11 mesačne dieťa má potrebu robiť zle

matka2703
21. čer 2019

Ahojte. Môj 11 mesačný syn má v poslednej dobe potrebu robiť zle. Keď niečo nedosiahne začne kusať. Len tak ťahá za vlasy, bije, kope. Keď mu poviem z dôrazom že to robiť nesmie je to pre neho strašná sranda a smeje sa na tom. Ako vysvetliť 11 mesačnemu dieťaťu, že sa to nerobí? Ani nechápem odkiaľ to zobral niečo také.

tercula
21. čer 2019

Pripichnu se k dozazu 🔝 mam to same v bledemodrem u 10 mesicniho syna. Zrovna vcera me tak kousl, kdyz jsem ho potrebovala prenest ze zahrady (kde si chtel hrat s kaminkama), hrozny hysterak, rev, krouceni a ten kousanec byl teda 🤷‍♀️

lajla
21. čer 2019

Kniha Jak naučit děti pravidlům

caverina
21. čer 2019

Tak jeste ze na vse mame knizky...chudaci nase maminky a babicky ktere se museli obejit bez nich....

bayt
21. čer 2019

@matka2703 Nevysvětlíš, nepochopí. Ještě mu nedochází, že tebe to bolí. Když mě syn tahal za vlasy, tak jsem vstala, to je snadná pomoc. Nedošáhne, nezatahá...docela rychle s tím přestal. Kousání - nechala jsem zahryznout a zmáčkla nos. To ho donutilo otevřít pusu a pustit se. Trvalo to krušný měsíc. U bití a kopání bych prostě vstala, reagovala klidně, že tohle se nedělá, a odešla z dosahu...Žádný velký důraz a divadýlka, nebo je to bude ještě víc bavit 😃

barulina
21. čer 2019

Me mala rafla jednou. Tak jsem ji rafla taky. A uz se to neopakovalo

julielim
21. čer 2019

@bayt ja se takhle kdysi taky zvedla... s rocni skoro 13kg dcerou a pramen mych vlasu zustal v jeji ruce na gauci 😂

lusinda485
21. čer 2019

Normálně naprdel nebo po rukách. Já jsem toho zastáncem neříkám ho bit silou ale prostě aby si uvědomil že tohle dělat nesmí.

zlorenka
21. čer 2019

Blby je ze v tomhle veku to placnuti bere jako normu a placne taky. Coz je paradoxne cinnost kterou chces odbourat.
Nechape, fakt jedine prevence, kdyz uz se stane, uhnout, nevsimat si ho. A prezit, za par tydnu uz zacne chapat. Imho se s tim moc nic vymyslet neda.

alcar
21. čer 2019

Ja bych durazne rekla, ze to delat nesmi, ale vic bych se v tom nepitvala. V tomhle veku je lepsi to spis prehlizet. Mimino je z toho jeste tumpachove a nechape. Tohle byva vetsinou zase jen obdobi, ktere prejde drive, kdyz se z toho nebude delat halo.
U nas, jelikoz mam dvojcata, tohle teda jeste nepreslo...trva to uz vice jak rok, hryzou se navzajem. Ted maji dva roky a to uz je teda nesetrim. Jak hryznou brachu, dostanou fest vynadano, nekdy na prdel. Ale v 11mes bych to jeste nepovazovala za nejakou schvalnost. Teprve se jim zacinaji formovat emoce, jejch osobnost...staci jen usmernovat.

