Kojení z jednoho prsu

blandy10
27. lis 2018

Zdravím, mám takovou otázku. Chci se zeptat na kojení z jednoho prsu. Mám holčičku 14dni a prave prso mám o dost plnejsi než levé. Kojila jsem z obou ale to levé mi přijde proste prázdné když zmacknu tak mléko malinko vytece a přijde mi ze malá se moc nenaji tak dávám převážně k pravému protože ho mám plné na pohmat tvrdší. To prave mám tak o velikost možná dvě větší než levé. Chtěla bych se zeptat jak to dal resit? Mám kojit jen z toho pravého a to levé nechat nebo přikládat i k tomu levemu?
Dekuji za odpověď.

jrak
27. lis 2018

@blandy10 Kojení jen z jednoho nevadí. Nicméně pokud chcete klasicky z obou, nejprve přikladejte k tomu prázdnějsimu a dokojte druhým, čím více budete to první stimulovat, tim rychleji se začne tvořit více mleka.

blandy10
autor
27. lis 2018

@jrak dobře dekuji. Budu zkoušet přikládat ale vždy chvíli saje a pak nechce a začne řvát. Jen se bojím aby mě to prave prso nezůstalo takhle větší. Muže se to stát? Nebo se srovnaji?

nikahavel
28. lis 2018

Zdravím. Já od začátku kojila z obou ale u pravého se mi malá zalikala, proud byl příliš tenký ale tím pádem i silný, jako by nestíhala polykat. Takže se nechtěla časem ani z něj napít. Od jejich 4 měsíců do teď ( do 17 měsíců a ještě snad dýl) koním jen z levého a vše ok a s příkrmy jsme začaly až v 7 měsíci a malá byla vždy pěkný cvalik...prý se to prso pak vrátí do původní velikosti max bude víc vytahana kůže což stejně podprsenka ukryje a nebo pak nějaké úpravy ze stran lékaře úplně vyřeší.