Co by mělo umět dvouleté dítě? Diskuse a tipy.
Ahoj všem, jdu se vypsat a asi i uklidnit. Malý má dnes 22m a volala mi tchyně a zasypala mě salvou otázek. Už mluví, chodí na nočník, jí sám a oblékne se a co za ruku, už chodí? Mno... na vše je odpověď ne. Nočník nechápe a nenutím ho. Na jaře snad dozraje. Mluví spíš křičí a do toho tak 7 slov. Sám jí jen rukama a umí se celý svléknout. Já vím, měla bych ho asi víc nutit. Ale je to moje vymodlené a v pozdním věku. Jsem na něj měkká a má větší volnost. Nechodí, lítá jako ďas a za ruku jen výjimečně. Nevím, co tedy dřív a co už má fakt umět. Nějak to na mě dolehlo. Rodiče nemám a kamarádka mi říká, že má čas. Že kluci jsou pomalejší. Hlavně že je zdravý a rozumí tomu, co říkám.
A ano, na slova tchyně úplně nedám. Objeví se u nás jen občas. Ale zajímá mě, co a jak naučit, má opravdu umět. Díky za podněty.

Tak už to, že se tchýně musí ptát, vypovídá o mnohem. Pokud by fungovala jako babička, věděla by, co malý umí. Když je tak chytrá, tak ať přijde, vezme knížku, čte, vypráví, zpívá a přispěje k rozvoji vnoučka.😘