lajla
22. čer 2019

@lusinda485 doufám že Vám to jako vzoru oplatí

lajla
22. čer 2019

Holky přečtěte si knihu Jak naučit děti pravidlům, děláte to blbe, a prakticky to co tu píšete je tam popsáno...věřím že Vám to děti oplatí znovu, proč by to nedělaly, když jejich máma, táta..vzor..je bije, plácá.. řeknete proč, když to vidí u vás..
Děti mám 5 a nebilo, nekousalo mě žádné

barulina
22. čer 2019

@lusinda485 a ja s tebpou souhlasim. Me tata tyral ale urcite nemam.v sobe ze je to dobre. Nicmene dostat na rit je rozdil.a dcerka ldyz prehani dostane na prdel a teda nasilnicka neni, je zlata a slusne vychovana

bayt
22. čer 2019

@lajla To je uchvatne, ale me syn kousal sam od sebe, ackoliv ja ho fakt nekousu, ani jsem ho v zivote neplacla. Ale ja vim, ty mas dokonaly deti a dokonaly zivot, to uz si psala v jine diskuzi :D

kejt29
22. čer 2019

@lajla zadna kniha neni samospasna a psat vsem, ze to delaji blbe je docela odvazne. Nemluve o tom, ze nekomu prejes neco takoveho, to me do ela desi. Kazdy ma svuj zpusob vychovy a veri, ze je to ten spravny. Bohuzel delame chyby a delat je budeme, jenze to, co plati na jedno dite nemusi platit na to druhe. Mam dve deti a mimco a jedno to delalo chvilku a dalo se domluvit, druhe kousalo jako o zivot a je celkove mnohem narocnejsi na vychovu a trpelivost. Domluvit se s nim neda, jak si neco umane je lepsi ho nechat byt.

barumat
22. čer 2019

Mně se líbí, jak se v každé takovéhle diskuzi operuje se vzorci chování a hned se argumentuje tím, že jakmile to udělám já, vezme dítě jako jasné, že to je normální, a bude to dělat taky. Zajímavé je, že moje dcera odmalinka moc dobře chápala, že já jsem máma a ona je dítě, že naše pozice jsou jiné. Že já vystupuju sice jako milující opatrovatel, ale taky autorita, co určuje mantinely. Nikdy mi ani nezkusila plácnutí vrátit, ani náznakem. Naopak, když jsem ji plácla, ani se nerozplakala, protože vždycky věděla, za co konkrétně je bita a co udělala špatně. Podotýkám, že asi dvakrát se mi stalo, že jsem jí vynadala ostře (v jednom případu i s plácnutím) a zpětně zjistila, že neprávem. V tu chvíli se opravdu ukřivděně rozplakala, což byl pro mě první signál, že je možná něco špatně. Ale pro mě i známka, že ostatní výchovné zásahy chápala správně. Pro rýpaly, v těch dvou případech jsem se samozřejmě omluvila, vysvětlila co a proč jsem udělala špatně tak, aby to pochopila. Výsledkem bylo smíření.

lajla
22. čer 2019

@kejt29 tak bití neplatí na žádné dítě, ano..že z Vás pak bude mít strach..to potom ano, tím že je bijete děláte to špatně a prostě si v tu chvíli na to dítě vylevate zlost, je to tak.. nezvládnete momentálně situaci
A větší pravděpodobnost je že z takového dítěte vyroste jedinec který bude sílu využívat proti ostatním .než z dítěte které bito není
verim, že si kolikrát s partnerem vyjedete do vlasů, neshodnete se, hadate, uděláte si věci tak..jak on nechce .a věřím, že Vás za to nebije
Kniha není samospasna to určitě ne, ale ukáže cestu..a těch knih je spousta

lajla
22. čer 2019

@barumat super, a omluvit se následně dítěti a probrat s ním tu situaci je bezva, málokdo to dělá, bohuzel

kejt29
22. čer 2019

@lajla ja jako mala obcas dostala kdyz jsem si to zaslouzila a nikdy jsem silu proti nikomu nevyuzivala, ve skolce skole jsem patrila mezi stred, ani agresor ani jejich cil. A srovnavat dite s dospelym mi prijde pritazeny za vlasy. Nikomu sve nazory nevnucuju, ale psat nekomu, ze vychovava blbe je krapet pres caru. S kazdym ditetem se musi jednat jinak a plati na ne ruzne zpusoby. A kdyz se mi dite bude smat do obliceje kdyz ho karam za neco vazneho pres ten zadek mu normalne dam.

