icon

17měsíční syn nerespektuje zákazy

geilinka
6. pro 2017

ahoj, předem říkám, že vím že jsem někde selhala. Ale já už fakt nevím co dělat.
Máme 17m syna a absolutně nerespektuje jakýkoli zákaz ne, nedělej to přestože ví co to znamená.
Zkoušeli jsme plácnutí přes ručičku - bez úspěchu. zkoušeli jsme na zadek - bez úspěchu a to dnes už dostal opravdu si myslím dost (lezl na židli a pak stůl). Nejsem pro až takovéto mlácení. Říkala jsem si dostane jednou dvakrát na zadek a pochopí, ale on ne zakřičí, něčím hodí a vzápětí tam leze znovu. Ve vzteku i ubližuje - hlavně kouše. Já už vážně netuším, je to moje první dítě a i manžel pro kterého je to třetí dítě je bezradný, tchýně i moje máma jsou proti bití (i plácnutí po ručičce), ale jiný postup mi neporadí. Už takhle si vyčítám, že jsem špatná matka (v čemž ěm utvrzuje moje vlastní máma neustálými pochybnostmi), ale tohle bití tomu nepřidává. Někdo nějaký typ?

Strana
z8
odula
11. pro 2017

@bayt jen to počasí. 😖 Už jde na mě zase depres. Ráno tma,v poledne šero, a od dvou snad se už zase stmiva... A ve tři tma... 😀 a to jsme na jihu. 🙄

bayt
11. pro 2017

@odula Zahřej se nějakým super čtením o tamním sociálním systému nebo tak :D

normalnimatka
11. pro 2017

@odula jn a kvůli tý tmě jsou tam lidi mnohdy zdepresený a dost páchaj sebevraždy prej:D ale ono to není žádná sláva ani tady, takže... to je asi jedno:D

marion2017
11. pro 2017

@sunnurse no, tuhle vynucenou uctu bych od svých deti opravdu nechtěla. .. výminky byly hodně o tom, že rodiče přenechaly bydlení mladými a tedy odplatou bylo se postarat. DD nebyly. Ted praskají ve svech a jsou to rodiče deti vychovávaných v době minule.... Já sama mám co dělat, abych pro minula a odpustila výchovu mým rodičům a stále nedokáži pochopit. A byla jsem také v GB, USA, G, E a deti zde byly slušnější než leckdy u nás. Ale jde o to, že tady všichni chtějí vychovane deti, tj. cvičene opice, které hlavně nikoho a ničím neotravují a jsou pasivní a zlomené...

pabka
11. pro 2017

@marion2017 pardon, ale vy prosím znáte nějaký výzkum nebo statistiku, jací lidé dávají rodiče do domova důchodců? To mě tedy zaujalo...
také by mne zajímalo, z jakého důvodu se domníváte, ze “všichni” chtějí “zlomené” deti... viz. poslední příspěvek.
vaše výroky jsou tedy zajímavé musím říct.

sunnurse
12. pro 2017

@bayt A kolik znáš dospělých, co pustí starého člověka v mhd sednout, pomůžou matce s kočárkem, omluví se, když do tebe vrazí, uznají svoji chybu, mají úctu k cizímu majetku...? Já totiž čím dál míň. Ale netvrdím, že to je nebo není zásluha bití, ale celkové uvolněnosti mravů a výchovy. Je fajn, že je ten člověk sebevědomý a stojí si za svým názorem, ale není fajn, že jeho názor je, že tu babku sednout nepustí, protože on jede z práce.

japona
12. pro 2017

Proc je spatne dat starého člověka do domova důchodců? Ono existují i domovy důchodců, které jsou vpodstate male byty, ale součástí komplexu je trvala lekarska a jiná pece. Důchodci (dle stáří a stavu pochopitelne) mají organizovány ruzne akce atd. Samozřejmě to není zadarmo.. ale odsuzovat dd obecně?

