Zvětšený dvorec u levého prsu, co s tím?

mamilu
12. pro 2014

Dobrý den,
potřebuji poradit. Jsem 3. den po porodu, laktace se teprve rozjíždí. U levého prsu mám zvětšený, oteklý dvorec a malý mi ho nevsaje do pusinky, tudíž se mi prso nalévá a začíná bolet. Bojím se retence. Zkouším nahřívat, odstříkat, ale dvorec je pořád stejný. Co s tím? Děkuji za odpověď Míša

belleelle
12. pro 2014

skusit nástavec než se to upraví nebo malý povyroste

vercik83
12. pro 2014

@mamilu jsem to taky mela, bolelo jak cert. Znicila mi bradavku. Ty kloboucky jsou fajn, mam avent.

emin
13. pro 2014

LP klobouček situaci nevyřeší, ale mohl by ji naopak zkomplikovat. Je to riziko. Klouboučky zvyšují riziko infekce, dítě získává chybný sací návyk. Odpověděla jsem Vám v jiném foru.

leniczka23
13. pro 2014

@mamilu Měla jsem naprosto to samé,taky na levém,udělalo se mi to už během těhotenství..Kup si klobouček,mně vyhovoval Avent..kojili jsme z toho levého přes něj a tak po 10-14 dnech už byl malý vycvičený tah jak blázen takže jsem to zkusila bez a už mu to šlo a klobouček už jsme nikdy nepotřebovali..

leniczka23
13. pro 2014

@emin No tak nám to doporučila i laktační poradkyně a nám situaci vyřešil..Myslím že je snad lepší kojit přes klobouček než vůbec..Infekce podle mně nehrozí pokud dodržujeme hygienická pravidla..

emin
13. pro 2014

@leniczka23 Je mi líto, ale klobouček do laktačního poradenství nepatří, a proto jej nedoporučuji. Chápu, že některým maminkám pomohl, ale je skvělé, že jste se ho posléze zbavila. Jde hlavně o to, že dlouhodobě snižuje laktaci, maminky častěji trpí infekcí a hlavně se děti učí chybnou techniku sání. To neznamená, že to platí 100%, ale statistika je jasná.

vercik83
13. pro 2014

ja mela bradavky ploche a mala mela problemy se prisat, laktacni poradkyne mi je schvalila, dokonce rekla ze bez nej to na jednom z prsu asi nepujde. Po cca 4tydnech jsem byla bez kloboucku, mala uz to dobre zvlada sama.po porodu jsem mela prsa jak balony a desne tvrda, ja se prisavala tak akorat hryzala bradavku. Na laktaci je urcite lepsi primy kontakt, ale ja kvuli zacatku bez kloboucku musela pak 4dny. Jen odsavat, tekla mi z bradavek i krev.