nevim jak u kojeni ale v tehu si muzes dat denne do 200mg kofeinu

linee
15. dub 2019

Musis zkusit, co to udela s miminkem. Pokud bude v poradku, klidne pij a pokud ne, zkus caro nebo bezkofeinovou variantu.

ladyhacek
15. dub 2019

1-2x denně mám male kafe. Nevadi mu

ange_de_la_morte
15. dub 2019

Tak on ten kofein se v nějakém množství o mlíka asi dostane ( stejně jako alkohol nebo cokoliv jiného) , ale zase bych teda nebyla úplný dogmatik - já běžně piju meltu ale občas si dám i kafe - ne rozpustné ale opravdické kafe a to je podstatně silnější než ,rozpustné, .... taky si k obědu klidně naliju sklenku piva nebo večer sklenku vína ( ne teda denně 🙂) ... prostě s rozumem 🙂

ladyhacek
15. dub 2019

@bayt jaké účinky prosím? Já cca první 3-4mesice po porodu nepila, ale pak jsem zkusila malé kafe ráno a dobré teď má 8m a občas si dám i po obědě

j.a.n.i
15. dub 2019

@ange_de_la_morte Ale tady nikdo dogmatik neni, pisi vyzkouset, ale pokud na chovani mimina uvidim, ze mu to nedela dobre, tak ho prece nebudu pit, ne?

ange_de_la_morte
15. dub 2019

@j.a.n.i : tak myslela jsem to obecně, nebyla jsem pochopena ? 🙂

bayt
15. dub 2019

@ladyhacek Může to být jen nepříjemné na psychiku, bušení srdce atd. Něco, co nepoznáš na první pohled třeba na spaní dítěte. Prostě je to pro dítě nepřirozená látka.

andelka
15. dub 2019

Já jsem zrovna nedávno několikrát četla to samé ( bohužel už nevím přesně stránky), že s mírou to nevadí. Jedno preso,jedno dvě rozpustné, že se toho do mléka dostává miniaturní skoro zanedbatelné množství. Samozřejmě u kafarek co dají 4-6 denně to bude jiné. Já to osobně střídám. Zpočátku jsem pila jen Caro,ale po šestinedělí už jsem si dala i z automatu ( Dolce Gusto) a někdy si dělám kombinaci bezkofeinové a rozpustné Nescafé půl napůl. Ale vždy jen jedno denně. Dřív jsem si dělala dvě, ale i v těhotenství už jen jedno.