Zelená stolice - alergie na BKM nebo něco jiného?

savagegirl
5. led 2016

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda má někdo podobnou zkušenost nebo radu, co dělat. Dcera má 2,5 měsíce. V polovině prosince měla průjem, trval tři dny. Kojila jsem více, horečky neměla. Nasadila jsem jí kapky BioGaia, ale nevím, zda pomohly, nebo průjem přestal i bez nich (každopádně dávám jí je dál). Po skončení průjmu, ale malé zůstala zelená stolice. Předtím měla taky občas zelenou stolici, ale tak jednou nebo dvakrát za den. Teď ji má pořád.
Už týden držím BKM dietu a beru vápník. Zlepšení žádné. Včera večer jsem zkusila místo jednoho kojení dát dceři UM a dnes ráno měla stolici žlutohnědou. Tudíž má evidentně problémy z mého mléka. Z masa jím jen krůtí, kuřecí, vepřové, dále zeleninu, rýži a ovoce. Měla jsem i trochu kokosového mléka a mandlí, ale nic kromě rýže jsem za ten týden nejedla opakovaně, tak nevím, proč nemá aspoň občas tu stolici žlutohnědou. Že by měla alergii přímo na MM?
Myslíte, že mám dál držet dietu, kojit a doufat, že se to samo nějak zlepší? Nebylo by lepší dávat jí raději UM?
Jinak pribírá krásně, je docela usměvavé dítě, ale trápí jí prdíky (to má od narození, dáváme Espumisan).
Děkuji.

skyvik
5. led 2016

Dcera ji mela zelenou, kdyz jsem brala zelezo nebo mela vic spenatu 🙂 Mozna muzes zkusit probioticke kapicky Hylac na srovnani strevni mikroflory. Jen nevim, jestli je muze uz takhle od malicka..

katyxq
5. led 2016

@skyvik Hylak můžou i kojenci ... u kojených má ale větší smysl, aby ho brala maminka (dítě získává mikroflóru od ní)

kocour1
5. led 2016

Ahoj, měla jsem se synem úplně to samé. Nejprve normální míchaná vajíčka, poté někdy na konci šestinedělí průjem (chytl od starší) a od té doby svítivě žlutá stolička...doktorka mě ujistila, že to nic není, že mám nasadit probiotika. Normálně jsem dál kojila (žádné další potíže totiž syn neměl), kojila jsem plně do osmého měsíce a to měl zelenou stoličku a pak se to samo srovna s příkrmy. Kojíme vesele dál. Já jsem žádné omezení nečinila. Nejspíš to tedy bylo asi tím, že v mé stravě bylo hodně kravského mléka, ale jak jsem psala, tím, že on neměl žádné další potíže, tak to nebylo nutné řešit. Nyní už měl několikrát jídlo s mlékem (např. krupicovou kaši) a žádné potíže už nemá. Takže kojte, netrapte se tím, ono se to samo srovná🙂