Rozpustí antibiotika zatvrdliny a bulky v prsou?

drnkla
14. únor 2018

Dobrý den, dostala jsem antibiotika na zánět prsu. A má otázka zní - rozpustí atb zatvrdliny a bulky v prsou? Nemohu je rozmasírovat,.odstranit sama. Všechny opatření znám a dělám je, ale nejde to. Poradíte, prosím? Již mám zánět 4.den a začínám mít obavy, jak se těch bulek zbavím. Děkuji

priefi
14. únor 2018

@drnkla bohuzel s timto problemem mam vic jak bohate zkusenosti. Kojila jsem 18m a behem te doby jsem zanet mela nescetne krat. Postupne jsem se s tim nacila pracovat. Avsak poprve to dopadlo tak, ze se vytvorila zatvrdlina, ktera si tam byla prubezne 2 tydny a pak zacala vic a vic bolet, ale zmensila se jen na bulku a kolem bulky modrina. Skoncila jsem na chire, delali punkci, ta nestacila, tak si rizli a na zaver atb. Byla jsem nezkusena a v sestinedeli se proste prsa prelila a ja to takto odskakala. Skoro 3 tydny na prevazy, prvne kazdy den, pak obden, pak mi to manzel menil a jezdilo se co nekolik dni na kontrolu, po 5ti tydnech navsteva chiry konecne skoncila. Rikala jsem si pak, ze uz tohle nechci zazit.

V prvni rade je treba rozlisit ucpany mlekovod od zanetu, coz neni az tak jednoduche... Musela bys vic popsat, jak se Ti to projevuje uz od zacatku. Bolelo cele prso, anebo byla jen hrudka, kterou jsi citila, mela jsi.nebo mas horecku?

Po dlouhem hledani, co by mohlo pomoci, jsem nasla probiotika pro kojici maminky a muzu vrele doporucit, pomohly. Jsou to probiotika feminella hereditum. Dale kamaradka mela velice dobre zkusenosti s homeopatiky belladona. Jednou jsem i ja vyzkousela a pomohly a pak uz jsem zanet ani ucpany mlekovod nemela. Takze neco na tom homeo bude... ale taky to muze byt tim, ze jsem uz kojila malo...

Pokud to je zanet, tak ledovat, ledovat a ledovat. Pokud ucpany mlekovod, ledovat, aby nevznikl zanet a pred kojenim zahrivat. Nevim, jak stare mas mimi, ale v lekarne mi rekli, ze od 3m uz jednorazove lze si vzit i brufen (tehda muj prcek mel 6m). Pokud mas mensi mimco, vem si paralen, pokud uz je dost stare brufen. Uprimne pri bolesti lepsi jednou, dvakrat brufen/paralen nez atb.

Na ledovani a zahrivani doporucuji sadu od aventu - gelove vlozky. Pro rychle nahrati jsou super takove ty hrejive polstarky, kde prasknes plisek a tekutina zacne krystalizovat a hrat, je to nejrychlejsi a nejpohodovejsi zahrivani.

Co se tyce atb.ano, mely by zanet zlikvidovat, ale atb.nekdy davaji i kdyz jeste neni treba, je to nejrychlejsi cesta, ale ne nejlepsi. Zvaz sama... ja treba atb.snasim hrozne spatne, takze se jim vyhybam jak cert krizi. Ale tehdy mi uz nic nezbyvalo... ale pak jsem mela problemy hodnekrat a zvladlo se bez atb.nekdy to bylo jen den, nejdele 7 dni, kdy to postupne odeznivalo. Dobry pomocnik je i sprcha. Pokud to je ucpany mlekovod, je dobre nahrivat a zaroven vlhcit bradavku, spunt povoli a a kdyz budes tlacit bulku, pusti se silny proud mleka (je dobre spuntu pomoct, snazot se ho vytlacit, nebo seskrabnout). Ucpany mlekovod se pozna, ze bradavce najdes bily spuntik, ktery je nekdy mensi nez tato tecka .

Preventivne muzu pak hodne pit a jist klasicke probiotika (bud jogurty aj.nebo v tbl.podobe)

janablizka
14. únor 2018

@drnkla Já jsem měla také zatvrdlé prsa,ale je to již několik roků.Dostala jsem antibiotika,odsávala jsem odsávačkou byla to příšerná bolest.Hodně jsem si to nahřívala.Trvalo to asi 3 týdny.

terla
17. únor 2018

Dostala jsem antibiotika a k tomu ampule s oxitocinem na lepsi spousteni mleka.strkalo se to na vaticce do nosu.Zatvrdla prsa povolili plus asi dva dny odsavat.Pak uz si prsa na davkovani zvykla.