icon

Velmi tvrdá a nalitá prsa - odstříkavání bolí

sppring
1. bře 2008

prosím všechny, co měly stejný problém o radu!!!

Dnes jsem 5. den po císařském řezu a mám již 3. den velmi nalitá prsa, bolestivě odstříkávám 3x denně, 1x v noci, z počátku 150ml při jednom odstříkání. I po odstříkání zůstávají prsa tvrdá a nalitá. Nepociťuji žádnou úlevu.Dceru mám na JIP,takže nemohu normálně kojit, pouze odstříkávat.Odstříkávání je velmi bolestivé na bradavky, odstříkání 150ml na nemocniční el. odsávačce trvá téměř 2 hodiny. Je možné, že jsou ucpané kanálky a časem se mléčné kanálky rozšíří a odstříkávání bude kratší a méně bolestivé?

sppring
autor
1. bře 2008

PS: vysvětlení k 30tt v pase - dotaz píšu za spolubydlící na pokoji v nemocnici 🙂 at to nekoho nemate 😉

petraluk
1. bře 2008

Spring já měla hned po porodu také hodně nalitá prsa. Malýho jsem taky nemohla pořádně kojit, měl nějaký zdravotní problémy. Chodila jsem na nemocniční el. odsávačku a už přesně nevím jak dlouho jsem odsávala, ale určitě to nebylo dýl jak půl hodiny. ˇUleva vždy na nějaký čas přišla, ne tedy na dlouho. Bradavky jsem měla taky hodně bolestivé a popraskané, musí si zvyknout. Na tvým místě bych odstříkávla rozhodně častějš. Alespoň po 3 hodinách i v noci. 3x denně je dost málo. Nech si přinést měkký tvaroh a můžeš si dávat studené obklady nebo jen studenou vodou. Před odsáváním to chce prsa nahřát 🙂
A neboj chce to čas, bradavky si zvyknou a tvorba mléka se ustálí dle potřeby dítěte 😉

vefa
1. bře 2008

já si dávala na prsa horkou plenku a pomohlo mi to. Odstříkávala jsem taky častějc.

zusma
1. bře 2008

3x denně je opravdu málo, hlavně na počátku. I já ted ve 4 mes. odsávám min 6x denně )odsávám místo kojení).
už se mi párkrát nedávno stalo,že jsem sice odsála, ale prso jsem měla stejně trochu plné. nechápala jsem čím to je ptž z něj už nic nestříkalo. až pak jsem si při odsáváni všimla, že mám v bradavce jakousi pidimini bílou tečku (byla nejvíc viditelná práve při odsávání když se bradavka nasála do odsávačky,jinak byla opravdu skoro neviditelná). Tak jsem to pak zkoumala a podařilo se mi ji vymáčknout a začalo mi odtamtud stříkat mlíko. Odstříkalo se mi odsudt tak 10ml a prsu se teda stráášně ulevilo. Určitě to bylo ucpaný -asi nějaký ztvrdlý mlíko či co. Stalo se mi to asi už 4x

olivia.a
1. bře 2008

15 minut opravdu horké sprchy předem, pak namazat olejem od Weledy a lehce masírovat tak, jak ukazují PA. Pak mi to teče úplně samo. Olej v porodnici asi nemáš, ale aspoň sprcha a masáž.
V každém případě v porodnici jsou profíci, tak se ptej PA, doktorky, nenech se odbýt. Když jejich rada nezabere, tak za nimi běž znovu a znovu.

adrianav
1. bře 2008

ja mela ten samy problem.ale jak pise olivia- masirovat pod horkou sprchou,v te se snazit odstrikavat a pak pozadat detske sestricky at ti daji chladive gely a poradne prsa ledovat...asi 4 dny po porodu jsem zacala mit prsa tak bolestiva, ze jsem 2 noci nespala....ale ono se to do tech 3 dnu ustali samo neboj 😉

sppring
autor
1. bře 2008

holky moc dekujeme za rady.. vypada to,ze je to na dobre ceste.. chce to opravdu casteji, kdyz se vam tvori vic mleka.. 😉

elly
1. bře 2008

Sppring ..hned poi porodu jsou prsa nejcitlivejsi a hodne natlakovane...odstrikavej kazde 2 hodiny...to je nejlepsi a tak 1-2 v noci.....kazdy odstrik ho jine sklenicky!
Jak uz se tu psalo....horka masaz v koupeli pomuze..i kdyz je produkce mleka nedmerna..tak i odstrikej po sprchou..ulevi se ti....
Jinak nejlepsi jsou elektricke odstikavacky, v tvem pripade asi oboustranne....
Preji hodne stesti..at se maly brzo uzdravi... 😵