Znovu se rozkojit. Je to možné?

lidija1234
12. lis 2023

Myslíte že je možné se znovu rozkojit když je malej cca 14 dní na lahvičce? Měli jsme problém s prisatim a špatnou technikou takže mě zničil prsa tak jsem zacela odsávat a dávat mu mm v lahvičce s umělým mlékem. Na lahvičce je 14 dní a mě se mléko už moc nedělá ale přemýšlím že bych se zkusila znovu rozkojit protože s um ho bolí bříško. Myslíte že je šance že se znovu přisaje ? Zkoušela jsem a tak si jen pozuzlaval. Psychicky jsem to špatně nesla tak bych se do toho nerada znovu pouštěla pokud není šance že se zase přisaje.

cilkat
12. lis 2023

PO čtrnácti dnech myslím ta šance je. Ale nakolik se dítě naučí přisát k prsu, pokud mu to z lahve jde snáz, nakolik to dají tvá prsa, protože to bude hodně "žužlání" a nakolik to zvládneš psychicky, to asi nikdo tady neodhadne.
Drž se.

janule0123
12. lis 2023

@lidija1234 zavolej nějaké schopné laktacni co mas v dojezdu a prober to sní … bude mít víc zkušenosti a určitě to už s někým řešila … Btw co mas za lahev? U dcery jsme dokrmovali z klasické lahve - v tu chvíli přestal byt zájem o prisati (měla jsem problém ze nenaskakovala laktace) … u druhého to stejný, jen me doporučili lahev od medela a jde to kombinovat ..

lidija1234
autor
12. lis 2023

My mame lahvičku od aventu, jinak laktační ti byla před těmi 14 dny a právě říkala že když nechám lahvičku dlouho tak už se mi neprisaje. Jako zkouším a přisaje se ale z chvíli začne zuřit a prso pouští 🤷

janule0123
12. lis 2023

@lidija1234 prý to umí jen ta medela 😞 kolik je malýmu? Vesměs to cca kolem těch 6tydnu přejde, tak zkus vydržet aspoň odsavat co jde - i něco málo pomáhá, ze to tak nezabetonuje to bříško jak samotný um … mam dva testovací vzorky … jedno plně um, druhy z části

lidija1234
autor
12. lis 2023

@janule0123 aha tak mrknu na to, jinak malému jsou 3 týdny. Teď posledních pár dní děs skrz bříško furt pláče a kroutí se. Já zatím odsávám ale mám den co den min a min mlíka. Tak zkusím a uvidím třeba to ještě půjde 🙏

uzivatelkapetra
12. lis 2023

@lidija1234 no počítej, že to bude chvíli bolet, ale odeber dudlík, láhev jen když nebude zbytí, zalezte si do postele a nech ho dudat a dudat, tělo dostane signál, že se po něm něco chce a mohlo by to jít.
Já odsávala první skoro měsíc a půl (dcera v nemocnici, já doma) a odsávala jsem poctivě co 3-4 hodiny (důležité je i v noci) a když jsem pak k ní nastoupila do nemocnice, tak jsem za cca 3 dny byla schopna plně kojit, prvních pár dní jsem musela po kojení ještě dokrmit. Ale tělo se rychle přizpůsobilo.

lidija1234
autor
12. lis 2023

@uzivatelkapetra zkusím zkusím ale mám dom si dvouletaka tak nemůžu ležet jenom s prckem a nechat dudat.