lajla
22. čer 2019

@kejt29 no tak že se Vám v tu chvíli směje do obličeje, znamená že Vás má na háku..a něco je špatně, jste někde musela selhat..Vás to naštve, nevíte v tu chvíli co..a prostě mu dáte na zadek.nervy vám selhaly.tleskam😁 v pohodě, moje děti to nejsou..
Neznamená že když Vy jste nebyla agresor, že nebude to Vaše dítě.pekny den preji

barumat
22. čer 2019

@lajla Já to zase beru jako samozřejmost. Nejsem neomylná, i když jsem "velká". Troufám si tvrdit, že máme s dcerou hezký vztah, jsou jí tři a fousek, má zdravé sebevědomí, zlobí opravdu málo, plácnutí přichází opravdu zřídka a v poměrně jasně stanovených případech, kdy předem ví, že dělá něco fatálního špatně a riziko trestu nad ní visí. Často se mazlíme, dcera mi sama od sebe říká, že mě má ráda, často spokojeně říká, že je s maminkou, hladí mě. Věřím, že plácnutí užívám ve správných situacích a tak, aby bylo ku prospěchu a ne ke škodě.

lajla
22. čer 2019

@barumat úžasný, máte za sebou krásný kus práce a i před sebou, děti jsou velmi náročné..vím, v jednu chvíli to může být tak .podruhé jinak .prostě v nich kolikrát nelze číst, ale jakmile se v dětství vybuduje takový krásný vztah..pracuje se s nimi mnohem lépe i později, jsou velmi chytre a ví jak rodiče vytočit..a když se necháme, a je z toho pravidelnost..tak je to prakticky kolečko..ze kterého není úniku..stejně jako vřískání, přemlouvání, ..kdy rodiče si prvně stojí za svým..a pak stejně aby měli klid...povolí
Prostě musí být zásady, aby nám nepřerostly přes hlavu a zase když chci něco po dítěti, musím to dodržovat také..a když něco v zápalu slibim..musím to dodržet.je to těžké ale funguje to..
Když se nám smějí a neposlouchají znamená to, že nás jako autoritu neberou, mají nás na háku..a to je to, co nechceme
Hodně štěstí

barumat
22. čer 2019

@lajla Souhlasím, plnit sliby je úplný základ. Stejně jako neměnit názory na zásadní věci, a pokud přes něco "vlak nejede", tak nikdy, ne jen když nejsem unavená nebo mám zrovna náladu. To jsou principy, které fakt uznávám a dcera pak mnohem snáz respektuje jasná pravidla, domluva je mnohem jednodušší, nediskutuje o základních věcech, které jsou prostě dané (jako jestli bude jíst oběd a ne sladkost, nebo jestli budeme nebo nebudeme čistit zuby, a tak dále). Děkuji a přeji hezký den.

kejt29
22. čer 2019

@lajla timto povysovanim fakt ucty nedocilite. Nesouhlasim s vami a dokazu to napsat i slusne, bez napadani. Ze to vy nedokazete o dokonalosti opravdu nesvedci. Ocividne mate velke mezery v jednani s lidma.

lajla
23. čer 2019

@kejt29 povyšováním? Já myslím hlavně že máte problém Vy, vidíte, že někdo to zvládá bez bití a prostě jen slovně utocite, abyste si psychicky polepšila..že holt Vy toho nejste schopna a bití berete jako výchovný prostředek..pokud Vy berete pravdu a doporučení jako urážku, jste opravdu psychicky nemocná a labilní
Mě neurazite, povyšovat se nepotřebují, a úctu z Vaší strany? Prosím vás nebuďte funny, sama jste se svým stylem psaní degradovala, adieu

lusinda485
23. čer 2019

@lajla hele můj syn má 2 roky a vzdorovity je teď a můj názor je, že pokud dítě doslova kope do psů, do rodičů tak dostane na prdel a domlouvani to jsem zkoušela nepomohlo, teď si dává jo velký pozor, co udělá.Ja jako malá dostala na prdel v životě jsem si k rodičům nedovolila to, co děti v dnešní době.

