8,5měsíční kojenec - strava, motorika, řeč, psychika
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak to máte se stejně starými dětmi. Malý má 8 a půl měsíce.
1) Strava: V poslední době cca měsíc mi nechce jíst vůbec příkrmy ani masozeleninové ani ovoce. Sní max. 3-4 lžičky a pak to prská. Většinou chce prso, kojím tak 12 x denně. Dr se to moc nelíbí, ale co mám dělat. Přece do něj jídlo cpát nebudu. Když tak nad tím přemýšlím, tak mi vlastně nikdy nesnědl plnou porci (ze záačátku ty malé skleničky 125g) pak už ani ty ne. Že by to bylo zubama? Má už 4 a pátý se mu teď klube.
2) Motorika: Přesně na den svých "8měsíčnin" se sám postavil a začal lézt po 4. Nyní se neustále staví nebo leze. Je to tak týden, co přešel z jedné strany postele na druhou za přidržování o pelest. Nikde jinde ale nechodí, jen v té posteli.
3)Řeč: cca v 7 měsících vyluzoval dada, grrr a výskal. Teď vyluzuje hahahaha, grrrr občas, aťať a výská. Předpoklám že je to ok🙂
4) Psychika (nebo jak to nazvat): Jestli je to vlivem růstu zoubků? Pořád si strká věci do pusy, nejraději má své palce. Občas si prohlíží své ruce a pak s něma šup do pusy nebo se otočí a jde si za něčím. Někdy se snaží vše kousat, gauč, deku aj. Asi 3x jsem ho přistihla, že jemně tluče hlavičkou o zeď (dělá to jen v posteli, když se postavil). Dřív, když se viděl v zrcadle nebo někoho jinýho, tak se smál, teď už ne. Prostě kouká, kdo to tam je. Když na něj dělám ksichtíky v zrcadle, tak se chvíli dívá na můj obraz a pak se podívá na mne, co že dělám. Zdá se mi, (možná ho ale jen příliš sleduji a čtu samé nesmysly na netu) že v poslední době se usmívá míň. Na jméno zatím moc neslyší, otočí se jen když ho okřiknu (nemusím vyslovit ani jméno). Paci paci nebo pa zatím dělat neumí. Líbí se mu vařila myšička kašičku. Ví co je kululu (balonek), občas ví kde jsou hodiny a lampa (to se teď učíme). Když mu ukazuju nové věci, tak se třeba podívá a pak se začne sledovat nebo dělat něco jinýho.
Spánek: V noci se teď často budí, nevím opět, zda je to zubama, noční běsy, nebo se prostě vzbudí a je v jiné poloze. Přijde že pořád kňourá a brečí. Někdy ho utiší jen prso.
Jak to máte vy? Myslíte si že je to ok?
taky si myslím, že je úplně v pořádku..1/ zuby, časté kojení je v pohodě, taky jsem měla 12x denně do 8m, 2/ stojí brzy, šikula, na tý posteli, jak se zaboří nožka líp drží stabilitu, než na tvrdé rovné zemi. 3/ok 4/zubiska bolavý 5/ v pohodě..vem si, že když se zlepšují fyzicky /teď ten stoj../ stojí vývoj psychický a naopak, to tělíčko a mozek zvládá vývoj jen v jedné oblasti o velký skok posunout..je to jaksi nesrozumitelně napsáno, chápeš, co tím chci říct? S tím boucháním hlavou, zkouší, co s tím tělem dokáže..paci paci až tak 10m a víc Spánek odpovídá věku a zubům.
holky díky za odpovědi, jste mne uklidnili, bo jak je člověk sám doma, tak serfuje na netu a hledá vždy něco , co se mu nezdá. a vždy narazí na nějaké stránky a už vidí to nejhorší, třeba aautismus, ruzne syndromy a já nevím co ještě🙂

Myslím, že je všechno úúúúplně v pořádku🙂