icon

Rozhodnutí nekojit, jaký bude mít vliv na prsa?

avelabi
7. únor 2017

Zdravím dámy, prosím nesuďte mě, ale z osobních důvodů jsem se rozhodla nekojit. S doktorem jsem situaci probrala a můj názor akceptuje a v podstatě se ani nedivil, žen, které nechtějí kojit je čím dál tím více. Nyní ale přemýšlím, jak to bude před porodem, po porodu,... je tu nějaké maminka, která se také rozhodla, že nebude kojit? Musí se brát nějaké léky na zastavení vzniku mateřského mléka.. ?

Děkuji za rady.

Strana
z9
caverina
8. únor 2017

@kackakastanka máš pravdu ,necháme toho...určitě se zase co nevidět vyskytne nějaká diskuze kde proti sobě budou stát dva tábory,které se neshodnou a budou si stát tvrdě za svym🙂

caverina
8. únor 2017

ještě jedna věc..děkuju bohu za to ze v době kdy se syn narodil jsem neměla přístup na Mk protože díky některým diskuzim bych si o sobe myslela ze jsem ta nejhorsi matka na svete😀

benny7
8. únor 2017

@caverina moje slova

alicie_k
8. únor 2017

Mám dojem že tady spousta diskutujících nerozumí položené otázce autorky... jinak si neumím vysvětlit šest stran diskuze kojení x nekojení.

blecha94
8. únor 2017

Nekojila jsem vůbec, ne že bych nechtěla, neudělalo se mi mléko (nejspíš to bylo stresem, kdo ví) a musím říct, že i tak se mi prsa rapidně změnila. Zvětšila se co do objemu (z C na D), ale celkem dost se svěsila. Jsou méně pevná, než před těhotenstvím. Takže nejen kojící ženy přicházejí o kvalitu prsou, bohužel.

soleilll
8. únor 2017

@pavses Víš, jenže každý má ten limit sil jinde. Někdo zatne zuby a překoná bolest, ragády, záněty trvající několik týdnů nebo měsíců a rozkojí se, jinej na to holt nemá a vykašle se na to. Zvolí snažší cestu, ta ale neznamená zanedbání péče o vlsatní dítě, proboha.

panickatlamicka
8. únor 2017

@alicie_k TEPRVE sest stran....

blecha94
8. únor 2017

@alicie_k To víš, ROZHODNUTÍ NEKOJIT, to je na někoho jako červenej hadr na býka. Nemůžou si pomoct. 🙂

lenka080
8. únor 2017

@avelabi ano hned po porodu ti nasadi prasky na zastaveni laktace.

lenka080
8. únor 2017

@popelka1984
Jako vazne? Pokud mam rada sve dite tak budu kojit? Jinak ho rada nemam??? Tuhle blbost nemuzete myslet vazne.pardon.

alboo
8. únor 2017

Tak ja fakt nevím, ale zakladatelka se fakt jen ptala, jak to bude kdyz nebude chtit kojit. Ja napisu par zakladnicj rad, co jsem dostala v porodnici, aby se mi laktace i pres leky nerozjela a hned se do me někdo pusti, ze mam pocit ze jsem sve dite nikdy nepochovala, nechala rvat hodiny a nasi postel zna jen pohledem.
Pokud zde nekdo napise, ze nekojil, tam je hned nemilujici, chladnej a nemel mit deti.
Myslim ze vsem i tem co pres vsechny snahy nekoji by hodne pomohlo kdyby se obcas docetli ze i dite na Um vyroste, bude zdravi a nebude blby
Ono po porodu nikomu neprida, kdyz se ho kazdy druhy pta s kojite? Ne? No to je škoda, ty nemoce jsou hrozny...
Takze priklad, ja vyrostla na UM ( byla jsem po porodu dlouho v nemocnici a driv byl trochu jinej trend), segra kojena. Ja zdravější nez segra, ona alergik. Moje dite ciste na UM, nemocne za 2a pul roku 2x... takze imunita neni jen o kojeni, jen nevím jestli nastesti ci bohužel

pavses
8. únor 2017

@soleilll Než budeš reagovat, přečti si to celé. Jsem pouze proti těm matkám co by mohly, ale čistě z vlastní pohodlnosti nechtějí. O maminkách, kterým to z nějakého důvodu nejde nebo jim to činí problémy nebyla řeč.

