Problémy s kojením a nízká váha

eva1987
21. bře 2017

Prosim o radu ci povzbuzeni, dnes jsem mela s malym kontrolu po mesici, pribral 430g coz mi neprijde nejak moc. Dr rekla, ze se uvidime za tri tydny a kdyz to bude zase malo, tak mi doporuci UM. Plne kojim a nechci prestat. Mlika jsem mela dost, ale od te doby co beru HA a zacala ze me valit krev a dost dlouho jsem spinila tak se maly u toho dost vzteka, prsa uz buhvi jake nemam. Bojim se, aby nebyl hladovy, od narozeni trpime na prdiky, tak mozna i to je pricina vztekani u kojeni nevim. V noci problem nemame, pije hezky, budi se po 3-4 hod a k ranu po 2 hod. Pres den kojim co dve hodiny, spatne se mu usina pres den a je plactivy. Zkousim i nosit a chodim 3xdenne ven s kocarkem. Nevim jestli nemam malo mlika kdyz tak place, prohyba se, propina nozky tohle dela u kazdeho kojeni, musim ho uklidnit a pak zkusit znovu prilozit, mleko samo netece, maly musi zabrat a spustit ho, tak se vzdy rozplace kdyz to nejde hned....a navic uz 2 dny nekakal, a to kakal pravidelne. Snazim se byt v pohode, ale dnes me dr. dostala Dceru jsem kojila dlouho a problem jsem nemela. Maly ma 2,5 mesice. Dekuji za jakoukoliv radu ci pomoc.

panickatlamicka
21. bře 2017

Na co um , vzdyt ti pribral ukazkove!!!koj casteji, na pozadani. Kojene deti ndmusi kakat i 14 dni. Mozna ma prdiky, davej mu nabrisko nahraty polstarek specickama anos v satku v klubicku. Ze sve stravy vynech mlecne vyrobky. Prostuduj si Rustovy spurt aBojkot kojeni., at mas vic informaci.

panickatlamicka
21. bře 2017

Jo ted ctu pozorne, ze sama ty prdiky potvrzujes 🙂 hlavne klid a nenech se dr natlacit do um. Pokud je mleka mene, lze navysit laktaci (trady treba na mamila.sk).

normalnimatka
21. bře 2017

a co se vykašlat na HA?

jinkak bříško umí potrápit, no.... gůgli, na to je 100+1 rada, i když ne všecko na každýho zabírá. každopádně bych do stravy zakomponovala nahusto laktobacily. ty mnohdy stačej samy o sobě.

eva1987
autor
22. bře 2017

@normalnimatka HA mi doporučila dr. že nebude mít vliv na žádné kojení, ale spíš jsem si myslela, že to bude to krvácení, dnes už nic, takže evidentně to tím nebylo, protože dnes se vztekal a plakal znovu. Laktobacilky beru já i malý. Na prdy bere probiotika, biogaia, mažu pupíkem, dávám kmínový odvar, cvičím, poloha na tygříka, dávám nahřívací polštářek...a nic.
@panickatlamicka Děkuji. O bojkotu a spurtu jsem si četla, jenže to má trvat pár dní a my už takhle bojuje druhý týden, dnes po velkém pláči kdy malému tekly už i slzičky, jsem mu musela dát jednou UM dopoledne, aby se utišil a prospal se, celé jsem to obrečela ☹ ale pak už zase pil, ted vecer uz zase nechtel vztekal se, naštěstí jsem ho uspala, až se probudí tak snad to půjde, dnes jsem si koupila ricinus homeopatika, tak snad zaberou jsem už zoufalá, hrozně chci kojit svého chlapečka.

eva1987
autor
22. bře 2017

UM jsem mu dala, po 2 hod. utišování a přikládání, bylo to vyčerpávající pro nás oba.

normalnimatka
22. bře 2017

homeo je taky určitě možnost a ono neboj - při nejhorším to prostě přejde, jen se to musí přetrpět...
fenykl jsi zkoušela?
ještě mě napadlo...nevim úplně přesně, jak to u vás vypadá, ale mně třeba syn nechtěl takle ze začátku moc pít, protože to měl spojený s hovněním, a pak jakoby tlačil a vztekal se a nemoh se přisát, nebo se přisál, hned se zas odpojil a brečel... no prostě takový divný celý. pak jsem začla dělat to, že prostě když měl tu potřebu a nešlo mu pít, tak jsem ho vzala nad vanu a tam se vykáknul a pak sem ho šla v klidu dokojit. v podsstatě si sám řekl o bezplenkovku... tak to můžeš taky zkusit. údajně děti, na kterých se praktikuje BKM, netrpěj tolik na koliky;) za zkoušku nic nedáš. max. ušetříš pár plen🙂