babanci
12. pro 2017

@japona Moje matka to šíleně odsuzovala, když sousedka tam přestěhovala svého otce, který se už nedokázal o sebe postarat sám a dcera pracovala na směny. Nemohla tedy s ním být tak často, jak by chtěla. Tatínkovi se tam nakonec tak líbilo, byl tam tak spokojený, že i moje máti nakonec musela změnit názor. A to je co říct, protože moje máti názory nemění. 😀

japona
12. pro 2017

@babanci Přesně. Pokud se vybere (a tedy zaplatí) dobry dd, starouskovi to pomůže. Je v kontaktu s lidmi, nebojí se, že si neprivola pomoc, personál je příjemný atd.
A vzhledem k cenám v podobnych zarizenich se nejedna o "odložení, aby měli klid", ale o projev zájmu a starostlivosti zbytku rodiny.

babanci
12. pro 2017

@japona Bylo to 20 tisíc. ☹

kajalka
12. pro 2017

@babanci A kdo na to má, platit za stařečka při průměrném důchodu 10 tisíc navíc, když je tolik lidí v produktivním věku ještě zazíženo hypotékou?
V DD jsem nějakou dobu pracovala a naprostá většina obyvatel tam byla nešťastná, spousta z nich se s odložením nesmířila a rozhodla se umřít. A kdo se tak rozhodnul, do 14 dní zemřel. Troufám si tvrdit, že tohle byl DD s lepší péčí, programem a okolím, max. 2 osoby na pokoj. A co si budem řikat - sejde z očí, sejde z mysli...

ilonne
12. pro 2017

Hm, je zajimave, te zrovna deti z GB a USA kdyz zavitaly do Prahy se skolou jsme nejvic vozily ozrale pod obraz na zachytku nebo jsme jim volaly zachranku, pripadne je priozrale predavaly na hotelech ucitelkam. Ty ostatne dost casto krcily rameny, ze nevi co s nimi. Bratranek a par znamych byly v Americe na taborech, rikal ze to co zazily tam, snad nikde jinde. Decka si niceho nevazily, chovaly se priserne. Ocividne to nebude tak cernobile.
Skandinavie je jiny level, tam bych rekla, ze jsou vsichni tak nejak slusnejsi. A jedou v uplne jinem rytmu a jinych kolejich. To musim priznat, ze se mi libi.
To s temi domovy duchodcu je hloupost, tchyne tam pracuje, tak slozeni zna dost dobre.
Btw tezko rict, jestli ten kdo dodnes "trpi" vychovou svych rodicu, opravdu byl tak tyrany nebo to jako tyrani vnimal, nebo si o tom jen precetl, ze by to tak melo byt....

babanci
12. pro 2017

@kajalka Bylo to takto, dva na pokoji a úžasná péče. Děda měl poměrně slušný důchod, pak dostával nějaký příspěvek, že nebyl už takový pohyblivý a samostatný, nevím, jak se to jmenuje přesně - na "nemohoucnost", to byla taky podmínka pro to, aby tam mohl vůbec žít. Byl to soused a protože mamka to pořád probírala, jsem o tom dobře spravena. 🙂 Věřím, že někteří jsou tam nešťastní, ale tenhle náš soused byl spokojený. Měl tam kámoše a taky nějakou babču tam poznal.

pabka
12. pro 2017

@kajalka také jsem v domově pracovala a tento názor rozhodne nesdílím. U nás to nebyla pravda. Většina lidi tam byla spokojena. Přesně jak padlo výš - měli kolem sebe vrstevníky, akce a aktivity o kterých by se jim doma ani nesnilo, veškerou péči na dosah a pravidelné návštěvy rodiny. Samozřejmě ne všichni, to neříkám, ale naprostá většina.