lenka080
8. únor 2017

@alboo presne.me doktorka primo rekla ze na zdravi to vliv nema ze se nemam trapit.kdyz jsem ji smutne oznamovala ze opet nekojim ☹

popelka1984
8. únor 2017

Takže naposled a zformuluji to trochu jinak než v pět ráno v polospánku, ta osudna veta opravdu nevyznela nejlepe.Z kojeni jsem mela hrůzu, když jsem o tom jenom četla tak jsem se otřásla jak při zimnici, jsem na prsa hodně hakliva fakt jsem se toho bála, bolelo to,kvůli malému jsem to překonala protoze myslím že mu to prospěje alespoň chvilinku kojit.Malý spatne pil kvůli žloutence, pak to vypadalo ze mam málo mléka, celý jeho druhý měsíc jsme strávili v nemocnici s jednou nemoci, a bylo po mliku. Mohla jsem se tim vic zabyvat a třeba bych kojila dal. Přešli jsme na uměle a ted je to krásný chytrý chlapeček. Takže toto chápu v případe zdravotních důvodů, depresí, trápení se s kojením. Ale když mamina řekne tim nemyslím žádnou konkrétní ze nechce kojit z pohodlnosti nebo ze ji to zničí prsa tak to neuznávám

soleilll
8. únor 2017

@pavses Ale zakladatelka vlákna se nezmínila o důvodech, proč se tak rozhodla. Takže paušalizovat je nanic. Málokterá propagátorka kojení zjišťuje, proč daná žena nechce kojit. Nekojí a hotovo. 🙂

tery_s
8. únor 2017

Nejvíce se musím usmát tomu,jak matky s velkym M, to jsou zde ty které uspavaji dítě ve 3 letech prsem,protože je jim to pohodlné, protože při každém problému strčí dítěti prso do pusy s tím, že jenom takto a ještě šátkem se uklidní, tak ty tady soudí všechny co nekoji, ať už je důvod jakýkoli klidně pohodlí,vzhled cokoliv no a coo? Máte patent na dokonalou matku nebo proč a jakým měřítkem hodnotíte,když samy neuznate jiný názor,pohled,postoj. Nejsem nekojici typ, ale vůbec si nepripadam v ničem lepší ani jiná než maminka co míchá UM vozí kočárek a dítě dává do postýlky 😀

ka_cici
8. únor 2017

@alboo presne. Me fascinuje, ze dnes lidem prijde normalni otazka "A Ty nekojis?" To jako co ma byt? 😀
Kamaradka to vyresila nasledovne, nemohla kojit, ac se moc snazila, no a kdyz se jednou ucastnila akce s "materskym gangem" a skoro cizi zenska se na ni s rukama v bok karave oborila: "CO TA FLASKA JAKO??" A druha po chvilce: "A TY SES ROZHODLA NEKOJIT?", tak odpovedela: "jasne, ja se tak rozhodla, prece si kvuli decku neznicim svoje krasny prsa!" (Pro nechapave - to byl VTIP v ramci obrany)
Trosku mimo, ale jen jsem si na to vzpomnela po precteni prvni a nasledne posledni strany teto diskuze

naste
9. únor 2017

@pavses To je váš názor. Já mám zase svůj názor na matky, které kojí tří, čtyř, pětileté děti. Je to každého věc a každý, ať si to dělá, tak jak chce. To, jestli je matka dobrá nebo špatná, nebo chladná se určitě nepozná z toho, jestli nekojí vůbec, nebo čtyři roky.

