icon

2,5leťačka - kolikrát může za měsíc jít do školky?

presss
18. zář 2014

pěkný den maminky.jen se chci zeptat jestli někdo nevíte jak je to se školkou,když 2,5 dcerka začala chodit ted a moje mamka mě vyplašila,že může chodit jen 5x do měsíce-což by vyčerpala tento týden-vím,že to bylo,ale nevím,jestli to platí stále,nebo je tento zákon už zrušený-nerada bych přišla o rodičák,děkuji všem za odpovědi a zkušenosti.

mami29
18. zář 2014

Já před 4 lety měla na výběr buď 5dní v měsíci nebo 4 hod denně. A teď na přihlášce pro druhého syna mám také tyto varianty pro pobírání rodičáku.

blondynka400
18. zář 2014

@presss tak to bylo kdysi za minulé úpravy, tj do roku 2011 nebo 12 (nejsem ji jistá).
Neboj, jen ať klidně chodí, o RR nepřijdeš 😉

barborka09
18. zář 2014

@presss Omezení platí pouze pro děti do dvou let. Od dvou let může do školky (jeslí) chodit neomezeně aniž bys přišla o rodičák. Toto platí od tuším že 1.1.2013, takže někteří ještě stále mají zafixováno, že dítě může do školky pouze na pět dnů v měsíci. Takže ty můžeš být v klidu, o rodičák nepříjdeš i když malá bude chodit do školky denně.

presss
autor
18. zář 2014

@blondynka400
@barborka09 holky díky díky moc,moje mamka mě poměrně vyplašila,že můžu o rodičovský přijít-že jí to říkali spolupracovnice-ale ty už mají děti 20-30 let vyrostené 😀 😀 tak jsem moc ráda,že se mi to objasnilo 🙂

barborka09
18. zář 2014

@mami29 Jestliže dítěti byli dva roky, tak školku nemá co zajímat jestli pobíráš rodičák nebo ne. Jestli ti kluka přijali, tak bych ho tam dávala neomezeně i když pobíráš rodičák. Podle mě si paní učitelky jenom zmenšujou počet dětí ve třídě a jelikož je hodně maminek které ještě netuší že omezení bylo zrušeno, tak to využívají. Být tebou tak se nedám.