gnozka
12. pro 2017

@bayt v Anglii vyrůstá nova generace která je vychovávána tou liberální výchovou . Každy člověk kolem 30 a výš výš rekne ze doma dostávali asi tak jako všude jinde . Rodiče si tam s detmi nevi rady . Ja osobně byla svědkem jak 7 lety kluk kope do mámy a ta se v rohu krcela a prosila ho at toho nechá . Jeho děda sedel v kuchyni s hlavou v dlanich a rika mi kam to spěje . Ze driv by dostal na prdel jsko jeho mama a bylo by . Takže těžko říct co z téhle generace vyroste . Co vim tak je v UK vysoká kriminalita mladistvých a maji nejvíc narozeni deti holkam kolem 16ti let c Evropě . Sami rodiče přiznávají ze se to řiti kamsi . A je zajimavé ze rodiče kteří tento zákon úplne nedodržují maji deti vychovane , slusne a rekla bych ze maji i větší úctu k rodičům . A nebavím se tady opět o triskani . Ale o tom ze dite vi , že kdyz opravdu neco udělá ve vzduchu visí riziko . Každy postarší Angličan Vam rekne ze to co se ted děje v UK s výchovou je spatne . Ale to byste musela zažít . Představte si takovou třídu v obecně skole . Tak asi tak to tam vypada v běžných třídách 🙂

analliticka
12. pro 2017

Dobrý den, myslím ze je potřeba mít hlavně trpělivost. Úměrně věku se dá s dítětem vždy domluvit. Musí být bráno ale jako partner, ikdyz někdy složitější. Bit děti, ať už jakkoli, podle mě dokáže jedině chudák nespokojen sám se sebou. Je jasné ze fyzicky je dospěli mnohem lépe vybaven než dítě a zjednavat takto “pořádek” mi přijde úplně mimo. Také záleží s kým se v dospělosti stykate. Mám kolem sebe spousty dospělých, kteří biti nebyli a jsou slušní a psychicky v pohodě. Dnes ma spousta dospělých z té mlátící výchovy problémy.

ilonne
12. pro 2017

@kajalka To bych spis rekla, ze to byl DD hruzy. Tchyne dela v DD Horni Plana - takovy prumer rekla bych a vesmes jsou tam.klienti spokojeni a zadna vysoka umrtnost se nekona....

bayt
12. pro 2017

@sunnurse Žádné "uvolnění mravů" nepozoruji. Řekla bych, že na tohle si "starší generace" stěžuje už tisíce let. Protože jsem četla moc zajímavý citát ze Starověkého Řecka a tam si starší taky stěžovali, jak ti mladí stojí za prd a neumí se chovat, a jak jde morálka do kopru.

Já naopak znám spoustu šikovných mladých lidí, kteří jsou ohleduplní. Žiju v Praze a jako těhotné se mi nestalo, že by mě nějací mladí nepustili sednout.

bayt
12. pro 2017

@gnozka Nerozumím, proč se bavíme o liberální výchově. Liberální výchova a tělesné tresty není to samé. Spousta týraných děcek rozhodně neměla liberální výchovu a byly bité, a pak jsou rozmazlené děti, které občas nehorázně dostanou, protože rodiče už si neví rady. Takže já bych to neházela na jednu hromadu.

Jinak ústup od fyzických trestů je tak od 60. let, takže to určitě není tak, že by teprve vyrůstala nová generace nepoznamenaná rákoskou. Tady máš nějaké výzkumy - některé probíhají již minimálně dvacet let. Takže kdyby neexistovaly nebité děti, těžko by ty výzkumy mohly existovat. https://www.huffingtonpost.com/2014/09/18/adria...

I podle výzkumů je trest hodně neefektivní, tím spíše tělesný. V dětech jen probouzí agresivitu. A máš pravdu, zrovna tak škodlivé je, když někdo rezignuje na výchovu dětí, nedá jim hranice a nechá je růst jako dříví v lese. Ale ono jde nastavit hranice a pravidla i bez bití.

bayt
12. pro 2017

@gnozka Ještě s tou kriminalitou - jednu z nejnižších vůbec mají Skandinávské státy a tam teda bití zcela určitě nepraktikují 🙂 Tak bych řekla, že to bude složitější.

