Ach ten nočník...Co teď?

25. črc 2022

Ahoj, jdu si ulevit. Malému je 2.5 a nočník stále nic. Pokrok byl, že si občas na něj sám sedl. Jenže víkend jsme byli u babičky a ta zvolila údajně osvědčenou metodu... držela ho na nočníku. Šílený řev, v nočníku nic, pak pár kapek tu a tam. Podruhé jsem to nevydržela a vzala malého a nevím proč ho postavila do vany a světě div se. Nepustil vše, ale mimo už jen pár kapek. Ale řev obléknout plínku. Druhý den po O skoro už spal, pak si ale začal sundávat plenku. Dala jsem ho do vany a zase se vyčůral. A co teď? Nočník je teď nepřítel číslo jedna. Plná plínka vadí a vana byl asi blbý nápad, ale tam si zčásti uleví, když si hraje apod.. tak do plínky, ale ta už pak není tak nacuclá. Redukce na wc neprošla, řev.

gbp
25. črc 2022

co zkusit indianskou metodu odplenkovani? nam to slo super 👍 postupne zkouset curat treba i venku. a ten nocnik se zkousi tak, ze se da do mistnosti, vedle vany, pak do vany...a postupne se priblizuje. nechce treba curat ve stoje? at mu to tatka predvede do zachodu, budou stacit schudky, kdyz se mu nelibi sedet na redukci. curat venku apod.

veroniqess
25. črc 2022

Není to třeba tim, že prostě jen není připravený? Netlacila bych na pilu, každé dítě je jiné. Se synem jsem si o používání nočníku jen povidali, četli o něm, byl v místnosti. Občas jsem se zeptala, jestli chce dělat čůr na nočník, řekl ne, řekla sem nevadí. Jednoho dne prostě sám začal na ten nočník chodit a prostě chodí. Venku čůrá na kytičky. Bez učení, řešení. Vcera dva roky. Blbý je, že babička asi napáchala dost škody.

azanka
25. črc 2022

Syn mi taky nočník zatvrzele odmítal.. nikdy jsme ho tam teda nedrželi násilím, ale zkoušeli jsme zas a znova. Za chvíli mu budou tři roky a už je bez plen (a rovnou i na noc). Nám hodně pomohlo nechat ho běhat s holým zadkem, pak si vzpomene sám. Jinak miluje "zalejvat kytičky", jak může venku něco počůrat, je nadšen.

kometkak
25. črc 2022

Třeba 10x za den zkoušet nočník. Ale nenutit násilím.. pořád dokola vysvětlovat a ukazovat.. Nebo rovnou záchod. jako vy dospěláci..že už je velký a dát mu tam redukci. Mohlo by se mu to líbit, že si za odměnu může spláchnot..

lenerka1
25. črc 2022

Jo babi vám asi zadělala na slušný problém, chce to asi nočníkové téma na čas úplně opustit a za pár týdnů pomalinku bez tlaku na úspěch zkusit otevřít znova. Pomůžou i dětské knížky např. Víš, co má v plince myš, povídat vymyšlené příběhy o chlapečkovi, jak cural do plinky a časem se naučil na nočník jako velký kluk. Klukům se dá pořídit i dětský pisoár.