icon

Rozhodnutí nekojit, jaký bude mít vliv na prsa?

avelabi
7. únor 2017

Zdravím dámy, prosím nesuďte mě, ale z osobních důvodů jsem se rozhodla nekojit. S doktorem jsem situaci probrala a můj názor akceptuje a v podstatě se ani nedivil, žen, které nechtějí kojit je čím dál tím více. Nyní ale přemýšlím, jak to bude před porodem, po porodu,... je tu nějaké maminka, která se také rozhodla, že nebude kojit? Musí se brát nějaké léky na zastavení vzniku mateřského mléka.. ?

Děkuji za rady.

Strana
z9
kackakastanka
8. únor 2017

@kassandra1 ale jooo, byla, a tykame si tady, pokud to nevis, a vysokou mam jen jednu, a ten slovosled jsem si takto dovolila pro radost, nehlede na to, ze neni nespravne, a zaroven jsem nevedela, ze jsou tady povolene jen same stylisticky, obsahove a gramaticky dokonale prispevky😂

sonia79
8. únor 2017

@kackakastanka nedivila bych se. 😉 ono celkově to téma kojení je dost ožehavé .. 😉

caverina
8. únor 2017

@sonia79 a které téma tu ožehavé není?😀

sedmiteckas
8. únor 2017

@caverina Kojení je extra ožehavé téma. Uuuuž se poprali?🙂

caverina
8. únor 2017

@sedmiteckas tady je vše ožehavé....

lennus
8. únor 2017

@sedmiteckas 😀 Ano, stejně jako dudlíky, nosítka, chodítka, očkování, porody doma atd.

terezapetrova
8. únor 2017

@kackakastanka a je a je a je to mi pripomina ja to chci a chci a chci a když to reknu víckrát tak to tak proste bude 😅 😅

kackakastanka
8. únor 2017

@terezapetrova klidek kocicko 😂, kdyz to reknu vickrat, tak to zduraznim, vis😍

terezapetrova
8. únor 2017

@kackakastanka aha 😅 at je to jak je to moc prosim neoslovuj me kocicko jestli něco nemusim tak je to když me takto familierne oslovuje někdo koho vůbec neznam.. Diky 🙂

kackakastanka
8. únor 2017

@terezapetrova ono bude pro priste stacit komunikovat s ostatnimi, ktere neznas, stejne tak, jako chces, aby oni komunikovali s tebou ❤

terezapetrova
8. únor 2017

@kackakastanka jee tak me to prislo proste jen vtipny pokd jsem se Te dotkla tak se omlouvam.

kackakastanka
8. únor 2017

@terezapetrova me ta tva reakce na moji reakci pro sissive prisla hloupa, omlouvam se, ale je to tak. Sissive jsem reagovala na to, ze do toho nema nikdo pravo nikomu mluvit, coz je fakt, a s tim souhlasim, ale chtela jsem jasne zduraznit, ze matka, ktera naschval kojit nechce divna je...a ja mam pravo si to myslet a i to sem napsat.

sedmiteckas
8. únor 2017

@lennus Přesně tak 🙂

terezapetrova
8. únor 2017

@kackakastanka uplne nevim co bych ted mela ještě udelat když uz jsem se omluvila.. mej se

nikolab20
8. únor 2017

@avelabi já jsem nekoupila ze zdravotních důvodů a hned druhý den po porodu mi nasadili léky, které jsem měla na zastavení laktace. Brala jsem je celý pobyt v nemocnici + jsem je dostala na doma asi na dalších 9 dní, ale po dobrání se mi opět mléko spustilo. Měla jsem zatvrdliny tak jsem dostala další prášky a ty byli odlišné než předtím a ty jsem měla snad jen 2 na 1 den a bylo po všem

bamishop
8. únor 2017

@avelabi nevim, jestli to tu je, ale je dobre pit salvejovy caj a stahovat prsa. Ososbni zkusenost nemam, tohle jsou rady co plati odjakziva

juanka
8. únor 2017

Mně k tomu jen napadá, že kojení je dobré jako prevence před rakovinou prsu, o výhodách pro dítě nemluvě. Ale chápu, že někdo může mít více proti, než pro.

sissive
8. únor 2017

@kackakastanka
Já tě na jednu stranu chápu, že se ti to nelíbí, ale nechápu jak můžeš někoho za to odsoudit. Ano, kojení je lepší, ale pokud matka krmí UM, tak to není žádný konec světa a není to známka toho, že by své dítě nemilovala. Ano, můžu napsat, že s tím nesouhlasím, ale nebudu psát, že má paní zkažený mozek.

kassandra1
8. únor 2017

@luciiinka87 Brala sis do porodnice už rovnou svoje UM nebo od sestřiček?

kackakastanka
8. únor 2017

@sissive ja ted jdu s prckem ven, tak uz toho tady necham, je zbytecne to porad dokola opakovat, ja si proste opravdu myslim, ze zena, ktera porodi dite a nechce jej kojit, tak neni uplne srovnana, v pohode, proste neni to normalni, ani prirozene, a ano myslim si, ze by se s tim mozna mela obratit na nejakeho odbornika, aby ji od toho pomohl... protoze to proste jde proti prirode a pudu matky pecovat o svoje dite... nikoho tim neurazim, ani neshazuji, je to muj nazor a stojim si za nim...

