Rozhodnutí nekojit, jaký bude mít vliv na prsa?
Zdravím dámy, prosím nesuďte mě, ale z osobních důvodů jsem se rozhodla nekojit. S doktorem jsem situaci probrala a můj názor akceptuje a v podstatě se ani nedivil, žen, které nechtějí kojit je čím dál tím více. Nyní ale přemýšlím, jak to bude před porodem, po porodu,... je tu nějaké maminka, která se také rozhodla, že nebude kojit? Musí se brát nějaké léky na zastavení vzniku mateřského mléka.. ?
Děkuji za rady.
Tak ono když dítě neprilozite k prsu hned po porodu tak ho fakt hledat nebude...já jsme měla syna u prsu až po pěti dnech po porodu a ať jsme se snažila sebe víc tak už z porodnice jsme odcházela s UM
@janicekslunicek Děkuji moc za odpověď 🙂
@panickatlamicka jsou to probuh deti, miminka 🙂 spi, breci, kakaji, papaji 🙂 je to uuuuuuuplne normalni.....
@absintka19 aha.to jsem nevedela. 😀. Pointa?
@panickatlamicka odpoved na to, ze miminko breci a breci 🙂 protoze je to normalni 🤰
Podle me jsi spatne pochopila psany text, takze jsi reagovala trochu mimo.... Ja se ptala, jak vyresit situaci, kdy miminko place a uklidni se jen prave s maminkou v posteli. Nechat rvat mimco aby mi nahodou svym cenichem nerozjelo laktaci mi prijde ujety . @absintka19
Je to normalni do urcite miry, neni normalni aby dite bylo nechano, at breci. ale o tom diskuze neni, tak uz to nebudu rozpitvavat. @absintka19
@panickatlamicka je to hlavně nesmysl, prso ,,nepozná,, tak ani nebude chtít sát..nekojila jsem a v posteli mláděměla, máte pravdu, ale stejně vždy odpoví kojičky.....😉
@panickatlamicka vy jste ještě miminko neměla co ?🙂
Jj vim, ja se potutelne zeptala schvalne, bo mam s prvnim nekojenym ditetem naprosto stejnou zkusenost jako ty. 😀 @moninicol
@kassandra1 statistika se bere od pediatru, na kazde prohlidce jsem hlasila, zda a jak kojim, takova voda ohrivana v mikrovlnce to je take velky dar pro mimco 😉,
@kackakastanka mne se pediatra prestala ptat po pul roce.
@avelabi soudit te nebudu, rady uz holky daly, to, ze by se od kojeni ustupovalo je podle me nesmysl, kojila jsem skoro dva roky a prsa mam porad pekny, musi se ale nosit dobra podprsenka, na pohodli kojeni, vliv na zdravi ditete, lecbu virozek i rymicek, pomoc pri rustu zoubku a vubec nedam dopustit a priznam se, ze bych hrozne chtela znat duvody, proc kojit nechces, pokud budes moct... kdyz uz jsi se rozhodla byt mamou, tak kojeni je prvni vec, kterou muzes prckovi hodne usnadnit vstup do zivota 😘
@panickatlamicka protože se předpokládá ze do té doby koji a pak pomalu odstavi..
Omlouvam se
@panickatlamicka bylo to na
@caverina no jo, vlastne! 😀 pravdu dis....
@kackakastanka ja jen k tomu, že stačí nosit dobrou a pevnou podprsenku. To je největší nesmysl jakej jsem slyšela. Vsechny mé kamarádky co dýl kojily,tak ikdyž nosily dobré podprsenky, mně nevyjímaje, tak mají vycucaný prsa jak psí ouška 🙂
Ja předtím měla prsa krásná a velká a při kojení se ještě hodně zvětšily, teď nemám nic, jen prázdné vaky. Takže asi tak
@junkka hele, ja nevim, jak ty, nebo tvoje kamaradky, a hlavne nevim, zda jste nosily kvalitni a dobre prsa drzici podprsenku, me to poradila LP, ze nejhorsi pro prsa neni kojeni, ale to, kdyz jsou nalite a zenske nenosi kvalitni podprsenku, tak se jim vytahaji..., ja mela pekna velka prsa pred tim a mam je i ted po dvouletem kojeni, a podprsenku jsem nosila cele kojeni ve dne v noci...tak predavam dal svoji zkusenost i radu od LA 😉
@kackakastanka se mi uplne nezda. kvalita tkani je do znacne miry dana - proto se jedne strie udelaji malem i na dlanich a druha po ctyrech detech ma bricho bez carek 🙂 to same prsa, podbradek.... kde panbuh nenadelil, tam podprda bohuzel fakt nepomuze.
