Řev při denním kojení

bauskka
29. pro 2017

Ahoj maminky. Mam 2,5 měsíční holčičku a už druhý den, mi pláče u kojení. Přes noc není žádný problém a saje normálně. Jakmile ji ale mám kojit přes den, tak to je jen rev. Hned jak ji položím tak uz zacne řvát a nechce se přisát .. zkoušela jsem všechny kojící polohy i místnosti .. nic nepomohlo. Nemyslím si že by to bylo bříško, prdí o sto šest. Když ji pak zvednu tak je klid a celý den se buď směje a nebo spí. Zkoušeli jsme ji dokrmit z láhve, ale to vypije nula nula prd. Nevím jestli fakt nemá hlad ale neustále si cpe ručičky do pusy, tak mi přijde divný že odmítá jídlo 😪 máte někdo s tímhle zkusenost?

wampzee
29. pro 2017

@bauskka může to být bojkot kojení. Vydržte. Noční kojení je super, udržuje laktaci. Možná to ještě pár dnů potrvá. Ale stojí za to vytrvat. Ručičky v puse jsou normálním jevem u malých dětí... Prostě sací reflex, nemusí to nutně znamenat hlad. To by byl asi jiný hukot.

blanapa
29. pro 2017

Také bych řekla, že se jedná ó bojkot kojení, prošla jsem si tím s dcerkou také.Co se mi osvědčilo tak nenutit prso, odvést pozornost jinam, zkusit třeba za 10min zas.Nekdy jsem ji i ošálila dudlíkem,dala do polohy kojení a pak honem vyměnila za prso.Kdyz furt brečela, chovala jsem ji v madoně s odkrytým prsem a taky se pak po chvíli přisála.Je to náročný, já nejsem trpělivý člověk a tohle mi dávalo zabrat, ale vydržela jsem a za pár dní vše ok;)

luj89
29. pro 2017

ahoj, urcite bych kontaktovala laktacni poradkyni z Mamily, at neprijdete o kojeni. Zaklad je nepouzivat dudlík, lahvicky a neomezovat délku a frekvenci kojeni.

no_title
29. pro 2017

nám se stalo to samé v té době a bohužel to trvá doteď (jsou mu 4 měsíce). Příčinou byl dudlík, ale bohužel jsem neměla nervy na odbourání, vydržela jsem týden bez něj a stejně se to nezlepšilo, tak jsem ho vrátila zpátky. Co se mi osvědčilo bylo kojení v šátku (při tom pohupovat), lehce ho uspat před kojením, kojit okamžitě po probuzení dokud ještě není úplně při vědomí... kojit na gymn. míči a to co píše @blanapa s tou "výměnou" dudlíku za prso to taky dělám (byť není to ideální, vím...) Kojení v noci není problém, protože je dítě rozespalé a fungujou lépe ty základní reflexy, nejsou narušené používáním dudlíku / lahve apod. A lahev jí nedávej. Když už budeš chtít dokrmit, tak raději odstříkaným mlékem lžičkou. Lahev je bez práce nebo minimálně teče pořád stejně - ne jako prso - to většinou minutu neteče vůbec a pak hodně a pak už méně, proto se ty děti potom vztekají - teče to jinak, než by chtěly.

luj89
30. pro 2017

@no_title lepsi je dokrmovat cevkou po prsu, dite se neodnauci sat 🙂. Ale myslim, ze tady bude problem jinde, nedavala bych dokrm pokud to nebude uplne nutne.

misulinka44
30. pro 2017

Mam 14týdenní holčičku a dělá mi to taky... Bojkot kojení. Je to peklo,ale vydrž. Já ani příkrm nezkoušela, čůrá normálně, dehydratovaná není,tak to zatím UM neřeším. Jsem z toho kolikrát taky na prášky...mám doma ještě autistického synka,takže o odbourání dudlík ani neuvažuju,to bychom doma nezvladali....trvá to už asi tři týdny. Jsou dny kdy pije krásně celý den a pak zas nechce vůbec a dohání to v noci. Kolikrát si říkám,že s tím už seknu,ale dokud ona přibírá a je v poho,tak vydržím. Taky se mi osvědčilo nenutit ji to prso .. zkusím párkrát a jakmile se rozeřve,tak ji nenutím a zkusím to dýl...třeba v polospanku pije daleko lépe;)

marrrtinna
6. led 2018

A jen kojite nebo k tomu i dokrmujete lahve mě se to stalo přesně v tom věku ale já k tomu kojení i dokrmovala mé ji nestačilo. Tak jsme pak zůstali jen u láhve bylo mi to že začátku líto ale pak jsem si zvykla jak to je pohodlné

alemari
6. led 2018

Děti to dělávají když má přijít ms... vydrž!