První menstruace při kojení, jakou máte zkušenost?

miksheee
25. bře 2015

Ahoj,
jaké máte zkušenosti s první menstruací při kojení? Mám miminko (7 měsíců) a včera jsem to poprvé dostala. Kojím už méně cca 2x za noc a 2x přes den. Menstruace je nebolestivá, ale velice silná. Ten nejsilnější o.b. tampon mi vydrží max. hodinu. Když jsem ho tam nechala déle, normálně to ze mě vyšplouchlo.
Myslíte, že to může být takto normální?
Díky za rady
M.

melodygirl
25. bře 2015

Co se týče intenzity, těžko říci, zda je to v normě. Silnější a jiná být jistě může, protože, jseš hormonálně jinak naladěná. Kdyby se ti zdálo, že ztácíš příliš krve, bylo by vhodné navštívit lékaře. Jinak já jsem kojila dva roky velice často a menstruace mi nastoupila 8 měsíců po porodu, hlavně poprvé v životě nebolestivá, jinak intenzita normální.

brouzdalka
25. bře 2015

Dle mých zkušeností je to normální, taky jsem měla MS hodně silnou a i přes plné kojení jsem to dostala hned po šestinedělí.

metallico_mondo
25. bře 2015

Ahojda já po ukončení očistků v šestinedělí dostala MS hned následující měsíc ( taky velmi silné zmírnilo se cca po roce ) a to jsem až do 11m plně kojila 🙂 no spíš jsem byla jak dojnice 😀 pak jsem musela kvůli lékům a operaci přestat :-/

pavlapl
25. bře 2015

Já jsem po každém dítěti měla menstruaci silnější a delší . Teď jsem menzes ještě nedostala tak zatím nevim. Používala jsem největší tampony a musela jsem je každou chvilku měnit. Moje máma to měla taky tak. Pak si nechala dát hormonální tělísko a byla bez menstruace.

nnnadja
25. bře 2015

Po druhém dítěti mám také velmi silnou - tak cca 2-3 dny, pak ž slabá. A to stále kojím (18mes).

hollybelly
25. bře 2015

ahoj, já to měla úplně stejně... cca první 4 menstruace po porodu jsem krvácela jak zaříznuté prasátko... tak jak píšeš, tampon mi vydržel cca hodinu a to jsem mívala i špinavou intimku do té doby... po páté menstruaci už se to upravilo a dnes po roce už je to naprosto v pohodě, bez bolestí, krátká tak 3-4 dny a tampon mi vydrží dokud se já nerozhodnu že je čas ho vyměnit 🙂