Pláč při kojení
Ahoj holky,
už jsem úplně zoufalá. Malá mi už 3 den odmítá prso, vždy se na chvíli přisaje a začne brečet, to stejné u druhého prsa. Nejklidnější je vždy v noci a přes den takhle řádí.
Dnes ráno jsem použila rektální rourku, tak papala celkem hezky, ale druhé kojení se zase opakovalo to stejné.
Bříško jí podle mě nebolí, nijak se u toho nekrouti. A to dávám biogaiu a espumisan. Malá má 5 týdnů. Nevím jestli je to nějaký bojkot, nebo růstový spurtu.
Neměl to někdo stejně? Nějaké rady? K doktorce jdeme až v pondělí a jsem už bezradná.
@mourovatakocka prave ze si jidlo snažím hlidat, navic by to asi netrvalo 3 dny, kdybych neco snedla ..o menstruaci taky nevim, kdy ji dostanu 🤷
U nás to byl boj spíš hned po narození, v porodnici mi řekli milion nesmyslů, jakože kojit po třech hodinách, dřív nikdy, že mám asi mléka málo, nebo je moc řídké, že mám špatná prsa a kdovíco. Nenechala jsem se odradit, začala kojit kdykoli si syn řekl, což se pak ustálilo na 1,5 hod interval přes den a cca 3-4 hod přes noc, ze začátku jsem v noci budila, pak nechala, ať si sám řekne. Zánětu jsem se taky bála a občas se i nějaká zatvrdlina udělala, ale chce to nepanikařit, fakt hodně nahřívat v horké vodě a nejlíp mi vždycky pomohl syn tím, že se pořádně napil. Neodsávala jsem. Nenech se hlavně přesvědčit, že máš mléko špatné, že ho máš málo, že je málo tučné a pod. Hodně sil, je to boj, ale stojí to za to 🙂
@martiniquest tak chybami se člověk učí.

Pripada mi to jako bojkot a ten by mel po par dnech prejit. Nevzdavejte se, prso nabizejte casto ale nenutte a kojte v noci kdyz se prisava. V noci se krasne spousti laktace, takze si timto i zajistite, ze o mlicko neprijdete, kdyz prso pres den odmita.