lusinda485
23. čer 2019

@lajla Mimochodem, když už jste u těch knih přečtěte si knihu : Zdeněk Matějček rodiče a děti 🤔treba změníte názor, že každé dítě potřebuje jiný styl výchovy a co platí na jedno dítě neplatí na druhé 😑věřte mi, že nez jsem mu dala na zadek taky jsem domlouvala a není mi to příjemne. Takže asi tak k tomu. Každý má jiný styl výchovy a nikdo nemá právo nikomu se nic vytýkat. To je asi vše, co chci k tomu říct.

lajla
23. čer 2019

@lusinda485 děkuji, knihu jsem četla, samozřejmě neplatí na všechny stejná "pravidla", a není to o domlouvání, ale o celkovém přístupu k dítěti od malička..styl mluvy, chování, vzorec chování.. já si vsimam jak rodiče mluví ke svým dětem..udělej to, tamto, nemluv, přines...samé rozkazy..mohl bys...je mi líto že,..neslýcham...ano je špatně když matka domlouvá svému dítěti a to se jí vysměje..ale to už je chyba udělaná dávno předtím..a když bije rodiče, zvířata..nezlobte se..ale to už je úplně mimo... samozřejmě že to děti zkouší...ale když to nepotchytite...není se čemu divit..a když dostane na zadek, ukážete mu akorát že bití je dobré..příště to možná tomu psovi neudělá...ale ne proto, že se to nedělá...ale protože se bojí...a vyvolávat strach z rodičů..není dobrý, taky se mějte krasne

lajla
23. čer 2019

@lusinda485 víte, já jsem strašně happy že své děti nebiju..a že to zvladame bez, zvysim hlas, když je zle..přece jen 5deti po kupé..někdy udělá humbuk...je to náročné..kolikrát jsem sama měla pocit, že mi rupnou nervy, ale bit je..protože já něco nezvládnu? Manžel mě taky nebije..proč bych měla bit své děti, děti, které kolikrát ani za svůj stav nemůžou..kolikrát samý bojují se svými pocity..nevím .zdá se svými dětmi situace rozebirate, proč se tak chovají..co se jim nelíbí...ale kolikrát zjistíte, že se jim stala křivda, něco z Vaší příčiny
Nejmladší má dva roky, pejska taky máme..a opravdu ho nekope, nebije..ani me,

lusinda485
23. čer 2019

@lajla tak s tím zvířetem dávám příklad, proč např. mu dám na zadek. Doma žádné zvíře nemáme a ani nikde nevidi, že by tohle někdo dělal. Prostě zkouší v tom máte pravdu. Na komunikaci si dávám velký pozor, neboť dítě není cvičena opička, jak zde píšete přines apod. Učím ho slušně poprosit když něco chce a poděkovat. A takhle když po ním něco chci taktéž s ním jednám tak, aby viděl, že tohle je správne. Zatím nevidím nic co bych udělala špatně, knihy o výchově nactene mám a celkem dost ale to neznamená, že na dítě je nějaká příručka jak ho vychovat apod. Přeji vám taktéž hezky den.

lajla
23. čer 2019

@lusinda485 chápu..já je třeba prosím a děkuji neucim, prostě to tak doma děláme..a odkoukaji to samý..
Samozřejmě pokud si myslíte, že vše co děláte je správné..horko těžko něco psát, hlavně ať jste vsi spokojeni...já se učím stále, pořád mě děti něčím překvapí..a i když si kolikrát myslím, že jsem jednala v pořádku..později, při rozhovoru zjistím..že to tak nebylo..a poučim se..a mám z toho radost, že příště tu situaci vyřešil lip..mě to baví😍 mějte se moc krásně a mnoho úspěchů s dětmi