icon

Co umělo vaše10 měsíční miminko?

30. srp 2021

Ahoj holky, vím, že se nikdy nesmí porovnávat děti, každé je jiné, ale i přesto mě zajímá zda to u nás je vše v pořádku.

Malá má dnes 10 měsíců, od 6 měsíců hačá sama krásně leze, stojí, obchází, má dokonce 9 zoubků😅 povídá (máma, bába) ale jen když se jí chce, ale třeba když dělám paci paci, tak ji to moc nezajímá, chodítko.. spíš s nim si chce hrát než s ním chodit.. koukala jsem právě na jednu známou a její dcera má 8 měsíců a už chodí, tleská, řekne ji opice a ona dokáže ukázat ALE zase třeba nemá zoubky…zajima mne co dokázaly vaše děti a kdy začaly chodit?

Děkuji

Strana
z2
prezdivka
30. srp 2021

Nemusíš. Nemusíš dělat se svým dítětem nic, co necítíš, že je správně. Já jsem taky zastáncem “přirozeného vývoje”, takže ani jedné dceři jsem nepomáhala a neučila (chůze např.). Děti ví, kdy je jejich čas, jak dozrává mozek a tělo dovolí. Spíš si myslím, že narušování té přirozenosti, chtít něco silou, může ublížit. Ne třeba hned, ale později. Jestli chce lézt 4 měsíce, tak ať leze 4 měsíce. Jestli se nechce vydávat do prostoru když už obchází nábytek, tak ať nechodí. Má svůj důvod a všechno přijde časem. Chodítko (jakýkoli) bych odstranila. Starší dcera byla “průměr v tabulkách”, mladší je zrychlená. Ale kdy co která začala dělat není podstatné.

jako_mala_holka
31. srp 2021

No vidíš, naše malá měla v 10m 10,3kg a 76cm 😄 ona je prostě i dlouhá, no 😄 ono záleží i na porodní váze, každý se nenarodí jako dvoukilový drobek 🙂 z těch blbých řeči si fakt nic nedělej, mně to taky chvíli trvalo, ale teď už jen mavnu rukou a myslím si svoje

autor
31. srp 2021

@prezdivka
@jako_mala_holka
Strašně moc děkuji ❤️

sigyn
31. srp 2021

Ony se ty děti vyvíjejí kolikrát skokem. U nas na 1. Narozeniny ani náznak chození. Za 14 byly první tři kroky a o dva dny později už chodila jakoby nic. Nepomáhali jsme, vše nechali na ní. Bylo to dokonce bez pádů. My jen zírali 😀

alilali
31. srp 2021

@aneta_v Muj syn. Ale v klidu, taky nám to nikdo nevěřil dokud to neviděl.

Strana
z2