Otlačená prsa zespodu od "úchytu" při kojení

spokk
10. pro 2015

Ahoj. Chtěla bych se poradit, jestli to někdo třeba taky neřešíte... V porodnici nám při kojení radili, abychom si drželi prso, ze kterého kojíme opačnou rukou tj. kojím z levého prsu, držím ho pravou a právě o to "držení" mi jde. Palec je nad bradavkou, ukazovák pod bradavkou (prsem) zespodu. Zřejmě jsem ale právě do ukazováčku dávala větší sílu než je potřeba a obě prsa mám zespodu celá otlačená (nemám tam vystouplé žíly, ale takové mírně nafialovatělé "fleky"), neporadíte prosím čím to eliminovat? Jestli nějaký krém, olejíček, bylinky... Teď končím šestinedělí, přišla jsem na to díky příteli asi ve 3.týdnu a od té doby už "nepodpírám".

andelka
10. pro 2015

@spokk já myslím že to zmizí samo.
A prsa se nepodpírají při kojení, přikládá se miminko k prsu, nedává se prso k miminku.Ono se fakt neudusí, nemusí se prso odtahovat.

ojo
10. pro 2015

@spokk také si myslím, že to samo odezní, pokud tě to tam bolí, tak při kojení lehce poťukávej prstama, aby se tam neucpal kanálek, reps. aby i povolil.....navíc je zajímavé, jak to všude radí jinak, naopak u nás v porodce (a i jsem to teda viděla v knížce), tak se bere prso ke kojení stejnou rukou..tj, levé prso, levou rukou, palcem lehce zvednout dvorec, pro lepší uchycení mimča a pravou rukou držet mimčo za hlavičku a jakoby "nabodnout" na prso, pak levou ruku pustím a už s ní klasicky podepřu mimčo, jako chdyž normálně chovám 🙂

spokk
autor
11. pro 2015

Moc Vám oběma děkuju.
No já jsem to napsala blbě - s tím podpíráním. Prostě nám radili prso jakoby stisknout mezi palec a ukazovák, aby se napřímila bradavka (tuším 🙂. Jak píše ojo - nabodnout na prso.😀
Právěže nebolí, ale vypadá to jak rozparcelovaný bitevní pole. 😀 Takže mi jde spíš teď o to estetický hledisko. Snažila jsem se poškádlit i strýčka Googla, který o tomhle ale tajemně mlčí. Ještě jednou díky za uklidnění.