Můžu mít odpoledne a večer méně mléka?
Mužů mit odpoledne a večer méně mléka?
Moje mala je hrozne protivná cele odpoledne a večer. Jakoby se ne napila doplna. Většinou ani odpoledne neusne. ... Vždy se nakojili a pak už nechce ale mam pocit ze není syta. .. je prostě jina než když se napije dopoledne a po chvilce spokojene usne.....
@yerry ale ať tu nedělám frajera, první dceru jsem kojila jen měsíc a to ještě kombinovaně s UM. Prostě se nechtěla pořádně přisát k prsu, vzdala jsem to. Druhá dcera je naopak velký savec... Nestresuj se z kojení, dítě si stejně vybere samo co bude chtít, jestli MM či UM, ty můžeš laktaci podpořit max. babskými radami, víc nezmůžeš.
@yerry Podle mě je to klasický bojkot. Také jsme si tím prošli se synem a bylo to doslova peklo. Především nápor na mojí psychiku. U nás to bylo způsobeno tím, že se prsa přestala tak nalejvat a dítě si muselo počkat na spouštěcí reflex. Trvalo to asi týden, ale přešlo to. Prostuduj si toto:
https://www.modrykonik.cz/bojkot-kojeni/
a věř, že to spolu zvládnete 😉
@pavlina212 to sedi...taky jsme meli, kolem 3m..,dobry postreh
@veri0007 ja jsem první dceru taky kojila kombinovaný do dvou mesicu ale ti byla strašně pakárna . Mala strašně blinkala a v závěru to bylo tak ze jsem kojila vlastně uplne zbytečně. MM mi všechno vyblinkala a ja jsem ji musela dokrmit plnou dávnou UM. Je to zvláštní ale UM v sobe udržela, ne vzdy ale vic než MM.
Druhorozena je mnohem lepší savec. Ta starší neuměla chytit bradavku a už první blbost byla ze jsem kojila s kloboučkem a dokrmovala lahví
Tyto věci jsem teď nedopustili a kojeni se krásné rozjelo.... Teda až do Teď
@pavlina212 vypadá to tak.....
@yerry My jsme nezavinovali, jen volně zabalili do velké osušky (bambus), ale každé mimino je jiné. To je škoda s tím šátkem - ale může to být dočasná situace, naše dítko mu pak zas přišlo na chuť a teď se nosí rádo, ale nás už to tak nebere :D (9kg). JInak krizí kojení jsme měli víc, myslím že nastala ještě 2 nebo 3 x situace, kdy jsem najednou měla málo mléka, což obvykle vzniklo kombinací zvýšených požadavků (spurt), mojí únavy a nedostatku jídla a pití (nestíhala jsem se starat o sebe). Den v posteli s miminou (neustále nabízet) a neomezeným přísunem jídla a pití a odpočinku vždy pomohl, do 3 dnů to bylo mnohem lepší, množství mléka (nabídka/poptávka) se vyladilo tak za týden. Kdybys mohla mít aspoň nějaký čas pro sebe s miminkem, bylo by to jistě super. Ta první krize byla strašná, opravdu jsem zvažovala příkrm UM (ale holčička čůrala slušně, tak jsem vydržela a jsem moc ráda) pak už jsem věděla co se děje a tak nepanikařila, což dost pomohlo 🙂 držím palce...
@alicesky věřím ze s tim šátkem je to dočasně. Příští týden by mi mela přijít nosici mikina, abychom mohli chodit se šátkem i ven. Navíc mi kamarádka slíbila pujcit i bundu a Manducu na vyzkoušení (ja jsem sice zamilovala do kibi, ale chci zkusit Manducu. Pokud mi bude vyhovovat mužů si ji pocit a nemusela bych kupovat )
Dnes mi v šátku vydržela ráno asi jen půl hodinky. Uvařila jsem kafe a čaje ☺ ale pak už se ji to přestalo líbit. Ale zase asi tim tesnem kontaktem se mnou se pak opravdu dobře nakojila a bez pláče. ....
Holky moc vám všem děkuji za rady a uklidneni. ...
To nejhorší začalo ve čtvrtek a včera to už byl celkem extrém. ... dnes to vypadá ze se blýská na lepší časy. Malá v noci i ráno a i teď naprosto v pohodě pije. Po kojení je spokojena a krásně usíná. Vím že odpoledne přijde zase neklid ale to už je celkem v pohodě když vím že ráno a v noci je mala v klidu. Poslední 3 dny byly moc narocne a nedivim se ze mnoho maminek vzdá kojení. I ja jsem o tom uvažovala 😢 byla jsem unavena a smutná ze nám to spolu nejde a ze asi sve dite trápím hlady.... 😢
Uklidnila jste mne a dodaly mi naději na "lepší zítřky " a za to vám moc děkuji 😘

@yerry tak si na to zavinutí kup obří plínku, říkají tomu už osuška, do ní jsem zavinovala prvorozenou taky s frejkovkou peřinkou. U nás to funguje tak, že když se malá vzteká, tak jí zavinu, pak se vzteká ještě pár minutek a uklidní se. U nás to opravdu pomohlo moc. Hlavně jí rozčilujou právě její ručičky, kterí si zatím neuvědomuje, vypadá jak větrný mlýn 😀 Dle Karpa neexistuje dítě, které nemá rádo zavinutí... Nevím co je na tom pravdy, ale mi se to zatím potvrdilo