eva1987
autor
22. bře 2017

@normalnimatka Děkuji za podporu, malý se teď po 2 dnech vykakal, jsem ráda myslela jsem si, že ho to trápí, ale ono to kakáním není, jinak bezplenkování už jsem dostkrát praktikovala a malý na mě jen koukal. Malý se vzteká, protože mlíko neteče hned a nejhorší když nemůže usnout a do toho je hladový, malý špatně usínám přes den, usne jen v kočárku takže chodím 3x ven a v šátku už nechce být prohýbá se, takže používám jen nosítko, a tam usne taky jen občas. Je to velký boj nejen kojení, ale i usínání přes den. Jinak teď jsem ho konečně nakojila, tak snad bude klidně spinkat, ať se mi udělá mlíčko. Ten fenykl, mám použít jako čaj? Nezkoušela jsem, moc na bylinkové čaje nejsem.

karlajasmine
22. bře 2017

@eva1987 hodne pij a hlavne bud v klidu 🙂 lehko se to rekne ale tim, ze se budes o kojeni strachovat, si to akorat zkazis. UM nedavej, neni to potreba. Zkus prikladat ihned po probuzeni, kdyz je jeste v polospanku.. to pomahalo mne. A to spani je normalni u mnoha deti.. muj syn do nejakyho 4.mesice spal jedine na me v kresle anebo v jednoucim kocarku.. je to jen narocne obdobi ze zacatku a pak to prejde 🙂

karlajasmine
22. bře 2017

Jinak u syna jsem nejak kolem toho 2,5mesice postrehla, ze uz obcas i plakal z nudy.. uz to nebylo takovy to miminko, ktery bud jen pije nebo se chova nebo spi.. v te dobe ho zacinaly zajimat hracky, hrazdicka, hudba.. tak mozna to chce i zkusit ho necim rozptylit a prilozit zase pozdeji 🙂 nevim.

normalnimatka
22. bře 2017

@eva1987 a není na to nějakej fígl, aby to mlíko teklo rychlejc? já to mám podobně, ale jak syn vyrost, tak to parádně roztahá. začátky teda byly taky zajímavý:D já nevim jesi se třeba neříká,, že je dobrý ty prsa před kojením nahřát? nebo tak něco? nebo jeslti máš odsávačku, tak to trošičku nastartovat? nevím, jen hádám...

teda nechci tě tady poučovat, je to tvoje druhý dítko🙂 ale tobě syn při kojení neusíná? já vždycky uspávala právě tím. dokud to šlo... normálně na posteli v leže, a pak sem se opatrně odpojila. a když ho uspává kočárek a nošení, bude ho uspávat asi i chování...nemusíš jen na ruce, ty šetři🙂 mně se osvědčilo dát na velkej polštář a na nohy a houpat s nima v sedě...určitě něco vymyslíš.

jinak já sem sice velkej fanda kojení, ale za předpokladu, že ti připadá dítko hladový, a pojej se s tím další problémy (že málo přibírá, blbě spí, nebo i jak moc nenabírá, tak moc nemá sílu pořádně tahat atd), tak bych ho dočasně klidně dokrmovala. podle mě si tím můžeš i zachránit kojení právě. další hledisko, docela se hodí, aby dítě trochu nabylo, pokud ho budeš chtět nechat očkovat. tu dávku dostanou všichni stejnou, ať maj 5kg nebo 12 třeba v roce. čím silnější, vyzrálejší tělo, tím líp se s tím vším popere.
navíc jsou i UM, kde je víc probiotik, tak třeba by to taky bylo trošku lepší...nevím, hádám..?
ale nevim nevim, tam bude asi i jiná příčina...některý děti prostě jsou ze začátku brečavý a ty si jen zoufáš, co se děje.... v tom případě náruč náruč náruč, mazlit, ňuchňat, dělat srandičky, hladit, masáže kojenců (pomáhaj zklidnit, líp spát, ale i zrát organismus), zpívat, hrát si společně...... prostě kontakt. střídat trošku ty aktivity a odpočinek až spánek... no snad se tě nedotknu, možná tohle všecko děláš🙂 jen chrlim nápady...

pajounek
22. bře 2017

Co je to za HA? Treba snizila laktaci..

panickatlamicka
22. bře 2017

@normalnimatka myslis to dobre, ale tady dokrm by jen uskodil. ten se dava jen pokud mimi nenabira. 🙂 🙂 a tohle mimco pribralo v pohode.. ja bych jeste mamince mozna poradila nechat zkontrolovat techniku. ono je mozne, ze mimco nevytahne vse, co by melo.

