Co umělo vaše10 měsíční miminko?
Ahoj holky, vím, že se nikdy nesmí porovnávat děti, každé je jiné, ale i přesto mě zajímá zda to u nás je vše v pořádku.
Malá má dnes 10 měsíců, od 6 měsíců hačá sama krásně leze, stojí, obchází, má dokonce 9 zoubků😅 povídá (máma, bába) ale jen když se jí chce, ale třeba když dělám paci paci, tak ji to moc nezajímá, chodítko.. spíš s nim si chce hrát než s ním chodit.. koukala jsem právě na jednu známou a její dcera má 8 měsíců a už chodí, tleská, řekne ji opice a ona dokáže ukázat ALE zase třeba nemá zoubky…zajima mne co dokázaly vaše děti a kdy začaly chodit?
Děkuji
No vidíš, naše malá měla v 10m 10,3kg a 76cm 😄 ona je prostě i dlouhá, no 😄 ono záleží i na porodní váze, každý se nenarodí jako dvoukilový drobek 🙂 z těch blbých řeči si fakt nic nedělej, mně to taky chvíli trvalo, ale teď už jen mavnu rukou a myslím si svoje
@prezdivka
@jako_mala_holka
Strašně moc děkuji ❤️
Ony se ty děti vyvíjejí kolikrát skokem. U nas na 1. Narozeniny ani náznak chození. Za 14 byly první tři kroky a o dva dny později už chodila jakoby nic. Nepomáhali jsme, vše nechali na ní. Bylo to dokonce bez pádů. My jen zírali 😀

Nemusíš. Nemusíš dělat se svým dítětem nic, co necítíš, že je správně. Já jsem taky zastáncem “přirozeného vývoje”, takže ani jedné dceři jsem nepomáhala a neučila (chůze např.). Děti ví, kdy je jejich čas, jak dozrává mozek a tělo dovolí. Spíš si myslím, že narušování té přirozenosti, chtít něco silou, může ublížit. Ne třeba hned, ale později. Jestli chce lézt 4 měsíce, tak ať leze 4 měsíce. Jestli se nechce vydávat do prostoru když už obchází nábytek, tak ať nechodí. Má svůj důvod a všechno přijde časem. Chodítko (jakýkoli) bych odstranila. Starší dcera byla “průměr v tabulkách”, mladší je zrychlená. Ale kdy co která začala dělat není podstatné.