icon

Rozhodnutí nekojit, jaký bude mít vliv na prsa?

avelabi
7. únor 2017

Zdravím dámy, prosím nesuďte mě, ale z osobních důvodů jsem se rozhodla nekojit. S doktorem jsem situaci probrala a můj názor akceptuje a v podstatě se ani nedivil, žen, které nechtějí kojit je čím dál tím více. Nyní ale přemýšlím, jak to bude před porodem, po porodu,... je tu nějaké maminka, která se také rozhodla, že nebude kojit? Musí se brát nějaké léky na zastavení vzniku mateřského mléka.. ?

Děkuji za rady.

Strana
z9
blecha94
9. únor 2017

@jaya Ne, to vůbec neopomíjím, pouze říkám, že i mateřské mléko může být nutričně nedostačující a není pravda, že obsahuje vždycky všechno v optimální množství, ať se děje co se děje.

Jak ale říkám, matek, které kojí a jejich mléko není "nic moc" je opravdu drtivá menšina, rozhodně tu nechci prosazovat názor, že je umělá výživa lepší, protože ne - obecně ani omylem není a nejspíš nikdy nebude.

Na druhou stranu, na UM dítě ani nestrádá, protože má velmi brzy v jídelníčku nejrůznější potraviny, díky čemuž doplňuje to, co v UM není. Má to být po pár měsících života spíš doplněk k normální stravě, zatím co MM naopak dlouho hraje v jídelníčku prim, protože je v něm mnoho potřebmého. UM je prostě z nouze cnost, ale díky bohu za něj.

A když se pro něj někdo rozhodne dobrovolně? Inu, proč ne, z takových dětí méněcený jedinec určitě nevyroste. Je škoda to položit, ale zase není třeba na tom bazírovat. ;)

terezapetrova
10. únor 2017

@jaya jj přesně to jsem výše taky jinými slovy psala 🙂

terezapetrova
10. únor 2017

@blecha94 záleží na každým jaký jak dlouho ma dítě na mm přece automaticky, ze kojí neznamena, ze budu kojit bůh ví jak dlouho a jiných živin dam minimum. Takže to určitě neznamená, ze kojene děti budou ochuzené o jiné ziviny

astyna
10. únor 2017

@rybamrazena

nebo je to žena, která již jednou laktační psychozou prošla a nechce tím peklem jít znovu. Naše spolužačka takto ležela půl roku na psychině, po druhé si nechala zastavit laktaci hned a s dítětem je od porodu. A bez problémů. Já jsem myslela, že žijeme ve svobodné demokratické zemi, kde si každý může nakládat s vlastním tělem podle svého uvážení.

kackakastanka
10. únor 2017

@astyna to by byla ponkeud jina vychozi situace, i jine ladeni cele diskuse, ale podle stylu textace a zadani dotazu a jeste dodatku k nemu to tak stoprocentne neni...ja si dokonce zacinam myslet, ze ten dotaz byl zalozen jen ucelove kvuli kontroverznosti tematu...ale to je taky z jineho soudku 😍

caverina
10. únor 2017

@kackakastanka a je tu teda nějaká diskuze skutečná?v jedné se podle někoho troll tady je to zase prý kvůli provokaci.jsrm s toho dost zmatena...jeste ze tu mame diskuze typu"myslite ze jsem v tom?"😀

kackakastanka
10. únor 2017

@caverina ja myslim, ze jich je tu skutecnych od skutecnych zadavatelek plno, ale u nekterych je plno indicii, ktere vcera u te lisky ukazovaly na trolla a nakonec se to i potvrdilo..., toto je mozna stejny pripad...ale nechci tady tim spamovat tema..., ktere je zajimave..., ale zkus se podivat na styl psani dotazu a kontroverzi tematu, ktere tim vyvolava, treba si budes myslet to same, a treba ne...jen jsem rekla, co me napadlo, sama z toho jsem prekvapena...😉

alicie_k
10. únor 2017

Já myslím, že tady se holky umí dost dobře vyprokovat samy. Každý den se dívám, kolik ještě tato diskuze bude mít stran, divím se, jak to někoho baví a hlavně obdivuji některé, jaké mají fantastické schopnosti udělat si obrázek o někom na základě položené otázky a psaného textu.