normalnimatka
22. bře 2017

pokud má dítě hlad, tak je celkem jedno, jak nabírá... má prostě hlad:D takže bych ho netejrala... otázka je, jestli má dítě autorky opravdu hlad🙂 já myslim, že bude problém spíš jinde.

eva1987
autor
22. bře 2017

@pajounek Je to HA Azalia, myslíte že by to mohlo být tím?
Holky já jen kojím, ale dnes už to bylo pro nás oba náročné proto UM, ale jak se vyspinkal, tak už se zase pěkně přisál, bohužel už jsem všechny odsáté zásoby vyčerpala, a odsávat mi už nejde, jde to jen když malý saje a mlíka není dost, a musím kojit z obou prsou.
@karlajasmine Jj když je v polospánku tak saje, ale přes den doma spí vždycky tak 10 min, někdy se zadaří půl hoďky, ale to se do polospánku nedostane., takže se u kojení vzteká.
@normalnimatka Zkouším nahřívat, teplý nápoj před kojením, ale nějak to nepomáhá.
@panickatlamicka Už jsem psala laktační poradkyni, čekám na odpověď, chci aby přišla ke mně a pomohla mi.

pajounek
22. bře 2017

LP je urcite dobry krok 🙂
Ja brala Azalii u prvniho a nebude to nic dobryho :-/ meli jsme teda s kojenim problem od zacatku, ale spineni treba deset dni v kuse, tri dny klid a pak zas..hodila jsem ji do kose.
A ted mala, kojena nastesti uz pres rok, treba kdyz to mam dostat, je nevrla atd. Takze urcite kolisani hormonu vliv na laktaci a na ty mrnousky ma a poznaji to

normalnimatka
22. bře 2017

@eva1987 mně dítě taky spalo dcyky tak 10 min max.... posstupně se to prodlužovalo... mohlo by pomoct, kdybys trochu řídila ten den, tu činnost, jak jsem psala...ted je akční, a trochu se unaví a třeba bude spát dýl, atd
jinak podle čeho soudíš, že máš málo mlíka? třeba já si z prsou neodsazuju skoro nic, morduju se s tím 20 minut a vydudám třeba 10ml...a to je dítě plně kojený a vždycky hezky přibíral. takže že si nic neodsaješ, neznamená, že máš málo mlíka;) ono vůbec by tohle tak nemělo fungovat... tvorba mlíka se odvíjí od spotřeby...jako někdo asi bude mít problém, že mlíkuje míň, ale četla/slyšela jsem to už od spousty ženskejch, a myslim si, že většinou v tom problém není.

yerry
22. bře 2017

@eva1987 UM? Nevidím důvod.me doktorka před 14 dny řekla že stačí když mala přibere 400-500 g za měsíc.... Máme 3 měsíce. ... za uplynulých 7 týdnů přibrala 900 g a dr.říkala ze je to průměr ☺
Nestresuj se to škoda Mlikotvorbě ☺

yerry
22. bře 2017

@eva1987 jo a myslím že problém je v HA. Já to probírala se svou lékařkou (mimochodem sama je celkem čerstvou maminkou) a ta mi na frontu řekla zw i když výrobci tvrdi ze to vliv nemá, lékaři mají jine zkušenosti. ..
Prý i jednoslozkovy HA ovlivňují mléko .... Já neberu zatím nic, MS nemam, a hold chvilku jsme nuceni používat starou dobrou klasiku - kondomy...
U první dcery jsem HA brala, ale krvacela a spinila je prakticky pořád takže k tuleni ani moc nedocházelo a o kojení jsem stejně po pár týdnech přišla. ...

normalnimatka
22. bře 2017

no je fakt, že hormony ovlivňujou celkově dítě i to, jak chce pít, jak mu chutná mlíko... takže bych určitě zkusila prášky aspon na nějakou dobu vysadit a uvidíš, co se změní🙂

karlajasmine
23. bře 2017

@eva1987 jinak taky bych nebrala při kojení HA.

eva1987
autor
27. bře 2017

HA jsem zatím nevysadila po diskusi se sestrou, která ji taky brala a plně kojila. Již pět dní kojím celý den a to bez problémů, takže se mlíčko po skoro dvou týdnech opět srovnalo, uvidím ještě na kontrole za dva týdny kolik bude malý vážit. Jinak prdiky už jsou taky lepší, už tolik nepláče, vysadila jsem mléčné výrobky.
Děkuji všem za rady a za povzbuzení.