sissive
8. únor 2017

@kackakastanka
Já ti tu tvůj názor neberu, ale poukazovala jsem na to, že jsi se v předchozím příspěvku se nevyjádřila zrovna slušně. Co se týče tvého úhlu pohledu, tak s ním nesouhlasím. Není to známka toho, že je něco špatně a paní by potřebovala odborníka. Prostě jsou matky, které kojit chtějí a které ne a je to jejich rozhodnutí. Měla by ses naučit respektovat to, že na světě jsou zastoupeny obě skupiny a neshazovat ty co kojit nechtějí. Tomu se říká tolerance.

dokument
8. únor 2017

@kackakastanka kojila jsem rok a pul, myslim si, ze na dnesni dobu je to celkem dlouho (pak jsou zase lidi, co chteji kojit co nejdyl a pro ty je to mene dlouho). A dost bych zvazovala, jestli bych kojila znovu, kdybych mela dalsi dite. Spise ne. Dite je celkem sikovne, zdrave, prirozene jsem ho kojila a stalo me to dost sil a prave po sve zkusenosti bych uz pravdepodobne nekojila. Max nejakou nutnou dobu.

eloise02
8. únor 2017

@popelka1984 Reaguji jen toto, co jste napsala:
"Ono v noci vylejzat z postele, jít do kuchyně vařit mléko, chladit a poslouchat mimíka jak se dožaduje papání není uplne příjemné. Před každou cestou, výletem, připravit mleko, zabalit ho aby nevychladlo, ne vždy je možné ho někde ohřát a pak ho vylejete v autě, no bomba. "

Proboha jak si představujete přípravu UM? Tak takhle to nikdy nebylo! Ony totiž existují i termosky, varné konvice atd. Nikdy jsem nic NEVAŘILA ani NECHLADILA. Vždy stačilo mít připravenou vodu v rychlovarce, na pár vteřin ji zapnout, aby se ohřála a pak zatřepat flaškou s UM a bylo hotovo. Dítě rozhodně nemělo, kdy řvát hlady. A BALIT MLÍKO PŘED CESTOU? To je jako co? O termosce jste neslyšela nikdy? My s dítětem projeli kus Evropy a i přesto, že jsem nekojila, mělo vždy teplé a rychle připravené mléko k dispozici a nikdy jsem nikde nikoho neprosila, aby ho ohřál. A světe div se, ani jsme ho nerozlévali po autě.... Máte zvláštní názory, ale co čekat od někoho kdo dítěti říká "MIMÍK", že?

popelka1984
8. únor 2017

@eloise02 i kdybych říkala dítěti hovňousek tak co si dovolujete něco takového napadat a ze má někdo jine zkušenosti než vy tak má zvláštní názory, hm. Mě se teda podařilo mléko v autě vylít když malému třeba upadlo a jinak ja jsem vodu na mléko vařila a ne par vteřin ohřívala a přes 200 ml mléka taky nevystydne pouhým zatrepanim. Jo a termosku jsem nemela a nemam raději jsem to zabalila třeba do alobalu než to pak z něčeho přelívat do flašky. Mimochodem myslím že se mužem bavit normalne a ne se urážet jako bychom byli nepřátelé, o takové diskuze zájem nemam a proto jsem se na koníka nepřihlasila

popelka1984
8. únor 2017

Jo a výraz mimík jsem použila poprvé nějak mi zrovna padl na jazyk a je fakt zvláštní🙂

skrabule
8. únor 2017

Opět tady probíhá diskuze jak "z lesa". Zakladatelka se ptala jaký vliv na její prsa bude mít nekojení☺ Slepičárna opět jede! Dráha zakladatelko, vliv to mít bude, protože se ti prsa s největší pravděpodobností nalijí. Doporučuji stáhnou obvazem, pít šalvěj a občas ledovat. Do par dnů bys měla mít pokoj! Hodne štěstí a pevné nervy!

kituska20
8. únor 2017

@eloise02 super v té konvici s vodním kamenem, to musela být fakt mňamka.
Zlatá prsa!

caverina
8. únor 2017

@kituska20 tak já nevím ale já konvici pravidelně cistim ....ale na tohle se zakladatelka fakt neptala🙂

sissive
8. únor 2017

@kituska20
Promiň tě, že se ptám, ale vy máte v konvici vodní kámen? Já teda když vidím náznak vodního kamene, tak jí čistím. A myslím, že paní vodu nejdřív převaří a až pak jí ohřeje v konvici. Ale zase se tu bude dohadovat, že ty co nekojí jsou špatné. Podotýkám, že já kojit chci, ale jsem tolerantní člověk a chápu, že některé kojit chce a některá ne. A opravdu nebudu nikoho odsuzovat za to, že kojit nechce:

sissive
8. únor 2017

Dámy, mám pochopení pro ty co kojí, že se jim nelíbí když někdo kojit nechce, ale jsme ve svobodné zemi kde se žena může rozhodnout jestli kojit nebo ne a nikdo nemá právo jí za to odsuzovat. Prostě se musí přijmout fakt, že jak jsou matky co chtějí kojit, tak jsou matky co nechtějí. Naučte se tolerovat rozhodnutí druhých, protože pak se nemůžeme divit, že lidi se chovají hnusně. Tolerance, pochopení a slušnost se vytrácí a my jako matky nebo budoucí matky máme jít dětem příkladem. Takže prosím aby jste se tu přestali navzájem do sebe navážet a slušně diskutovali.

Strana
z9