lennus
10. únor 2017

@jaya NO přesně, i kdyby byla matka špatně živena, tak to odnese ona, že bude mít třeba něčeho nedostatek, ale v tom těle to je a to dítě si to vezme v MM, proto je při kojení tak důležitá kvalitní strava, ne jen kvůli dítěti, ale i kvůli matce, aby její tělo nestrádalo.

terezapetrova
10. únor 2017

@alicie_k napsala jsi to přesně ala nechceš kojit? Tak se bez zahrabat! 😀

caverina
10. únor 2017

@kackakastanka tak kontroverzni dotaz je i to jesli potrat ano nebo ne a většinou to nikdo za troll nebo provokací nebere...já osobně se vůbec divím že se to tu ještě vyskytuje protože každému je jasné jakou odpověď tu dostane a hlavně tohle si musí sám v sobě vyřešit každý sám...

kackakastanka
10. únor 2017

@alicie_k tak kazdej to chce nejak uchopit, logicke je brat to nejdrive jako realnou otazku realne zeny, pak si nekdo muze myslet, ze je to modelka, co si nechce zkazit postavu, nekdo, ze zena s laktacni psychozou... ale tam by se to predpokladam resilo lekarsky a nemusela by se citit nesva pred lekarem, kdyz se ho na to pta, protoze ten by ji to sam doporucil, no a nekoho napadne, ze je to cele treba trochu jinak... prave podle toho, jak lide komunikuji, jak a k cemu se vyjadruji, na co se ptaji, jak argumentuji, dokonce i podle toho, cemu se smeji, se da leccos poznat, ale to je fakt na jinou diskusi, tak tady uz nebudu menit tema...😉

kackakastanka
10. únor 2017

@caverina souhlas s tim, ze si to kazdy musi vyresit sam, ale mnohe z nas to rady proberou a nechaji si poradit, nebo tak chteji ziskat jiny uhel pohledu... a jinak urcite jsem nerekla, a snad ani nenaznacila, ze si myslim, ze kazda otazka na kontroverzni tema je troll, to vubec ne, indicie jsou v necem jinem...

caverina
10. únor 2017

@kackakastanka ale i kdyby to přece dělala proto protoze si nechce zničit prsa tak nikdo nemá právo jí nazývat sobcem a kdoví jak jeste..tim ze odmitne sve dite kojit tak ho prece "nevrazdi"...a upřímně já mám tyhle témata rada..ne proto ze me bavi se hadat ale jsou to zajimave temata,pokud se samozrejme diskutuje slusne bez urazek🙂

kackakastanka
10. únor 2017

@caverina jo, souhlas, je to zajimave sledovat diskusi a ruzne nazory, tim je zivot zajimavej, ze jsou lide, pristupy, postoje, argumenty tak jine, ja to take povazuji za zajimave tema k diskusi

caverina
10. únor 2017

@kackakastanka jenomze spousta lidi to pojme jako "pojď ted ti ukážu jak jsi blbá a hloupa"☹já si zase myslím že je tady spousta tech co ani tak nechtějí poradit nebo přidat svůj uhel pohledu ale maji potrebu si na nekom vylit zlost a dokazat jak ja jsem bajecna zenska,matka...

astyna
12. únor 2017

@jaya

ty jo, jaký vzorek měli k dispozici? 🙂

jaya
13. únor 2017

@astyna Byla to studie pri univerzite Douglas, tak predpokladam, ze meli reprezentativni vzorek kojicich zen. Kdyby meli k dispozici jenom jednu zenu, nemohli by to prijmout jako solidni vystup.

astyna
13. únor 2017

@jaya

aha, takže to není česká studie, o tohle mi šlo.

jaya
13. únor 2017

@astyna je to tam napsano 😉 na to se me nemusis ptat. Myslis, ze ceske zeny maji jine slozeni mleka nez kanadske?

