icon

Rozhodnutí nekojit, jaký bude mít vliv na prsa?

avelabi
7. únor 2017

Zdravím dámy, prosím nesuďte mě, ale z osobních důvodů jsem se rozhodla nekojit. S doktorem jsem situaci probrala a můj názor akceptuje a v podstatě se ani nedivil, žen, které nechtějí kojit je čím dál tím více. Nyní ale přemýšlím, jak to bude před porodem, po porodu,... je tu nějaké maminka, která se také rozhodla, že nebude kojit? Musí se brát nějaké léky na zastavení vzniku mateřského mléka.. ?

Děkuji za rady.

Strana
z9
lennus
9. únor 2017

@astyna Ne, o co jde? 😀

@lenka080 Myslím, že zrovna v otázce kojení stačí zapojit zdravý selský rozum, že je to pro dítě to nejlepší co do složení. 🙂 UM zdravější než mateřské? Já se picnu, to už si fakt člověk musí umět obhájit vše. Záleží samozřejmě na tom, jak se matka stravuje, ale některé názory mi přijdou fakt scestné, at o vůbec nehodnotím nic okolo snahy, zvládnutí či nechuti kojit, to je opravdu každého věc a já to nekritizuju. Prostě lidské tělo je dokonalé. 🙂

astyna
9. únor 2017

@lennus

abych tady nemlela z vody, mám to ještě jako zmínku z vývojové biologie člověka z přednášek na výšce, najdu to přesně 🙂 Ono je to i celkem logické, že, když dítěti dáš něco do úst jako prostředek k utlumení, začne později vyžadovat zase něco jiného. Přesná čísla zkopčnu.

lenka080
9. únor 2017

@astyna no jo tak to by tak mohl fungovat i dudel kterej ma kazdy mimino v podstate.
@lennus ja si nic neobhajuju.psala jsem ze me mrzi to ze nekojim.ale to ze si myslim ze um je zdravejsi a vyvazenejsi nez mm v dnesni dobe to si vazne myslim.dobre.kojenim se nastartuje imunita (asi,rika se to) ale ty vis prd co si to maly z tebe vezme.a kde mas jistotu ze mas mliko kvalitni? Kamoska kojila sice rok....chvalihodne....ale kazdou hodinu.. takze asi kvalitka co fakt zasytila.a malej samej ekzem.tim vubec proboha nechci shazovat mm.taky bych rada kojila.ale ohledne um aspon vis co mu davas a kolik si toho vypil.to je proste vyhoda.

lenatu
9. únor 2017

@astyna jojo máš pravdu s tím kojenim starších dětí a následky (kouření)... a pochybuji že až mamce "dojde mlíko" budou cucat dudliky.. 😀

terezapetrova
9. únor 2017

@sissive a to ma ještě kackakastanka pocit, ze s ostatními komunikuje tak jak by chtěla aby oni komunikovali s ni super 🙂

terezapetrova
9. únor 2017

@kackakastanka proste netolerujes ty, které z ruznych duvodu nekoji a davas to najevo zpusobem, který se jinych tez muze dotykat

panickatlamicka
9. únor 2017

@lenka080 promin, ale ze je um zdravejsi? 😀 to, ze maji deti tve kamaradky ekzem, je o nicem nevypovidajici vzorek .dite kojene co hodinu-kojeni je nejen o jidle. a k tomu ekzemu, kdyby nekojila, bylo by to treba jeste horsi a je mnoho faktoru co ovlivnuji imunitu. takze jsi opravdu v tomto mimo. Ale samozrejme ver si, cemu chces.

kackakastanka
9. únor 2017

@terezapetrova ja na MK nechodim proto, abych se s nekym hadala, na nekoho utocila, ja se sem chodim dovedet zkusenosti ostatnich a pripadne vyjadrim svuj nazor, tam kde ho mam... ty jsi vcera napsala utocny komentar na me, zcela mimo tema, a chtela jsi, abych ja s tebou komunikovala urcitym zpusobem, tak jsem ti jen napsala, ze pokud se ty budes vyjadrovat korektne, tak to budu delat i ja.... a jinak toleruji kojeni i nekojeni, jak uz jsem ostatne nekolikrat vyse psala, jen jsem vyjadrila svuj nazor, co si myslim o zenach, ktere se jeste pred porodem rozhodnou nekojit, aniz by k tomu mely zdravotni duvod, diskusi vnimam jako platformu pro vyjadrovani nazoru...chapu, ze tva povaha asi potrebuje vyvolavatkazdy den nepohodu, ale nehodlam ti u toho asistovat...

