icon

Prasklina mezi bradavkou a dvorcem, dělají se mi boule

petrasipkova1
23. pro 2016

Prosím o radu, moje lékařka už v práci není, ani by mě nenapadlo, že budu tohle řešit já zrovna na Vánoce. Ještě předevčírem se moje skoro 18 měsíční dcera kojila skoro celý den i noc, jídlu nikdy moc nedala, spíš ochutnávala, takže mám laktaci rozjetou jak blázen. Na prsa mi ale vlezla asi opět kvasinka a udělala se mi veliká prasklina za spodu mezi bradavkou a dvorcem, jakoby se ukrajovala. Samozřejmě to bolí, kojila jsem celou noc jen z jednoho prsu a ráno už to nešlo, měla jsem to namazané genciánkou a zapomněla jsem, jak malá už všemu rozumí, tak jsem jí říkala, dám ti z toho nemocného prsíčka, musíš opatrně, maminka má bebí ( já blbec), a od té doby už přes den včera nechtěla, ani z jednoho, večer po koupání to neřešila, už při mazání křičela, mlíčko, přisála se v pohodě ( od narození usíná u prsu), v noci taky nic neřešila a pila jak chtěla, k ránu hodně, a jak jsme vstaly, tak už zase nechce. Zkusila jsem odsávačku, ale nejde to, ta prasklina se nehorázně horší tím odsáváním. Odstříkat mi nejde, jen malinko, ale už se mi dělají na prsou boule, tak nevim co dělat, zánět už jsem měla 2x, 1x retenci kterou jsem rozehnala, takbych tohle zrovna na Vánoce nechtěla, bylo to horší jak porod snad, nevím jak to s ní řešit dál, lahev nechce, respektive si cucne rýžového mléka, UM nemůže. Mám prsa chladit, masírovat, nebo překonat bolest a trošičku vždycky odsát ? A co tu prasklinu, čím jí mazat ? Díky za jakékoliv rady, jsem z toho nějaká rozhozená.

dzejn002
23. pro 2016

Napište mi zprávu do pošty a pokud chcete, tak Vám předám kontakt na laktační poradkyni se kterou mám dobrou zkušenost a můžete jí zavolat!

kytkatka
23. pro 2016

Na hojení praskliny zkus hemagel. Ale je hořký, před kojením se musí umýt.

soyevita
23. pro 2016

@petrasipkova1 Genciánka je dobrá,mě na praskliny pomohla.Pak je ještě vlhké krytí pro rychlejší hojení.Od medely je drahé,ale mají i levnější v lékárně.Krytí zůstává na prsu celý den a jen na kojení se sundává.Pokud to jde,tak koj.Odsávání Tě bolí,tak ať Tě pak netrápí retence,nebo zánět.Zkusila bych zavolat té LP,ta poradí nejlíp

elinkal
23. pro 2016

A kloboucek by nepomohl?

petrasipkova1
autor
23. pro 2016

Tak s kojením je asi amenm, celý den nechtěla, spolehala jsem na večerní rituál a to taky nechtěla, křičela nenene a usnula přitulená bez prsa. Odsála jsem z každého prsu 50 ml, ale na jednom už mám viditelnou zatvrdlinu, trpím na to a začíná mi být blbě, tak asi radši sjedu zítra dopol na pohotovost ☹ uvidím ještě jestli se nechytne rozespalá v noci, ach jo ☹

soyevita
23. pro 2016

@petrasipkova1 Asi když už jsi záněty a retence měla,tak víš co a jak.Já je měla 2měsíce v tahu.Z jednoho prsa do druhého.Takže moc dobře vím,co je to za bolest.
Třeba se v noci malá chytne a uleví se Ti