icon

Udrží kojení a umělá výživa střídavě laktaci?

kikinakristy
13. čer 2024

Dobrý den,
Od narození svého skoro 2leteho syna dokrmuji. Momentálně to u nás funguje tak, že po kojeni dam 50ml un, které vyoije. Pak ale kolikrat place a js jsem na nevy, ze mu to treba nestačilo. Vážení jsem si uzila cely mesic, takze to uz provozovat odmítám. Psychicky me to ničilo. 🤦🏻‍♀️ Otázka zni. Bylo by možné si udrzet laktaci když budu kojeni a cely dokrm um stridat?
Moc dekuji.

zmrzlinka
13. čer 2024

Jestli dobře rozumím,tak dítěti jsou 2 roky.Nepotrebuje ani kojení a ani UM,ale normální stravu.

verunnaj
13. čer 2024

Nemyslíš dvouměsíčního?

kosi_cek
13. čer 2024

@kikinakristy schopnost tvořit mléko zůstane, ale aby mléko skutečně bylo a teklo, tak je třeba prsa dobře stimulovat a malý to očividně z nějakého důvodu neumí nebo je líný, slabý...(problémy s tím mají taky děti, co mají dudlík nebo jsou dokrmovány lahví nebo i alternativním způsobem, pokud zjistí, že je to pro ně snažší, tak už je problém je k prsu i dostat), proto v tomto i záleží, jak by prsa reagovala na strojové odsavání odsávačkou, někomu to nějak funguje někomu ne nebo ne dobře, protože prostě nic nenahradí tu stimulaci přímo od dítěte, třeba já, když měla problém se stimulací ze strany dítěte, tak bohužel odsávačka (eketrická) nepomohla, navíc je to dost časově náročné. Bohužel ta představa částečného kojení se prakticky nedá naplnit nebo to bývá dost řehole...

janule0123
13. čer 2024

@kikinakristy nejlepší je vyhledat laktacni 😃 bývají na telefonu 7/7… me pomohla moc … víc jsem pro kojení už udělat nemohla …

martulka88
14. čer 2024

@kikinakristy Jestli opravdu 2letého, tak už nepotřebuje UM ani prso.
Pokud myslíš 2 měsíčního - tak to jsem měla podobně. Mléko se mi začalo spouštět až 10.den po porodu - byla jsem po císaři. Malého jsem přikládala k prsu a pak dala UM. Pak jsem dělala to, že přes den krmení prsa a UM, v noci jen UM. Abych pomohla prsům, odsávala jsem ruční odsavačkou, abych naběhla laktaci + homeopatika. Na 3 měsích měl už jen mé prsa a to i přes to, že měl lahvičku (ale každé dítko je jiné). Bohužel nakonec ve 4 měsících skončil na neocate a já ukončila laktaci. Jinak mi dost pomohla LP - měla jsem ji doma ve 4 týdnech a jen mi poradila, jak uchopit prsa (mám velká, bradavky jsem taky nakonec dokázala vycvičit bez kloboučku). Pokud tedy máš "málo mléka", zkus LP, odsávat a hlavně i hodně pít koj.čaje + třeba homeopatika

kikinakristy
autor
14. čer 2024

@verunnaj jejda. Jasny... Pardon ano 2mesicniho.

nat
14. čer 2024

@kikinakristy TAk ja osobne bych zkusila uplne a plne kojit a pokud to nepujde tak nasadit plne UM.Je to celke stres pro VAs ,pro dite a je to dost chaos.....