bamishop
13. únor 2017

zeny a neni to jedno? kojeni je jiste dulezita vec, ale jaka cast je to ze zivota ? Driv se kojeni znesvecovalo, dnes se jeho vyznam zase prehani. Kdyz si vezmete co srajd pak do deti zeny nacpou at uz ve sladkostech a nezdrave ceske kuchyni nebo naopak bio matky co do deti cpou pro deti nevhodne potraviny typu vyrobky ze soji, celozrnne mouky, bio potreviny nicim neosetrovane, takze zacto plne plisni a toxinu...
Uprimne, kdyby moje deti byly ochotne pozrit umele mleko, tak bych misto leceni ragad neb mam spatny tvar bradavek radis davala umele a byla v pohode, nez mit stres, ktery detem rozhodne nesvedcil a stresove hormony mely i v tom slavnem mleku...

astyna
13. únor 2017

@jaya

Ano jednoznačně 🙂 základ bude stejný, ale věřím, že třeba jižní země, kde je nadbytek mořských plodů, taky ovlivní mateřské mléko těchto žen. Po dovolené v Tunisku - kde se každá těhule cpala melounama a chobotnicemi, nepochybuji 🙂

bamishop
13. únor 2017

@astyna a pro pos to jsou dve velmi nevhodne potraviny v tehotenstvi - meloun zavodnuje a pomaha otokum, morske plody v tehotenstvi nejsou vhodne tez 😀 a v rodinach s alergiema, by je zena v dobe kojeni ani nemela jist 😀

astyna
13. únor 2017

@bamishop

Vidíš a jak mi to šmakovalo 🙂))

jaya
13. únor 2017

hehe, v obou poslednich těhotenstvích jsem snedla bezmala 100kg melounu :D

bamishop
13. únor 2017

me jde jenom o ten princip. Jsme jenom lidi, prudit furt s tim co by se melo a co by se nemelo, ted by na vas mely nastoupit zas jine prdle matky jak ste si mohla ohrozovat sebe a nenarozene dite zvysenim rizika preeklampsie a podobne, jiste to brzo zas bude novy trend az blbnuti kolem kojeni vyjde z mody. Jednou je to neockovani, pak kojeni, pak noseni. Mela sem bezplenkovou dceru prilezitostne na latkovkach, kojila sem, nosim v satku, ale neni to nejaky pitomy trend, kvuli kteremu bych se mela poustet do ostatnich, ktery muj nazor nesdili, ostatne neziji muj zivot a nemaji moje deti. A cela tahle diskuse je o tom, jak se tady lidi dohadujou o vecech do kterych jim vubec ale vubec nic neni a ani se je na to nikdo neptal...

pajula123
13. únor 2017

@bamishop naopak meloun je pri otocich velmi vhodny,stejne tak okurka salatovka,bo clovek ty otoky "vycura"-oboji je silne mocopudne

kackakastanka
13. únor 2017

@bamishop pro zdravi a nastaveni imunity ditete pro dospelost je pry zasadnich prvnich 1000 dni zivota, prodavam, jak jsem nakoupila, prijde mi to relevantni:
Jako rodiče máte ve svých rukou moc ovlivnit nejméně 80 % celoživotního zdraví vašeho dítěte včetně výskytu civilizačních onemocnění, co dítě dělá, jí a prožívá v prvních 1000 dnech významně ovlivní jeho zdraví po celý život. Výživa, výběr stravy a budování správných stravovacích návyků v raném věku je jedním z nejsilnějších faktorů, které „programují“ zdraví a kondici každého jedince už na počátku jeho života.

kassandra1
13. únor 2017

@kackakastanka A je to určitě 1000 dní? Není to třeba jen 997 nebo dokonce 1056 dní? 😉

Začínám tě podezírat, že tě platí nějaká ta legrační Laktační liga nebo jak se ten spolek jmenuje a platí za každý příspěvek pro podporu kojení. Jako přivýdělek k mateřské dobrý 😉 Jinak si neumím vysvětlit, že někomu tak leží na srdci blaho cizích dětí 😝

Strana
z9