kassandra1
9. únor 2017

Já se zase vždycky musím smát, když si vzpomenu jak se mi známá chlubila tím, že kojí dítě ještě ve dvou letech, zrovna se cpala hamburgerem k obědu a po pár minutách se s manželem shodli, že k večeři si pak dají pizzu z mrazáku. To musí být ale výživné mléko 😀 Pak dítě začalo řvát, strčila mu v restauraci ,,živý dudlík,, bez ohledu na důvod pláče a nazdar bazar.

lenka080
9. únor 2017

Prave..
@ka_cici to me stve ze vseho nejvic.tuhle otazku bych zakazala.ja nekojim a mrzi me to doted.proste to neslo.nebudu dal rozmazavat.mam vycitky a je mi to lito.a tyhle vecny otazky...skoro misto pozdravu hned a kojis? A proc nekojis? Co je proboha komu do toho??? Ja se diky tem blbym otazkam stejne nerozkojim a na psychice mi to teda neprida.

lenka080
9. únor 2017

@popelka1984 ja to ted napodruhe asi vzdala prilis brzo.a je mi to lito.ale ja uz v sobe mela blok z prvniho kojeni.uz to bylo ve mne.kdyz si vzpomenu v jakym stavu jsem mela bradavky...kojila krev...a brecela u kazdyho kojeni bolesti...uz jsem to nechtela zazit znovu

pavses
9. únor 2017

@naste Kdo říká kojit pětileťáka? To už jsi trochu mimo, ne? Za každou cenu mít co říct...

ka_cici
9. únor 2017

@lenka080 ono vseobecne dnes prijde lidem normalni spousta veci bez ohledu na to, jestli se to hodi... Jasne, v blizke rodine si pokecame, ale aby se me znami a skoro cizi lidi ptali na otazky typu "A to mate planovany to miminko?" (To se me jako ptaji na nas sexualni zivot a zodpovednost co se ochrany tyce??!), "Cvicis s Aniballem?" nebo "A budes kojit?" (prosim??? 😀 ), nehlede na automaticky sahani na bricho... za chvili snad bude normalni nechat si osahat porodni cesty, vzdyt porod je prirozena vec!!
Dokonce me nedavno jedna devcina totalne odzbrojila, to jsem myslela, ze asi spatne slysim a fakt jsem nebyla schopna slova (kamaradova nova pritelkyne, se kterou jsem mluvila asi podruhe v zivote)
Ona: "A kdy mate termin?"
Ja: "15.2."
Ona: "A co?? Uz se to chysta?"
Ja: "(rozpacite) ehm, nee, jeste je casu dost."
Ona: "Takze se jeste neotviras?"

Zajimave je, ze kdybych verejne hlasala, ze se mi nelibi matky kojici 3lete deti a chtela vedet, jestli by si dotycne chtely pamatovat, jak piji matce z prsa, popr. jejich muzove, tak se na me vrhne tolik sani, co jsem si to dovolila nevhodne se navazet do kojicich maminek...
Ale otazky na tema moje prsa, laktace, muj delozni cipek, roztahovani pipiny apod. se nejspise povazuji za zcela normalni...
Je mi lito, ze neslo kojit, ale nic si z toho nedelej! Z okoli neznam maminku, ktera by si to neobrecela, nezazila si s tim nervy, ale jinak jsou to super holky a snad nemusim dodavat, ze milujici matky.

bamishop
9. únor 2017

@pavses resis veci do kterych ti vubec ale vubec nic neni a navic se te na tvuj nazor ani nikdo neptal, pokud vim diskuse se tyka zastaveni kojeni ne nazoru na kojeni a nekojeni.