Jinak vzhledem ke své profesi už jsem taky viděla pár českých dětí, jak kopají do rodičů, a netroufla bych si podle toho posuzovat výchovu v celém státě.

odula
12. pro 2017

@bayt jo 😅 nic me nerozpali vic. Jenom si k tomu budu muset otevrit lahev akvavit 😅

odula
12. pro 2017

@normalnimatka a proc myslis, ze je tady ta castecna prohibice. 😀 moct si koupit vodku v sámošce, tak se tady asi všichni uchlastaj. :D hele koukam, ze diskuse je trochu napjata tak aby bylo jasno - co jsem napsala ma bejt vtipna hyperbola 😉

odula
12. pro 2017

@ilonne a co teprve dánové 😉😀 jinak tedy nevšimla jsem si, že by česká mládež abstinovala, zvlášť když malý pivo stojí míň než sodovka ;)

ilonne
12. pro 2017

@odula to samozrejme netvrdim, jen to, ze mladez z Anglie, USA atd. neni zrovna ukazkovy priklad vychovy 😀

gnozka
12. pro 2017

@bayt ale ja se tady přece nebavím o triskani deti . Vadi mi kdyz nekdo deti bije hlava nehlava a používá to jako hlavni výchovný prostředek . O rakosce snad ani mluvit nebudu . Bavím se celou dobu o jedno varovné plácnutí kdyz uz veškeré diplomatické cesty selžou . A v Anglii jeste moje generace ( 36 let ) sem tam na zadek dostala . Takže ja se nebavím o tělesných trestech jak si asi myslíte . A liberální výchovou jsem myslela tim ze detem neurcujete hranice vy ale dite si je tvoří samo a tim Vam lidové skáče po hlave . V Anglii to ted frčí , dat dítěti prostor a samo se rozhodovat o všem . Ale jednostranné to úplne nefunguje . Musi se najít kompromis . Výchova je velmi složitá věc . A hlavne na kazde dite platí úplne neco jiného takže se taky neda pausalizovat .

gnozka
12. pro 2017

@odula jo to je hodne smutna skutečnost ze pivo je levnejsi nez džus :/

bayt
12. pro 2017

@gnozka A když selžou veškeré diplomatické postupy, vrazíš i manželovi? Já prostě nechápu, proč by se lidi měli bít, a to i když to jsou malí pidi lidi 🙂 Bití myslím jakýkoliv fyzický trest. Pořád na tom nevidím nic tak složitého. Manžela taky nebiju, i když by si to někdy zasloužil :D :D :D

Tím vůbec nechci říct, že když nebudu bít děti, tak jim automaticky vše povolím a budou si dělat co chtějí. Jo a znám pár lidí, kteří by zavedli i tu rákosku do škol. Každý máme jiný názor no.

sunnurse
12. pro 2017

@bayt Rozumím a částečně souhlasím. Ale srovnávat bití manžela 😀 s dítětem podle mě nejde. Manžel má mozkovou a rozumovou kapacitu úplně někde jinde, soustředění taky. Prcek na mamku kouká a nechápe co mu pořád valí za klíny do hlavy. Zatímco jedno lupnutí a hned je mu jasné o co jde 😀 (a opakuju, nejsem zastánce bití a taky dceři vysvětluju, ale já mám dcerku hodnou a na sebe opatrnou, kdybych měla doma draka, možná bych i lupla)

bayt
12. pro 2017

@sunnurse Já myslím, že manžel je občas hodně nechápavý a nesoustředěný, třeba jedno lupnutí by mu taky hned vyjasnilo :D

pabka
12. pro 2017

@bayt tak jestli manžel doma i na návštěvě záměrně rozbíjí věci, vyhazuje hlínu z kytek, stipe psa i přes opakované vysvětlování, mlátí ho do čumáku, lítá a řve v obchodě a přitom vyhazuje věci z regálu, valí se vzteky po zemi, kope a mlátí do vás ještě v 6 letech, bezhlavě se vrhá do silnice pod auta a další skvosty, tak možná by si klidně jednu zasloužil...
Naštěstí nemluvím o svých dcerach, ale o synovi kamarádky, která vysvětluje, vysvětluje, vysvětluje, ale s klukem to ani nehne a u nás byli na návštěvě jednou, ale za to určitě naposledy, jelikož následky jednoho odpoledne jsem odstraňovala týden.

Strana
z8