lenka080
9. únor 2017

Ale dyt jo....MATERSKE MLEKO JE TO NEJLEPSI NA SVETE.AMEN 😉

terezapetrova
9. únor 2017

@kackakastanka no uplne to tak nevypada, ony ty Tvoje komentare jsou strasne mile vuci ostatním to je fakt 🙂 ja to pochopila, ze jsi mi to psala aby jsi mi to asi "natrela" zpatky vypadalo to tak hned - tak nejak se chovaji male deti ne dospeli. Inteligentni dospeli si nedelaji věci naoplatku. Btw s tou moji povahou jsi se netrefila ale muzes to zkusit znovu 🙂

hindin
9. únor 2017

@lenka080 Ano , mateřské mléko je pro dítě opravdu nejlepší. O tom snad nemůže být pochyb. Přece si vážně nemůže dospělý , průměrně inteligentní člověk nemůže myslet, že UM je v čemkoli pro dítě lepší. To jak to zařídila příroda , v tom jí člověk opravdu nepředčí.

blecha94
9. únor 2017

@hindin Člověk předčil přírodu v ledasčem... Nemusíme ani chodit daleko. Tak třeba příroda se rozhodla, že někdo nebude mít děti a ha! - i tihle lidé je mají. 😀

Myslím, že @lenka080 to myslela tak, že umělé mléko MŮŽE BÝT v NĚKTERÝCH PŘÍPADECH kvalitnější strava, než mateřské mléko matky s tragickou životosprávou, která v potravě nepřijmá dostatek vitaminů, minerálů atd., takže výživa dítěte prostřednictvím prsu potom jaksi pokulhává. Takových matek je ale jen hrstka a ano, obecně je samozřejmě MM přirozenější a lepší pro výživu novorozenců a kojenců, než jakékoliv náhražky.

hindin
9. únor 2017

@blecha94 No vidíš a podle mě nepředčil člověk přírodu naprosto v ničem. To cos napsala, že příroda se rozhodla... a ha! , vím že je to naprosto citlivé téma a rozhodně nechci nikomu ublížit, ale já si myslím, že ta příroda věděla proč to dělá. A to jestli je to ha! je velmi relativní.

astyna
9. únor 2017

@lenka080

Tak já myslím třeba 4leté děti, můj syn odhodil dudel v roce...Spíš jde o ten princip.

astyna
9. únor 2017

@hindin

Já teda souhlasím s blechou. Už tak obcházíme přírodu, až to pěkné není. ALE moje máma byla odkojená kozím mlékem, moje bábi měla kojnou, protože bylo méně peněz. Dřív se to tak neřešilo, v každé vesnici byla žena, která celý život jen kojila a rodila, takže vždy se našla "laktační poradkyně" k ruce. Většina to ale řešila buď krupicovou kaší nebo tím kozím mlékem.

Já jsem byla krmená Feminarem do 2.měsíce, poté mamka přešla na řídkou krupici z převařeného kravského mléka. Dnes? Nemyslitelné. Tenkrát? Klasika. Co budou říkat jednou naši potomci?

Ale vraťme se zpět k tématu :o)

lenka080
9. únor 2017

@blecha94 dik.lip bych to asi nerekla 😀

jaya
9. únor 2017

Ja tady fakt zasnu. Nektere jdou vazne daleko. UM lepsi nez MM? Tak urcite...
http://casopis.vesmir.cz/clanek/materske-mleko-...

I spatne se stravujici matka ma v MM vsechny ziviny, pac ta prechytracena priroda si to umi vzit z matcina tela ;)

Dokonce zeny, ktere maji toxicke latky v tele, maji MM ciste https://zpravy.aktualne.cz/domaci/smog-poskozuj...

Jak to ta priroda asi dela???

jaya
9. únor 2017

Vsak si davejte svym detem materske mleko telat, ale prosim netvrdte, ze je to pro lidske mlade lepsi ;)

blecha94
9. únor 2017

@jaya Kde nic neni, tam ani smrt nebere. Nemá-li matka v těle dostatek stavebních a dalších látek ani pro sebe, nedostane se nic ani do mléka, respektive ne tolik, kolik je třeba.

Jak ale říkám, žen v našich končinách se tohle prakticky netýká.

lenka080
9. únor 2017

Krom MM deti taky potrebuji maminky 😉 aby se jim venovaly.takze ja jdu misto nesmyslneho kafrani koupat a pak udelat UM 😲 a uspavat

panickatlamicka
9. únor 2017

@jaya odkazy jsem neotevrela, ale kdysi jsem cetla, ze delali nejaky rozbor, vyzkun ci co a maminky, jejichz deti mely mene zeleza, mely v e svem mm vice tohoto prvku, nez maminky deti s dostatkem Fe, aby si ho deti takto doplnily. Podotykam, ze to mozna trochu motam, vzpominky na clanek jsou mlhave. Kdyztak me nekdo opravte.