Fakt nechapu, co to je ted za fanatismus. Sem zastance kojeni, noseni deti v satku i prirozenych porodu, latkovani, ale to, co se dneska deje uz je fakt des, zenske jsou z te masaze tak zblble, ze jim pozbyva rozumu. Vsechno tyhle alternativni smery jsou zalozene na respektu k detem a uceni deti respektovat, a to je muzeme naucit pouze tim, ze respektujeme druhe a toho vetsina fanatickych vyznavacek vsech techto smeru neni vubec schopna.

lennus
9. únor 2017

@lenka080 Doktorka řekla, že to nemá vliv na zdraví? To je teda pěkná blbost, o tom jsou výzkumy a co doktor, to názor asi taky a někdo chce třeba jen uklidnit maminku, aby v té chvíli nebyla smutná. Každopádně si nemyslím, že je kojení všespásné, já kojila skoro dva roky, dítě je zdravé i po půl roce ve školce. Přitom já sama byla kojena asi tři měsíce, pak hned na kravském mléku a jsem taky zdravá - nemarodím, žádné alergie, exémy a jiné potíže nemám, určitě hraje roli více faktorů - zdrava, genetika atd., ale říct, že mateřské mléko a kojení nemá vliv na zdraví je blbost největší!
Jinak někdy to prostě nejde jinak a je třeba se s tím vypořádat, já sama si to vybojovala i poté, co mi přiložili nedonošeného syna až po týdnu, ale přesto respektuju a chápu, že někdo kojit nemůže či dokonce nechce.

popelka1984
9. únor 2017

@lenka080 ja ti rozumím, mela jsem to na začátku podobne, u tebe to bylo ale dost horší, já jsem se za chvilku zahojila a kojila vesele dál akorát nejak docházelo mléko, lituji ze jsem se víc nesnažila. Takže od druhého měsíce byl na umělém a když to šlo si cucnul ode mne. Muj prvni příspěvek včera působil všelijak ale chtěla jsem tim akorát říct že nemám ráda takové vyložene odměřené řeči typu nechci kojit zničí mi to prsa, dam mu flašku a co má být... proste to rovnou bez vazneho důvodu zahodit i když vím že to miminku prospěje. Od včera na tuhle diskuzi myslím asi si to moc beru

lenka080
9. únor 2017

@ka_cici a uz se otviras? 😉 neeee sorry samozrejme vtipek 😀 jinak moc dekuji za hezka slova.miluji obe sve deti vic nez cokoli.ikdyz jsou obe kojene zhruba tyden. Jinak vidim ze mas za chvilku termin.preji at je to rychle,co nejmin bolestive a bez komplikaci.
@bamishop presne tak.vylozene fanatismus.pritom ja si myslim ze v dnesni dobe civilizacnich nemoci je UM zdravejsi jak materske.a kolem sebe to i vidim.kojene deti kamaradek jsou furt nemocne a samej ekzem.
@lennus ach ano ty vyzkumy.ty jsou dnes na vse 😉

lenka080
9. únor 2017

@popelka1984 me taky prijde divne kdyz to nekdo odpiska hned aniz by to zkusil.ale neodsuzuju.protoze do hlavy te matky nevidim a asi ona sama v sobe ma proto duvod.

astyna
9. únor 2017

Holky, holky, my - sunarová generace - teda nemáe žádný vztah ke svým matkám, protože kojením se přece buduje vztah-matka, dále spávali jsme jistě jen v postýlkách, vozili jsme se v kočárkách. Já nevím, proč pořád ty žabomyší války.

Já to znám z obou tábor- když jsem nekojila (seš divná), až po "co kojíš ročního". Nic není příjemné, Zkuste se do toho vžít a trošku empatie. Já jsem taky ráda, že na MK jsem neměla dlouho ani čas, ani chut, ani informace. Protože to by už tak mému podkopanému sebevědomí udělalo vážně radost.

astyna
9. únor 2017

@lennus

A znáš ten výzkum vlivu pozdního kojení - resp. chlácholení u prsa a kouření? 🙂 to je zajímavý výzkum, který laktační liga tak ráda zatajuje 🙂

Strana
z9