Ukončení kojení ve 12 měsících, UM a čaj na noc?

kollle
29. kvě 2017

Dobry den, mame 12 mesicu a tyden a chci zacit ukoncovat kojeni. Ukoncit kojeni, jak to vyjde, cca v tech 13ti mesicich. Nekde jsem cetla, ze do dvou let ma dite dostavat kdyz ne mm, tak alespon um. Je tedy nutne zavadet a jake mnozstvi? Davam ted male do lahvicky pred spanim caj, pt. vecer uz mam prsa prazdne (po tom roce totiz chce kojit mimo stavajici jeste 2x behem dne navic, tak si tak asi vypije vecerni davku) a vypije 125 ml caje naraz. Vadi to necemu? Z mlecnych vyrobku dostava jen jogurt obden. Ted budu uz davat i syry a lucinu. Jak to tedy vykompenzovat. + po ukonceni kojeni PITNY REZIM 100 ml na kg vahy jen v piti, je to tak? Dekuji..

panickatlamicka
29. kvě 2017

Um davat netreba, staci pestra strava. Jo a zadnou vecerni davku si kojenim behem dne nevypije, ja mam prsa takto „prazdna" uz 3 roky. 😀 No uz si rikam, kdy mala odpadne.

soda365
29. kvě 2017

já přestala kojit když bylo synovi 15 měsíců - byla jsem dlouho nemocná, měla jsem vysoké horečky, kojení jsem nedávala a úplně přišla o mléko - snažila jsem se to pak zase rozkojit, ale nepodařilo se - tehdy jsem se kvůli tomu cítila moc špatně.. Začala jsem dávat UM, které jsem mu před ukončeným 1.rokem přidávala do kaše asi 1-2 lžičky - ve skutečnosti to asi nebylo potřeba, bylom to spíš jen pro můj pocit, ale aspoň bylo jasné kterou UM přijme dobře a já měla o nervy méně.. Dělala jsem plnou lahvičku (z 8 odměrek) kolem 23 hod. večer a pak až ráno kolem 6:30.. Teď už dlouho (min. 3 měsíce) vypije jen 6 odměrek a zbytek nechá.. Až mu budou 2 roky tak chci tu ranní dávku zkusit vyměnit za normální kravské mléko ze kterého mu teď občas udělám kaši a používám ho do vaření, ale na pití se pro děti uvádí, že je to vhodné snad až od dvou let tak poctivě čekám a uvidím co bude..

stastnablcha
30. kvě 2017

ja by som asi do tych 2 - 2,5 roka UM davala. teda stale davam a prijde mi to ako dobry napad. mam dieta skoro rok a pol a davam mu amilk rano plnu flasku a vecer tiez. v noci si niekedy pyta a tak zarobim... pride mi este ze to mliecko potrebuje...

jipe
30. kvě 2017

já ukončila kojení na 13m a UM jsem nedávala, kojila jsem už jen v noci a to jsem nahradila vodou, přes den jsem kojení postupně nahradila už dřív normálním jídlem, takže měl 5 porcí a nevím, kam bych tam um vecpala, je teda fakt, že jsem dávala mléčnou kaši, ted už dávám i kravské, + měl jogurty, máslo, lučinu,..