@jitavrtule mozna mas pravdu, je totiz fakt, ze nemam ani strie a to jsem mela obri, obri bricho, ze se me tyden pred porodem ptal doktor z legrace, zda cekam dvojcata, takze mozna mam fakt pevnou kuzi, co ja vim 🙂, na druhou stranu jsem proste ucinila, co mi bylo poradeno, podprdu nosila porad, i kdyz me to stvalo, kojila jsem dlouho, odstavovala pomaloucku a prsa mam pekny...tak pokud by to melo nekomu pomoci, tak dobry, pokud je to jinak, tak se omlouvam za sireni nespravne informace...a dekuji sve kuzi
@alboo Teda mám více dětí, ale-i když možná proto-kojila jsem, ale několik hodin jsem teda snad neproválela ani s první dcerou...Nebyl čas-naposledy pamatuju válení v 16 ti a to ještě nás táta budil v 9 -někdy i v 7😨lesním rohem-troubil pod peřinu-jako že dlooooho se ségrou spíme...No a dnes se divím 16-leté, že spí v sobotu jeeeeště v 8.30.:grinning:
❤ 👍
*...... Jaaaj pardon, omyl a nejde to smazat???!!!😲
Se zase musi ozvat uchylacky, co davaji cecek diteti do 5let. Ble, nechutny.
Takže asi takhle, pokud mám ráda svoje dítě tak ho prostě kojit budu, alespoň ten týden, dva. Jestli mám psychicky blok tak ho kvůli němu proste překonám a pokud jde o zachování si hezkých prsou tak to nechám bez komentáře. Mne kojení prsa nepoznamenala. Když jsem byla těhotná tak jsem mela hrozny psychicky blok z kojení, vadilo mi obecne dotykani se prsou, mačkání apod. výjimkou byl sex, prostě jsem na prsa a bradavky byla strasne háklivá. Když jsem studovala kojení třeba v knížce tak mi z toho bylo skoro spatne, třásla jsem se jak při zimnici a musela knihu zavřít. Všechno ale porodem zmizelo. Bolelo to silene na začátku protoze se mi udělaly oděrky ale kojila jsem, bohužel plně jen měsíc, pak se mlicko začalo vypařovat (ve zkratce). Ještě si rozmyslete jestli důvody jsou opravdu tak závažné ze to prckovi odepřete. Ono v noci vylejzat z postele, jít do kuchyně vařit mléko, chladit a poslouchat mimíka jak se dožaduje papání není uplne příjemné. Před každou cestou, výletem, připravit mleko, zabalit ho aby nevychladlo, ne vždy je možné ho někde ohřát a pak ho vylejete v autě, no bomba.
@alboo nejlíp ještě dítě nechovat, radši ho ani nehladit, nedat mu pusinku. Pro jistotu ho zabalit do skafandru a nosit ho na tacu. Byt proste co nejdál, protože co kdyby náhodou potřebovalo cítit maminku a ujistit se, ze se nemusí bát, a ze je vše v pořádku. At žije sterilní prostředí dítě vs maminka.
@kackakastanka souhlasím s tou podprsenkou. Nikdy jsem nenosila tu sportovní koupila jsem si kvalitní a hlavně naprosto sedící prvně s kosticí pak i bez kostice ale pořád vystuženou a odpovídající velikost a prsa mám pořád hezká. Nikdy jsem neměla tu lambadu nebo sportovní, sice je to pohodlné ale prsa taky zpohodlní🙂.

@alboo rozumim, ale co delat,kdyz to mimco proste jinak jeci a jeci? Na to jsem sd ptala a odpoved jsem nedostala.Tak snad si to zakladatelka nekde vyhleda,pokud bude chtit, protoze pravda-ja takovou dobrou radu neocenim. 😀