Březňátko jde do školky, kdy jít k zápisu? Už letos?

mnaucik
16. led 2016

Dobrý den, potřebuji radu. Syn se narodil v březnu 2014, to znamená, že začínám řešit školku. Kdy k zápisu, to je otázka....už tedy letos, až vyhlásí první zápisy? Že by šel do školky letos v září ve 2,5letech? Nebo jak to funguje? prosím o radu, děkuji🙂) Veronika

babka
16. led 2016

@mnaucik Do státní školky berou obvykle od třech let. To znamená, že nejpozději 31.8.2016. Pro vás tedy k zápisu až další rok. Mám dceru narozenou v březnu 2012 a do státní školky nastoupila loni v září v 3,5 letech. Půlrok chodila do soukromé.

kriistin
16. led 2016

@mnaucik už můžete jít k zápisu.dcera je březen 2013 a v 2015 jsme mohli dat přihlášku do školky,mohla jít teda až teď v dubnu do školky ve 3 letech.to minrekla ve skolce pani ucitelka.ale nakonec jsem nedala.až tento rok dámě přihlášku,takže půjde ve 3letech 5 měsících.v září.

berynka
16. led 2016

Chce to asi nejdřív zjistit, jaká je u vás situace a podmínky místních školek.
Dcera je také v březnu ale 2013 a k zápisu do školky jdeme až letos, dřív to nemělo význam... berou děti až od tří let. Od jara chodí do soukromé školičky, tam byla možnost nastoupit ze dne na den, když už jí byly 2 roky.

@mnaucik

prcccek
16. led 2016

Mám syna únor 2014 a taky uvažuji jak to udělat, ale některé školky, když mají místo, tak ji vezmou i dřív jak ve 3 letech a některé školky údajně nemají ani problém vzít mladší dítka, pokud jsou bez plen a nejsou soukromé. Potřeba zjistit jak je to u vás v okolí.

xoriska
16. led 2016

Tak nevím odkud jste, ale já mám dceru též březen 2014 a jelikož nastupuji nyní do práce, dcera jde do soukromé školky, řešila jsem 4 státní školky ohledně zápisu a všechny mi řekli, že se hlásit mám až za rok a i tak budu ráda pokud ji v tech 3,5 vezmou, ať počítám, že se dostane ještě později...

andelka
16. led 2016

Záleží na vytíženosti a možnosti školky.Já mám březnového, 2012. Šli jsme aktivně na zápis v březnu 2014, s nadějí že by mohl třeba od ledna nebo od března, od 3let. Ale ani náhodou, ani si nás nezapsali, jen bokem na papír, kdyby se náhodou uvolnilo. a nic, takže 2015 zápis, a ve školce je teď od září. Státní školky obvykle berou od září tak děti listopadové max. Nebo pokud je místo, můžou nastoupit později, ale od září do 3 let se platí školkovné. soukromé jsou jistější.

majvik
16. led 2016

mám taky březňátko 2014 a k zápisu nejspíš půjdeme teď v únoru a do školky asi tak za rok touhle dobou. Záleží jak která školka, u nás mají málo dětí, takže berou prakticky každého, ale vím že jiné školky kde mají dětí dost, berou od třech let, nebo i později... Poptej se maminek v okolí, nebo přímo ve školkách.

betelgeuzz
17. led 2016

Zeptej se v okolí, jak jsou na tom vaše místní školky. Někde berou děti až ve 4 letech, protože mají plno, jinde vezmou i 2,5 leté dítě. U nás berou děti, které mají 3 do konce roku, s jarními je už problém. Ale zaleží i na konkrétní školce, ty uprostřed města jsou plnější, na okrajích jsou prázdnější.

mnaucik
autor
17. led 2016

Moc vám všem děkuji za rady,jsem z Tábora. Asi bude nejlepší se v té školce zeptat co a jak, koukám že to má asi každá jinak:( moc děkuju 🙂

xoriska
17. led 2016

@mnaucik to určitě, velká města mají hodně plno, takže jinak než soukromá školka to nelze...:( snad budete mít větší štěstí

mysicka_lb
19. led 2016

Syna mám narozeného 1.4.2014 a také jsem to zjišťovala. Údajně školka nemusí vůbec přijmout k zápisu děti, které k 31.8. nedovrší věk 3 roky. Vzhledem k tomu, že je u nás se školkami velký problém (Liberec), prý zápis ani nemám zkoušet, okamžitě by ho vyřadili, protože mu k tomu 31.8. nebudou 3 roky. Na druhou stranu kamarádka má stejně staré dítě a je z malé vesničky vzdálené asi 40 km odsud. Ta k zápisu jde a má velkou naději, že jí malou vezmou od těch 3 let (tedy od dubna 2017). Bude muset platit školkovné už od září 2016, ale u nich je to prý jen 100 Kč na měsíc (?!), tak jí to nevadí. My tedy nakonec letos k zápisu nejdeme, ale co nejdříve se ho budu snažit upíchnout v soukromé školce.

mnaucik
autor
19. led 2016

Všem vám moc děkuji za rady,oravdu moc,mě už z toho jde hlava kolem!! Já nakonec dopadla takto: k zápisu půjdem, ač s nejistým výsledkem,ale půjdem, a buď ho zapíší anebo ne,pokud ano,stejně ho tam dám až v březnu 2017, a do té doby budu pltit školkovné,pokud ne, jsem nahraná,jelikož nemáme ani jednu hlídací babičku ( oběma je 50 ),dědečky 150 km daleko, a soukromou školku si nemůžeme dovolit. takže co pak má dělat matka v takové to situaci? hrůzaaaa :(

andelka
19. led 2016

@mnaucik zůstat doma na neplaceném volnu, nebo jako pečující o dítě, nebo jít na pracák, a brát dávky.
Nebo dát do soukromé školky.
Je to nahouby, taky jsem musela čekat do září a RP mi skončil v březnu.