Prsa po 7 měsících kojení. Srovnají se?

18. bře 2024

Ahoj. Sedm měsíců kojím a trochu mě teď děsí, jak vypadají moje prsa. Od počátku jsem měla hodně mléka a prsa střídala, ale časem se mi syn držel na jedné straně lépe a lépe se mi tam i kojilo, tak jsem to levé prso upřednostňovala, zvlášť v noci, takže se samozřejmě začalo nalevat více než to druhé a je teď větší, minimálně o jednu velikost. Snažím se teď víc kojit i tím pravým, zvlášť v noci, kdy se mléko tvoří, ale zatím se pořád víc nalevá levé prso. Dá se to v 7 měsících ještě nějak dohnat, aby se nalévala obě prsa stejně? Případně srovná se velikost po ukončení kojení? Taky jsem si všimla, že mi na prsou dost nabihaji žíly 😑 zmizí to až skončím s kojením?

zuzkasim
18. bře 2024

Po ukončení kojení se to srovná. Kamarádka měla s jedním prsem problém, nešlo z něj kojit, kojila jen z jednoho, bylo to vidět a docela ji to trápilo, ale opravdu se pak vše srovnalo. Žádný strach.

luhana
18. bře 2024

Jo srovná, neboj. První dítě jsem kojila dva roky jen z jednoho prsu a po odstavu byly prsa stejná. Teď kojím z obou a žíly mi taky nabíhají. Jestli se to dá dohnat to nevím, ale asi ano.

adelisss
18. bře 2024

Kojila jsem bohužel taky víc z jednoho prsa - postýlku jsem měla vlevo od postele a kvůli snadnějšímu přenášení se to nějak zvrhlo. Dítě pak odmítalo méně nalité prso. I několik let po ukončení kojení mám rozdíl mezi prsy tak půl velikosti. Většinou stačí na jedné straně víc utáhnout ramínko od podprsenky. Muž se tomu směje - hele, to je ta oblíbená kozička!

adelisss
18. bře 2024

Při kojení jsem měla ale větší rozdíl než po ukončení kojení.

kristyneckaa27
19. bře 2024

@adelisss mě také po kojení zůstala asymetrie,zhruba o půl čísla. A to jsem kojila jen 3 měsíce! Myslím že se není za co stydět,ostatní to nevidí a manžel si aspoň může vybírat jestli menší nebo větší 🤣