komive
9. únor 2017

@hindin To je furt dokola s touhlectou prirodou..ano, "priroda" je jiste mocna a nektere veci rozhodne neovlivnime..ale aby "priroda vedela, co dela" u neplodnosti..to by tu kolem nas museli behat sami zdravi lide, protoze prece priroda vi, co dela, a sama "nezdrave lidi eliminovala", ne? To by mentalne postizeni napriklad nebyli reprodukceschopni, protoze priroda prece neprivede na svet dalsi postizene dite? verte mi, takhle to fakt nefunguje, mozna u nejakeho procenta neplodnosti, ale je to tak komplexni zalezitost, ze bych tohle za prirodu neschovavala..

terezapetrova
9. únor 2017

@jaya s tim mm jsi to napsala presne myslim, ze uz je tady několik prispevku o tom jak mm muze byt tez nekvalitni kvůli strave matky uf Myslim, ze info o tom, ze nekvalitni MM neexsituje se napsalo uz tolik, ze me zarazi kolik lidi si ještě mysli opak

terezapetrova
9. únor 2017

@blecha94 tady jde ale o to, ze matky mají kuzi, kosti, vlasy, nehty atd o tom snad zadna 🙂

terezapetrova
9. únor 2017

@caverina bohužel ta, které to bylo adresovano to myslim vůbec nepochopila ale ja myslim, ze ona uz sama chudak nevi jak z toho ven protože napsat ja jsem sem neprisla utocit a přitom téměř z kraje diskuze se oprit do zakladatelky jojo a asi by se dalo pokracovat. jak by řekl klasik "je to marny" 🙂

blecha94
9. únor 2017

@terezapetrova Nehet = mrtvá tkáň tvořená keratinem, vlas taktéž. Nevím, jak by konkrétně tyto části těla měly vyživovat plod vitamíny a stopovými prvky, třeba. 😀

Jistě, třeba fosfor a vápník se přečerpává z kostí matky do mléka pro dítě, ale existují i jiné minerální látky, vitamíny a mastné kyseliny, které musí přijít ve stravě, jinak se do mléka nedostanou, protože v těle matky není nikde jejich zásobárna, kde by se dalo v případě nouze brát.

Takže - ano, tvorba mléka je pro tělo priorita a pokud je kde brát, tak čerpá z těla samice a oslabuje ji, aby se nakrmil potomek, ale existují i složky, které se do mléka nemají jak dostat, pokud je samice sama nepřijme ve své stravě. Mezi složením mat. mléka u žen s různou životosprávou rozdíly existují a to je prostě fakt.

terezapetrova
9. únor 2017

@blecha94 to ze mam kamarádku, která jako kojici a bohužel dosti nemajetna mohla jist jen suchary a pit vodu a dite byl ona MM uplne v pohode je taky fakt 🙂 jinak nerikam, ze něco z Tvého prispevku nezni logicky

blecha94
9. únor 2017

@terezapetrova Ale já neříkám, že to dítě nevyroste a nebude se tvářit, jako že je v pohodě. 😀 Vyroste, protože hmota není z vitaminů ani z minerálů a bude se tvářit jako normální dítě, protože absence určitých prvků je dlouhá léta latentní problém, než se to někde projeví, ale kdybys tomu dítěti udělala odběr krve, zjistila bys, že svým způsobem "strádá".

Což ale ve finále nemusí znamenat nic, protože pokud posléze dítě začne přijímat stravu bohatou na živiny, nemusí ho to do budoucna vůbec poznamenat co se jeho zdraví týče.

Jistě ale uznáš, že kdyby bylo nejdřív živo ze sucharovýho mlíka a i poté se stravovalo takhle stroze, dřív nebo později by se to někde odrazilo a začalo by mít problémy. Ono to léta vypadá, jako že je člověk OK, ale pak to končí třeba ne endokrinologii a pod.

rybamrazena
9. únor 2017

Já to vidím tak, že paní je modelka, živí se tělem. Tím, jak jsou v módním průmyslu všichni čtveráci a ženy musí vypadat jako cucáci, tak by přestala být pro mola atraktivní.
Ze svého dítěte však mít modela/modelku nechce, asi to není med lízat, takže jí nebude vadit, např.zvýšené riziko obezity. Tečka.

jaya
9. únor 2017

@blecha94 Jenze ty naprosto opomijis jeden fakt. Zatimco UM, kdyz se podivas na slozeni, ma cca 200 latek - krom jineho vitaminy, mineraly. MM jich ma asi 1200, to do UM nikdy nenarves. Nu a to MM se upravuje presne na objednavku, takze dite dostane presne to, co potrebuje. I kdyby matka byla spatne zivena a chybel ji treba jod nebo ja nevim co, tak v MM je porad x stovek jinych latek, ktere v UM nikdy nebude a tem nekojenym detem muze chybet.

Strana
z9