Za jak dlouho se dostane zkonzumovaná potravina do MM?

magdavav
9. pro 2014

Ahoj holky, nikde jsem to poradne nenasla, ale za jak dlouho se dostane potravina, kterou snime, do naseho MM? Asi zalezi na druhu potraviny, ale lze to zhruba rict? Mate zkusenost? Zajimaly by me hlavne mlecne vyrobky.dekuji.😊

belleelle
9. pro 2014

@magdavav opravdu je to různé, dle druhy potraviny. skus, co jsme ti radily včera...

belleelle
9. pro 2014

skus pár věcí:
vynech espumisan, vynech mléčné výrobky
vyzkoušej, jestli nejsou těsné plenky, jestli kojení stačí (jestli nepláče, že chce dokrmit)
výborná je polévka s fenyklem
pořiď biogaia
1) před každým kojením dej infacol
2) po kojení nech odříhnout
3) pak si ji dej na nohy, skus jestli se nevykaká
4) koupejte déle v teplé vodě, cvičte s nožičkama, noste na tygříka, chovejte na balonu, klubíčkujte
pokud nic s obyčejných rad nefunguje, tak laktační poradkyně nebo dr.
ps. s těmito problémy nejsi sama

magdavav
autor
9. pro 2014

Ahoj, dekuji za odpoved. Akorat vcera jste radili nekomu jinemu, to nebyla ja😀. Ale prdiky mame taky, vice nas vsak trapi zvraceni....

katyxq
9. pro 2014

@belleelle Infacol je téměř to samé co Espumisan
spíš bych zkusila mamince @magdavav poradila nasadit probiotika a hlavně Hylak forte, vynechat sladké, omezit přílohy a pečivo (ve prospěch bílkovin, kvalitních tuků a zeleniny), z mléčného jíst jen máslo a jinak 2-3porce týdně max. zakysané výrobky nebo velmi tvrdé sýry (tedy ne eidam). Kojit co nejčastěji, aby v žaludku bylo mlíčka co nejméně, rychle odcházelo do střev.
Případně https://www.modrykonik.cz/kojenecka-kolika a https://www.modrykonik.cz/gastroezofagalni-reflux

Jinak látky pronikají do MM v řádech minut (kofein, alkohol), jiné hodin a některé až den. Mezi ty poslední patří právě mléčné bílkoviny (způsobují koliky až u 1/3 miminek), z tekuté stravy zhruba za 12h, z tuhé za cca 20.

magdavav
autor
9. pro 2014

@katyxq moc dekuji za vycerpavajici odpoved, vse vyzkousim😊

belleelle
9. pro 2014

Po hylaku ma miminko prujem,kdyz se zeptas v lékárně a u Dr. budou se divit tomu,ze by mělo miminku pomoct.mozna někomu ano,ale u nas ne.infacol je skoro to stejne,ale je tam jiné množství účinné látky a navíc obsahuje kapatko.
Miminka jsou různá,zkousej.precti diskuse o lactobacilech pro děti.

katyxq
9. pro 2014

@belleelle to má brát maminka 😉 - jak probiotika, taky Hylak, ne miminko (pokud není na UM). Ono sttřevní mikroflóra miminka je předaná od maminky, co dostane kojením, tak převálcuje cokoliv bys dala miminku napřímo (vyhozené peníze), kojící maminka by měla hlavně napravit svoji střevní mikrofolóru.

belleelle
9. pro 2014

Vím,ze maminka.ale i Dr. i v lékárně mi řekly,ze nejde do mléka.
Caste kojeni u nas také byt nemůže,pak kakame nestravene mlicko a je nam spatne.hodne důležité je i odrihnuti,coz u kojenych děti nemusí byt caste.
Proste miminka jsou různá,každy jsme jiný a přece se podobame 🙂

magdavav
autor
9. pro 2014

@belleelle jeste mam dotaz ohledne tech probiotik Biogaia, davam je malymu, ale jak tak porad zvraci, tak nevim, jestli budou uplne ucinkovat....jak dlouho by mely byt v brisku, aby se alespon cast vstrebala do streva? Stejny problem mame i s Vigantolem, to potom nevim, jestli nedat jeste dalsi kapku, jestli vse nevyzvracel....dekuji

katyxq
9. pro 2014

@belleelle pokud miminko je dobře přisáté, nutně si říhat nemusí - je to individualní, ale podle statistik snaha o odříhnutí statisticky naopak riziko ublinkávání zvyšuje, ale samozřejmě někomu to pomoct může, je to potřeba zkusit. Probiotitka se do MM z organismu maminky dostávají, jsou jeho přirozenou součástí (a pokud tohle neví dr., tak je to smutné) - miminko dostane takovou mikroflóru, jakou má maminka.

belleelle
10. pro 2014

já zase souhlasím s tím, že (probiotika, prebiotika):
V mateřském mléce jsou zcela převažující komensální stafylokoky a streptokoky, které jsou běžnou součástí kožní a slizniční mikroflóry člověka. Přítomnost bakterií s 😉 potencionálně 😉 probiotickými vlastnostmi v mateřském mléce je vhodným polem pro další vědecké bádání k potvrzení klinického benefitu těchto kmenů pro zdraví člověka.
Prebiotika mohou účinně snížit vznik atopické dermatitidy a běžných infekcí u kojenců.
Prebiotika změkčují stolici, ovlivňují frekvenci stolic, snižují pH stolice a zvyšují poměr mezi bifidobakteriemi a celkovým počtem bakterií ve stolici.
někumu hylak ano, někomu ne.

belleelle
10. pro 2014

@magdavav doporučuji přečíst toto file:///C:/Users/Radka/Downloads/Solen_ped-201004-0006.pdf
časopis je v databázích: EMBASE, SCOPUS, Seznam recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v ČR, Bibliographia Medica Čechoslovaca