Při kojení nechce otevírat pusinku, pere se, usne

giovik
27. led 2017

Ahoj maminky, zkousela jsem najit podobne tema, ale nic moc. Mam s nasim malym hned nekolik problemu pri kojeni. Zaprve maly nechce otevirat pusinku jako pri zivnuti, spise "mlaska" jako kapr (jazyk v poradku), kdyz uz otevre pusu vic, tak jenom aby si tam narval rucicky. Coz je nas druhy problem, hrozne se pri prisavani pere, odtlacuje se, skrabe, otaci hlavu na stranu, atd. Posledni je, ze mi po par minutach usne, ale pritom saje a polika (stridani prsu nezabira, prisat se nechce). Uz nevim, jak to cele resit. Mate nektera podobne problemy? Diky za tipy. 🙂

nugetka20
27. led 2017

Nejdřív je potřeba dítěti přejet prstem po tvářičce - tím se aktivuje hledací reflex dítěte. Pak teprve nabídnout prso. On to taky ještě sám neumí, příroda mu jen vštípila, že má hledat 🙂 Potom se nebát a prcka si na sebe pevnějc přidržet (v porodnici mi vyloženě prcka zabořili do prsa). Po pár dnech už to jde lépe.
Můj malej prcek byl taky jako kapřík ... furt na mě mlaskal 🙂 Novorozenec toho ještě moc nevidí, jen ví, že má hledat knoflík, odkud teče mlíko, ale nebaštit všechno, co mu kdo cpe do pusy. Držím palce. U nás po týdnu kapřík reinkarnoval na piraňku - a na prso se mi vrhá :D

puresin
27. led 2017

@giovik Mně malá pije hodně dobře, ale poslední dva týdny se s tím taky pere - mává rukama, drásá si ksichtík, cpe si tam ručku a kroutí se, otáčí. Prostě dělá kraviny. 🙂 Je jí 6 týdnů, mohlo by to být třeba období, kolik je vám? Už to není to slepé nemohoucí zvířátko, jako po narození, tak možná jak víc umí, víc blbne.
S přisáním mi pomáhalo, když jsem jí malinko zmáčkla dolů bradičku, pak otevře víc, a když mi usínala, ťukala jsem jí na bradičku zespodu, to ji vždycky zaručeně nastartovalo (aspoň na chvíli). 🙂
Držím palce 🙂

nugetka20
27. led 2017

@puresin To bude růstovej spurt, tak se vzteká, že to teče pomalu. A nebo naopak - mě v tomhle období občas mlíko samo stříkalo z prsou. Prcek z toho byl naštvanej, protože měl plnou pusu a nestíhal polykat. Na to je lepší trochu odstříkat před smaotným krmením, aby se tlak uvolnil a mrňous si mohl tahat sám.

klara_hollasova
27. led 2017

Souhlasím s nugetka20. Nám pomohlo že jsem mu strčila prst do pusy, on začal sát a já tam soupla prso , mírně tlačila mezi lopatkami k sobě a bylo dobře. Jinak určitě trpělivost a pokud máš moc mlika, tak odstrikat. Časem se to zlepší.

giovik
autor
27. led 2017

Ahoj holky, diky moc, ale uz jsme vsechno zkusili. Hlazeni po tvaricce, podrzeni bradicky atd. Stejne jako u usinani jsme zkouseli simrani pod bradou, za uchem, na klicni kosti, na zebrech. No proste nic nezabira. My mame 3 tydny a tyhle problemy mame od zacatku. Mela jsem tu i laktacni poradkyni, samozrejme pred ni hral slusnaka, ale jen se zaklaply dvere, tak to slo zase z kopce.

klara_hollasova
28. led 2017

A když usne tak pije? Hubne nebo nabírá? Některým dětem stačí od začátku kojení po pár minutách..

ivetvin
28. led 2017

Já malou budila lechtáním na nožičce :D

giovik
autor
28. led 2017

@klara_hollasova No prave to vypada, ze saje, ikdyz spi. Parkrat naseje a pak polkne, aspon dle meho pohledu. Mame prirustek, ale nic velkeho.

ivetvin
28. led 2017

@giovik Mě tohle malá dělá, když musí víc tahat a nechce se jí.

soconusco
28. led 2017

Male miminka kojeni casto unavi, tak si potrebuji na chvili zdrimnout, a pak pokracuji. Na prisavani zkuste savci polohu, aspon nam pomohla. 👍 www.prirozenekojeni.cz

giovik
autor
28. led 2017

@ivetvin V tom pripade mame fakt lenocha, usne pokazde 😀

ivetvin
28. led 2017

@giovik To moje malá taky po chvíli, ono to vážně dost unavuje, my teď máme 3 měsíce a už chvíli vydrží vzhůru, ale jakmile musí hodně tahat, tak to taky pořád pouští a pokňourává u toho.

giovik
autor
28. led 2017

@soconusco Pekne popsany clanek, clovek ani neceka, ze to co vypada jako odmitani, muze byt prirozeny reflex, ktery pomaha prisat.