icon

Po kojení dvoutýdenní miminko stále pláče. Mám méně mléka?

marketka_m
30. lis 2019

Dvoutydenni miminko po kojeni stale place..domnivam se ze je hladove...kojime i 45 minut.. mam mene mleka?doktorka rika ze v pohode...pribira hodne pomalicku...mela jsem tu laktacni poradkyni z mamily...a nic moc teda..jenom mi rekla..ted pije.ted ne..prisati dobre..prisati horsi..vlastnie nic me nenaucila...a my bojujeme..nejake rady?

Strana
z2
kuttu
1. pro 2019

Ja uz se nevyspala 15 měsíců 🙈😔🤔😁

marketka_m
autor
1. pro 2019

🙂@kuttu aspon 3 hodky kdyby spinkalo v noci

marketka_m
autor
1. pro 2019

@kuttu piskavici a benedikt zkusím.... obdivuji tě že jsi to nevzdala.... jelikož fakt nespím ve dne v noci... tak se cítím že se mám vzdát, ale nechci... akorát ted kdy zabere a jestli vubec ty ty tablety... další dva týdny to takto nedám...

filigranologie
1. pro 2019

@marketka_m Zkus si to co nejvíc usnadnit. Tvoje miminko se chová úplně normálně a přirozeně. Kojení není jen o jídle, pro takhle malé miminko je to v podstatě náhrada za pupeční šňůru, potřebuje ten kontakt s maminkou, na který doteď bylo zvyklé 24/7. Je úplně normální, že se kojí třeba hodinu, je i normální, že u kojení usne (to je jedna z výhod kojení - skvělý uspávač 🙂), i to, že se často budí. Šestinedělí je v podstatě často jen o kojení, neboj se říct si o pomoc s domácností. Syn se od narození taky často budil, nejvíc mi pomohlo společné spaní, když jsem musela každou hodinu vstávat a přendávat ho do postýlky, tak to jsem byla taky jak zombie 🙂 Nejlepší je zahodit dudlíka (nebo minimálně omezit na nutné minimum - např. do auta), zrušit zavinovačku. Podle mě je zbytečné i vážení miminka - zbytečný stres, myslím, že stačí vážení u pediatra, pokud alespoň trochu přibírá a má počůrané plenky. UM bych volila až jako poslední možnost. Nejlepší je prostě s miminkem zalézt do postele, nejlépe oba nahatí a třeba celý den nonstop kojit 🙂 Skvělý pomocník je pak i šátek, s ním se dá kojit a přitom něco doma udělat.

filigranologie
1. pro 2019

@marketka_m A s pískavicí i benediktem bych byla opatrná a brala je až jako předposlední možnost před UM a to ještě po konzultaci s dobrou laktační poradkyní.

marketka_m
autor
1. pro 2019

@filigranologie proč? doporučuji to na mamili... a kojim.cz

marketka_m
autor
1. pro 2019

@filigranologie to spaní u kojení.. on to má za 2 minuty za sebou...a spí... z toho důvodu mi padá s váhou... protože mi vždy usne.... a to je dost velký problém, protože za celý den nensní nic...

filigranologie
1. pro 2019

@marketka_m U těch bylinek je potřeba je brát opravdu jen jako doplněk, ale pracovat na zlepšení kojení jinými způsoby. Já tam vidím riziko, že jednak můžou změnit chuť mléka a druhak na nich může vzniknout psychická závislost, takže s nimi opatrně. A ony sice zvýší laktaci, ale nezlepší přisátí ani to, že je s kojením "rychle hotov" 🙂 Když spí u kojení, můžeš ho zkusit polechtat pod bradičkou, aby začal sát, to fungovalo mě (a syn teda tahal i při spaní jako ďas). Mohla by pomoct i savčí poloha. Jestli je při kojení v zavinovačce, tak ji zrušit a nechat si ho opravdu ideálně tělo na tělo. Každé miminko je jiné, třeba to tvoje je s kojením sice rychle hotové, ale o to častěji se chce kojit.

daasqua
2. pro 2019

Ještě jedna "rada" mě napadla, myslím, že jsem ji tu nečetla... zkus před kojením pořádně promasírovat prso (aby se zahřálo) a vymáčknout z prsa trochu mléka, aby se tím prsa nastartovala. Prcky často nebaví, když mlíko neteče hned nebo teče pomalu. A tu savčí polohu, aby u toho neusínal. Bude se asi ze začátku vztekat, ale třeba kamarádce to pomohlo, jinak by s tím sekla. Taky mi u toho spala a to do ní bušily 2 LP naráz, pak jen krčily rameny "vše děláte dobře, ale dítě prostě nepije". Jak už jsem psala, já to vyřešila krmením jen odstříkaného MM, tím jsem zjistila, že mám mlíka až až, takže jsem si tím zodpověděla jednu otázku. Ne každému takový způsob krmení ale vyhovuje, často maminky méně vysají než normálním kojením, plus pak hrozí, že už dítě bude odmítat prso, takže ne že bych to vysloveně "doporučovala", spíš je to krajní možnost. My vydržely takto 14 měsíců (5 měsíců plně MM) a jsem za to ráda.

Strana
z2