icon

Můžu mít odpoledne a večer méně mléka?

yerry
17. únor 2017

Mužů mit odpoledne a večer méně mléka?
Moje mala je hrozne protivná cele odpoledne a večer. Jakoby se ne napila doplna. Většinou ani odpoledne neusne. ... Vždy se nakojili a pak už nechce ale mam pocit ze není syta. .. je prostě jina než když se napije dopoledne a po chvilce spokojene usne.....

Strana
z2
veri0007
18. únor 2017

@yerry tak si na to zavinutí kup obří plínku, říkají tomu už osuška, do ní jsem zavinovala prvorozenou taky s frejkovkou peřinkou. U nás to funguje tak, že když se malá vzteká, tak jí zavinu, pak se vzteká ještě pár minutek a uklidní se. U nás to opravdu pomohlo moc. Hlavně jí rozčilujou právě její ručičky, kterí si zatím neuvědomuje, vypadá jak větrný mlýn 😀 Dle Karpa neexistuje dítě, které nemá rádo zavinutí... Nevím co je na tom pravdy, ale mi se to zatím potvrdilo

veri0007
18. únor 2017

@yerry ale ať tu nedělám frajera, první dceru jsem kojila jen měsíc a to ještě kombinovaně s UM. Prostě se nechtěla pořádně přisát k prsu, vzdala jsem to. Druhá dcera je naopak velký savec... Nestresuj se z kojení, dítě si stejně vybere samo co bude chtít, jestli MM či UM, ty můžeš laktaci podpořit max. babskými radami, víc nezmůžeš.

pavlina212
18. únor 2017

@yerry Podle mě je to klasický bojkot. Také jsme si tím prošli se synem a bylo to doslova peklo. Především nápor na mojí psychiku. U nás to bylo způsobeno tím, že se prsa přestala tak nalejvat a dítě si muselo počkat na spouštěcí reflex. Trvalo to asi týden, ale přešlo to. Prostuduj si toto:
https://www.modrykonik.cz/bojkot-kojeni/
a věř, že to spolu zvládnete 😉

alicesky
18. únor 2017

@pavlina212 to sedi...taky jsme meli, kolem 3m..,dobry postreh

yerry
autor
18. únor 2017

@pajounek ne láhev ani nemam. Dudlíka Máme ale mala ho vyplivne. Nedávám ji ho jen když už nevím coby tak to vždycky prubnu ale nechce to....

yerry
autor
18. únor 2017

@veri0007 ja jsem první dceru taky kojila kombinovaný do dvou mesicu ale ti byla strašně pakárna . Mala strašně blinkala a v závěru to bylo tak ze jsem kojila vlastně uplne zbytečně. MM mi všechno vyblinkala a ja jsem ji musela dokrmit plnou dávnou UM. Je to zvláštní ale UM v sobe udržela, ne vzdy ale vic než MM.
Druhorozena je mnohem lepší savec. Ta starší neuměla chytit bradavku a už první blbost byla ze jsem kojila s kloboučkem a dokrmovala lahví
Tyto věci jsem teď nedopustili a kojeni se krásné rozjelo.... Teda až do Teď

yerry
autor
18. únor 2017

@pavlina212 vypadá to tak.....

yerry
autor
18. únor 2017

@veri0007 vidíš to mne nenapadlo s tou plinou. Mám ji a vyzkouším 👍

alicesky
19. únor 2017

@yerry My jsme nezavinovali, jen volně zabalili do velké osušky (bambus), ale každé mimino je jiné. To je škoda s tím šátkem - ale může to být dočasná situace, naše dítko mu pak zas přišlo na chuť a teď se nosí rádo, ale nás už to tak nebere :D (9kg). JInak krizí kojení jsme měli víc, myslím že nastala ještě 2 nebo 3 x situace, kdy jsem najednou měla málo mléka, což obvykle vzniklo kombinací zvýšených požadavků (spurt), mojí únavy a nedostatku jídla a pití (nestíhala jsem se starat o sebe). Den v posteli s miminou (neustále nabízet) a neomezeným přísunem jídla a pití a odpočinku vždy pomohl, do 3 dnů to bylo mnohem lepší, množství mléka (nabídka/poptávka) se vyladilo tak za týden. Kdybys mohla mít aspoň nějaký čas pro sebe s miminkem, bylo by to jistě super. Ta první krize byla strašná, opravdu jsem zvažovala příkrm UM (ale holčička čůrala slušně, tak jsem vydržela a jsem moc ráda) pak už jsem věděla co se děje a tak nepanikařila, což dost pomohlo 🙂 držím palce...

yerry
autor
19. únor 2017

@alicesky věřím ze s tim šátkem je to dočasně. Příští týden by mi mela přijít nosici mikina, abychom mohli chodit se šátkem i ven. Navíc mi kamarádka slíbila pujcit i bundu a Manducu na vyzkoušení (ja jsem sice zamilovala do kibi, ale chci zkusit Manducu. Pokud mi bude vyhovovat mužů si ji pocit a nemusela bych kupovat )
Dnes mi v šátku vydržela ráno asi jen půl hodinky. Uvařila jsem kafe a čaje ☺ ale pak už se ji to přestalo líbit. Ale zase asi tim tesnem kontaktem se mnou se pak opravdu dobře nakojila a bez pláče. ....

yerry
autor
19. únor 2017

Holky moc vám všem děkuji za rady a uklidneni. ...
To nejhorší začalo ve čtvrtek a včera to už byl celkem extrém. ... dnes to vypadá ze se blýská na lepší časy. Malá v noci i ráno a i teď naprosto v pohodě pije. Po kojení je spokojena a krásně usíná. Vím že odpoledne přijde zase neklid ale to už je celkem v pohodě když vím že ráno a v noci je mala v klidu. Poslední 3 dny byly moc narocne a nedivim se ze mnoho maminek vzdá kojení. I ja jsem o tom uvažovala 😢 byla jsem unavena a smutná ze nám to spolu nejde a ze asi sve dite trápím hlady.... 😢
Uklidnila jste mne a dodaly mi naději na "lepší zítřky " a za to vám moc děkuji 😘

Strana
z2