Psychický blok ke kojení
Holky zajímá mě váš názor. Jsem mámou teprve pár dní, takže mám zkušenosti nulové. Malá se narodila s váhou 2700 kg, drobounká o 2 týdny dříve. Moje bradavky jsou velké a ploché. Řešila jsem již s LP v porodnici, po pár dnech, kdy nám to přisátí prostě nešlo, jsme vyzkoušeli 3 kloboučky a od té doby bez kloboučku MAM nenakojím. Jako každou mě ty začátky neskutečně bolí. Vlastně veřejně přiznávám, že bych radši volila porod ještě jednou, než opakované kojení. Odjakživa nemám ráda cokoliv s prsy, nemám ráda, když se mi jich někdo dotýká, mám bolestivé citlivé bradavky, opak erotogenní zóny. Já sama mám problém se této části svého těla dotýkat. Je mi to velmi nepříjemné.
Dnes jsem kojila malou z jednoho prsu, kde už byl stroupek a již po několikáté jsem po skončení kojení zůstala s odchlípnutou malou částí - dnes největší. Po těch 20ti úmorných minutách malá vypila jen 5ml a musela jsem jí dát na dalších 20 to druhé. Mám z lékárny objednaný Purelan, beru homeopatika na tvorbu mléka, ale děsím se, že jsem si akorat vytvořila blok vůči kojení.
Vím, že mám kojit, že je to zdravé, že je to levné, nejlepší pro mě i pro dítě, ale podvědomě si říkám, zda mi to vše za to stojí, já samá kojená nebyla a žiju, že pro dítě bude nejlepší, abych byla v pohodě... již dneska jsem se u kojení rozbrečela a malá pak nemohla usnout a brečela taky - a to mám hodné téměř nebrečící dítě
A proto se ptám vás.. zda jste na tom některá také podobně, po jak dlouhé době vás přestala bolet prsa, pomohlo vám třeba odstříkávat a krmit malé alternativně?
Pokud kojit chces, vydrz! Prvni tri tydny jsem pri kazdem kojeni myslela, ze priste uz synovi vrazim flasku, jak to bolelo. Ale pak se to postupne zlepsilo a ted uz je to pohoda, vubec to neni neprijemne. Sestinedeli je narocne, nevis si jeste s mimcem rady, hormony pracuji a do toho jeste kojeni...dokrm je zacatek konce, podle me vetsina maminek, ktere ho nasazuji a nakonec skonci na UM, tak cini castecne z "pohodlnosti" a castecne kvuli spatnym informacim. Jestli kojit chces, urcite to zvladnes, ver si, vydrz a ono bude lip.
a to kojeni ma pak strasne moc vyhod.. treba to, ze muj synacek je ted nemocnej a nechce pit, a v noci mu muzu 7x za noc vrazit prso v polospanku a vypije toho diky bohu strasne moc. neumim si predstavit ze bych ted jeste vstavala a ohrivala mu UM a doufala, ze to vypije...
Já si nemyslím, že kojení je vždy ta správná cesta.Pokud má maminka psychický blok z kojení,přikládání k prsu,sání miminka ji způsobuje velké bolesti a jakýkoliv dotyk ji dělá velký problém,dřív nebo později z kojení stejně sejde.kromě toho si myslím, že teorii o správnosti kojení má paní nastudovanou.
@karlajasmine to sice vyhoda je. Ale ja za 22 mesicu na UM to UM v noci nedelala ani jednou. A pitnej rezim jako vodu ma lepsi nez kojeny dite me kamaradky, ktery roce vodu plive a chce jen kozu 🙂
Hlavní je, aby to bylo příjemné pro oba, maminku i miminko,a ne zkoušet kojit ve stresu a bolesti.Já jsem kojila minimálně, nikdy jsem se z toho nehroutila. Děti prospívaly a to bylo pro mě nejdůležitější. 😉

@zuzkamed Me taky pred kojenim vadil fyzicky dotek prsou a na zacatku kojeni jsem se jich nemohla dotknout ani prstem, ani rucnikem, ani pomalu sprchou... bylo to peklo jenom se osprchovat. Jediny co jsem snesla byly prsni vlozky v podprsence... jinak zadnou latku ani nic. A zlepsi se to hodne kdyz clovek vydrzi... ja ty svoje bradavky uz ani necitim ani kdyz malej pije.