Návrat ke kojení. Je to reálné?

anonym2022
11. led 2022

Zdravím vás, chtěla jsem se zeptat, zda je reálné, aby se miminko naučilo správně přisávat k prsu. Máme nyní skoro šest týdnů. Už v porodnici jsme měli problém, miminko bylo spavé, už tam se nesprávně přisávalo (personál nebyl úplně vstřícný a téměř mi v ničem nepomohl). Ale přibrali jsme, tak nás pustili domů. Domů jsme jeli s pláčem a doma to na mě padlo a já začala krmit částečně mateřským a umělým mlékem. Miminko po UM uslo a já jsem si myslela, že už je spokojené. Na kontrole po týdnu však nepřibralo, miminko bylo mírně žluté. Pediatr doporučil kojit 10 min z jednoho a 10 min z druhého prsa a pak dát UM a vážit co tři hodiny. Řídila jsem se tím, ale z důvodu nesprávného přisátí si miminko nevzalo víc než 20 ml z obou prsou, navíc to nešlo zvážit přesně, miminko sebou na váze házelo. Postupně jsem bohužel svojí hloupostí a neinformovaností přešla plně na UM (Hipp), krmení z lahve Avent, na kterém máme trávicí potíže a miminko stejně není spokojené, ale alespoň přibírá. Chtěla jsem v mezičase odsávat, ale nemám kdy, jelikož miminko po krmení uklidňuji (možná že má stále hlad - (dávám nyní 135 ml, ale po vypití si strká do pusinky ručičky nebo můj prst, ale mám strach mu víc dát, vychází to, že za den vypije i 900 ml). Rychle po UM přibralo (porodní váha 3240, propuštění 3030, včera 4150). Taky máme problémy s odříhnutím, na rameni stále zvedá hlavičku a skučí u toho. Když se podaří odříhnout, tak většinou i ublinkne. Někdy únavou hned usne, někdy se stále kroutí. Většinou ještě tak hodinu po krmeni ublinkává vodu nebo vodu a natrávené mléko. Spí třeba 45 minut a pak se budí a pláče opět hlady. Když zkouším miminko přiložit, tak se chytí jen bradavky, ale něco málo saje. Po chvíli se začne odtrhávat a plakat hlady. A tak stále dokola. Nespím, nejím, venku jsme skoro nebyli, už jsem vyčerpaná a miminko nespokojené.

Omlouvám se za chaotický popis. Mám pocit, že jsem pokazila, co jsem mohla, za což si bohužel můžu sama.

Pokud je tady někdo, kdo by mi cokoliv poradil, budu vděčná.
Děkuji moc.

lentilkah
11. led 2022

Hlavne se uklidni, to dela nejvic, protoze stres prenasis na miminko. A kontaktuj laktacni poradkyni z https://www.mamila.sk/sk/uvod/

palja
11. led 2022

@anonym2022 přesně, taky bych v tvém případě kontaktovala LP

papapaja
11. led 2022

@anonym2022 také doporučuji laktační poradkyni. Pomohla mi v podobné situaci. Začala jsem zas kojit. Pokud jsi z Prahy, můžu ti na ni poslat kontakt. Jinak využij webové stránky, co už psaly predemnou. Držím palce!

luci1207
11. led 2022

@anonym2022 Zkus kojit cevkou po prsu, prvni at si vypije tvoje mm a pak tou cevkou dat dokrm. Nebude mit v tom chaos a bude se ti tim tvorit samo vice mlicka. A take si domluvit LP a vyřešit spravne prisati.

alpakovo
12. led 2022

@anonym2022 kvůli kojeni určitě LP,ale když už davas UM a ditko se takto trápí, zkus jiné mlíčko. Zrovna Hipp vam nemusi sedět a proto se trápí po jídle. Nám pasovalo az třetí, cobjsme vyzkoušeli